La meva mare és tot un personatge. És única. Irrepetible. Com totes les mares, suposo. Però la meva ha tingut la desgràcia de tenir un fill a qui la tecnologia el torna boig. I això ha provocat que, any rere any, els regals que la meva mare ha rebut hagin estat trastos i trastos. Telèfons, normalment. Però aquest any he decidit que s´han acabat els mòbils. Toca provar alguna cosa nova, alguna cosa diferent. Encara que segueixi sent tecnològic.

La meva mare surt cada dia a fer les seves «passejades saludables», com ella diu. Ja se sap: la tensió, el colesterol, l´àcid úric... I quan torna, sempre ho fa amb la mateixa cantarella: que si els auriculars se senten malament, que si el cable s´enreda... Crec que uns auriculars sense fil, lleugers i esportius serien perfectes per a la meva mare. Els Energy Sport 3 1 -40 €- podrien ser un regal ideal. Són còmodes, resistents a la suor i a les esquitxades. I la seva relació qualitat-preu és del millor que hi ha al mercat. I un cop aparellats amb el seu mòbil, usar-los és tan senzill com encendre´ls i triar quina música vol escoltar.

La meva mare és de vegades una mica maldestre. No és estrany veure com el seu mòbil acaba a terra sovint. «No et gastis els diners amb mòbils», em diu sense parar. I aquest any li faré cas. Però com que no m´agrada que vagi per la vida amb la pantalla trencada, he pensat comprar-li un bon protector de pantalla. Els Invisible Shield 2 -des de 10 €- m´encanten. A la seva gran resistència i duresa cal afegir que els fabriquen per a nombrosos mòbils del mercat, incloent-hi els models Galaxy de Samsung, amb les seves vores corbes.

El que no fa la meva mare és jugar amb videojocs. I m´he proposat que comenci a fer-ho. Crec que li regalaré un comandament Trust GXT 590 Bosi 3 -50 €-. Està molt bé de preu, funciona de meravella i, en ser compatible amb qualsevol mòbil, crec que aconseguiré que s´aficioni als videojocs. A mi personalment m´encanten, per què no li poden agradar a la meva mare?

Un altre regal tecnològic que li podria fer a la meva mare -i per què no reconèixer-ho, a mi mateix- és un tornavís elèctric. Muntar prestatgeries, penjar quadres, fotos, llums... Soc el Pepe Gotera preferit de la meva mare. Però ella, si tingués el seu propi trepant, em deixaria tranquil! El Bosch EasyImpact 12 4 -167 €- és perfecte per a ella: lleuger, amb gran autonomia de bateria, de dimensions reduïdes i alhora li servirà per cargolar i per penjar els quadres. Feliços quadres...

Encara que, ben pensat, crec que a la meva mare li entusiasmarà rebre un dispositiu que li servirà tant per veure les seves sèries com per escoltar música i, sobretot, per buscar receptes sense parar. I és que la meva mare s´ha guanyat la vida com a cuinera. El nou iPad 5 -350 €- amb el seu Apple Pencil -100 €- serà sens dubte un regal perfecte per a la meva mare. Sobretot ara, que està més barat i és més potent.

Però, ara que ho penso, la meva mare és també molt curiosa. Encara recordo quan a casa van entrar les primeres ulleres d´imatges de 360??º. Es va tornar boja amb els vídeos de viatges! Llavors em vaig dir: «algun dia li he de comprar una cosa d´aquestes». I per què no unes amb dron? Encara que pugui semblar excessiu, no deixo de pensar que algunes persones no s´acosten més a la tecnologia perquè no la posem al seu abast. El Parrot Bebop 2 Power 6 -700 €- inclou unes ulleres de visió en primera persona que li encantaran a la meva mare. La veritat és que ja me la puc imaginar sortint a la muntanya i fent volar el seu dron amb extensió de bateria mentre mira a través de les ulleres en quines zones hi ha espàrrecs o bolets per anar a recollir-los.

La música és un altre gran divertiment per a la meva mare. I reconec que regalar-li una microcadena amb la qual pugui escoltar la ràdio, la música del mòbil o la d´Spotify -sí, la meva mare té Spotify- seria tot un encert. I si a més té un estil retro com aquesta d´Schneider 7 -275 €- segur que encerto. És el model Feeling´s, i el millor és que hi ha més dispositius amb aquest disseny tan bonic, com una torre de so o un preciós televisor. Disponible en diversos colors, crec que la meva mare gaudirà d´aquest dispositiu musical. Segur.

Però, ara que hi penso, si alguna cosa li encanta a la meva mare és veure la televisió. Se m´ha ocorregut que potser puc estirar-me una mica i comprar-li una bona tele que serveixi per jubilar el seu vell aparell i que alhora no desentoni amb el seu meravellós saló -és l´enveja de les veïnes. Samsung va presentar fa una mica més d´un any els seus televisors The Frame 8 -des 2.000 €- que són tan impressionants com bonics. Encara que el que més li agradarà a la meva mare d´aquest televisor és que, quan està apagat, pot mostrar les fotografies de la seva estimada neta. I sí, ho sé, pot ser que sigui una mica car, però, què no faria un fill per la seva mare i el seu envejat saló?