El Festival Internacional de Jazz de Barcelona ha presentat 51 de les propostes del programa de la seva 50a edició. Sota el lema «50 moments i una coda», el certamen commemorarà el centenari del naixement de Bebo Valdés en el concert inaugural el 26 d'octubre al Palau de la Música a càrrec del seu fill Chucho Valdés, padrí del festival des de fa quatre anys.

Un altre dels plats forts del festival és l'estrena del nou projecte d'Avishai Cohen, Let's dance, concebut per celebrar les 50 edicions del certamen; la presentació del nou disc de Madeleine Peyroux; el concert de John Scofield Combo 66; l'actuació de Brad Mehldau com a solista i compositor de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya i el debut al Liceu de Vicente Amigo.

El certamen celebrarà el mig segle amb encàrrecs a Ignasi Terrazza i Andrea Motis -que oferiran un duo inèdit-, la Sant Andreu Jazz Band dirigida per Joan Chamorro, el projecte de La Locomotora Negra sobre la història del jazz a Barcelona i el nou espectacle familiar de Dàmaris Gelabert.