La ciutat de Figueres ofereix la possibilitat de tastar, duant un mes, diferents propostes gastrosurrealistes. Es tracta de la celebració de la sisena edició dels Tastets surrealistes. Una oferta alimentària i lúdica que uneix allò que f a de Figueres una ciutat reconeguda mundialment, el Museu Dalí, amb una tradició hostalera amable i culinàriament d'una r iquesa extrema. Fins al 14 de juliol, la ciutat s'engalana amb una sèrie d'actes complementaris que faran el contrapunt ideal a aquest recorregut gastrosurrealista.

Diferents restaurants figuerencs presenten la inspiració daliniana a través dels seus plats, amb la col·laboració de la Fundació Gala-Salvador Dalí. Propostes que es maridaran amb Inedit, una cervesa elaborada a partir de dues cerveses (cervesa de malt d'ordi i cervesa de blat), i aromatitzada amb espècies, creada pels mestres cerversers de Damm, Ferran Adrià i l'equip de sommeliers d'elBulli.

Es tracta d´una jornada organitzada per l'Ajuntament de Figueres, Comerç Figueres i Damm que compta amb el suport de la Fundació Gala-Salvador Dalí. La festa va començar ahir i s´allargarà fins el 14 de juliol. El regidor de Fires i Mercats, Jordi Masquef, va explicar en la presentació de l´edició d´enguany que els Tastets Surrealistes s'han consolidat com un «atractiu lúdic i gastronòmic de destinació amb uns precedents excel·lents». L'any 2017 es va assolir la xifra de 6.100 menús servits en 22 restaurants i l'objectiu principal per a aquesta sisena edició és presentar novetats per augmentar el nivell gastronòmic del projecte.

D'altra banda, el president de Comerç Figueres, Lluís de Anguera, va avançar que l'edició d'enguany es vincularà directament amb el comerç de la ciutat mitjançant una interessant iniciativa: els preus «surrealistes».