Les setmanes prèvies al Nadal són tradicionalment les que més -i millors- llançaments de videojocs reben. És així com el mes de novembre es converteix en un festival en què, dia rere dia, es produeixen presentacions i anuncis. La resta de l'any, sol servir per posar en circulació alguna que altra gran novetat i perquè els estudis independents busquin el seu moment de glòria.

Però aquesta primavera està sent especialment fecunda en el sector dels videojocs. Tots els grans desenvolupadors i els més importants fabricants de la indústria han aprofitat per bombardejar el personal amb nombrosos títols que, en alguns casos, s'hauria esperat veure a Pasqües.

Tal és el cas dels grans llançaments d'aquestes últimes setmanes. El videojoc -si és que el podem anomenar així- Nintendo Labo per a la Switch és, de lluny, el més original que s'ha vist en molts anys en el sector. Una sèrie de mini jocs que requereixen, per executar-los, que ens fabriquem el nostre propi maquinari amb peces encunyades de cartró. Les primeres impressions després de provar-lo són insuperables, i una vegada acabem de construir-lo tot, arribarà el moment d'analitzar-ho amb calma.

Sony segueix imparable amb la seva PlayStation 4 i a l'aclaparador God of War, llançat fa unes setmanes, se li ha unit l'increïble Detroit: Become Human, que surt a la venda avui mateix. Dos jocs radicalment diferents però que tenen un punt en comú: unes històries excel·lents, pròpies del millor cinema hollywoodià, que enganxen des del principi i que permeten als jugadors submergir-se -de veritat- en uns mons fins ara inimaginables. A més, el gegant japonès està apostant amb més força que mai pels jocs independents en general, i pels espanyols en particular. I això és digne de lloança. A través del seu programa PlayStation Talents, la divisió espanyola de la companyia ha presentat títols com Phobos Vector Prime, de l'estudi andalús Gunstar Game Studio; Khara, de DNA Softworks; Hive: Altenum Wars, de l'estudi valencià Catness Game Studios o el meravellós Deiland, dels també valencians Chibig.

Per la seva banda, Microsoft ha volgut apostar aquesta primavera per dos grans llançaments de tipus «món obert» però amb temàtiques totalment diferents: un de pirates - Sea of Thieves- i un altre de zombis - State of Decay 2. Malgrat l'enorme potencial del primer -es convertirà en un títol enorme amb el temps-, la comunitat segueix esperant aquestes millores que no acaben d'arribar. D'altra banda, la segona entrega de l'impagable State of Decay és un dels més entretinguts i més ben parits videojocs que han sortit en els últims temps per a l'Xbox One. I malgrat el que immerescudament diguin les males llengües, és superior al primer lliurament en tots els aspectes.

Novetats de gran qualitat i de tercers com l'últim Yakuza o el divertit OnRush, o recopilatoris remasteritzats com Devil May Cry HD o Assetto Corsa Ultimate Edition completen una primavera en què un no sap molt bé a què jugar. N'hi ha tants i tots són tan bons...