Macaco a la platja d'Empuriabrava

13 de juliol - 22:30 h

El festival Sons del Món Vi & Music celebra avui la seva gran festa gratuïta a la platja d'Empuriabrava. A partir de dos quarts d'onze de la nit, el barceloní Macaco pren el relleu a Chambao que l'any passat va omplir de gom a gom l'espai. La música festiva de Macaco ha traspassat fronteres i compta amb un públic internacional fidel a indrets com Llatinoamèrica o EUA. Al llarg d'aquest any està previst que publiqui el seu vuitè disc d'estudi.

Fira del Circ a La Bisbal d'Empordà

13, 14 i 15 de juliol - Diversos espais

Arriba la XXIII edició de la Fira de Circ al carrer de la Bisbal d´Empordà, un esdeveniment que durant tot el cap de setmana omplirà d´espectadors els carrers de La Bisbal d´Empordà. La voluntat d´aquest festival és oferir, durant un cap de setmana, una programació diversa i engrescadora que sigui atractiva a tots els públics i edats.

Bryan Ferry enlluernarà Cap Roig

14 de juliol - 22 h

Els més nostàlgics oients del pop saben que aquesta és una de les cites imperdibles de l´estiu. Els qui no coneixen Bryan Ferry, en canvi, tenen deures pendents. L´excantant de Roxy Music és un d´aquells mites que caldria veure almenys una vegada a la vida. Precisament, el primer àlbum de Roxy Music ha estat aclamat i reverenciat per generacions successives de crítics com un dels discos més importants en la història del pop i el rock. Dissabte 14 a partir de les 22 h, actuarà a l´escenari de Cap Roig i demostrarà perquè és considerat un dels intèrprets més importants en el seu gènere i un dels més emblemàtics i innovadors cantants de la música occidental. Ferry, amb una veu brillant, un timbre inconfusible i una força escènica sense precedents, promet als assistents una vetllada que serà difícil d´oblidar. Tot plegat, adobat en un entorn màgic i un ambient genuí.

Fira de la cervesa artesana i productes de la terra a Jafre

14 de juliol - De 12.00 a 00:00 h

Aquest dissabte, de les dotze del migdia a les dotze de la nit, Jafre celebra l'onzena edició d'una fira que s'ha convertit en una cita imperdible de l'inici de l'estiu. Com és habitual, la Fira oferirà un sector d´estands a una quinzena d´artesans de la cervesa i un recorregut circumdant a la Plaça del Castell on s´hi podran trobar les parades amb productes artesanals i de la terra.

Festival Rumb(A)Palamós

13 de juliol - 19:30 h i 22:30 h

Aquest divendres arrenca una nova edició del festival Rumb(A)Palamós. El tret de sortida serà un taller de rumba al passeig del Mar (19:30 h), tot i que el plat fort arribarà a les 22:30 h amb l'actuació de Landry i la FM, una banda amb músics que han tocat amb bandes clàssiques del gènere a Catalunya.

Poblacions de la Costa Brava celebren la Festa del Carme

13, 14, 15 i 16 de juliol

Els municipis del litoral gironí es preparen per celebrar la festivitat de la Mare de Déu del Carme durant els propers dies. L'Escala, Sant Feliu de Guíxols, l'Estartit, Castelló d'Empúries, Sant Feliu de Guíxols, Llançà o Cadaqués són algunes de les poblacions que celebren processons marineres i altres actes. Consulta l'agenda completa aquí https://www.diaridegirona.cat/accents/2018/07/13/litoral-gironi-prepara-festivitat-del/924531.html

Palafrugell inicia deu dies de Festa Major amb més de cinquanta actes

Del 13 al 22 de juliol

Palafrugell tornarà a viure la seva tradicional Festa Major amb una gran quantitat d'activitats on, un any més, la música, l'oci i la cultura seran els principals protagonistes des d'avui fins al 22 de juliol. «El programa manté els actes típics i tradicionals perquè són els que funcionen, la festa segueix la mateixa línia que les altres edicions», explica l'alcalde i regidor de Cultura de l'Ajuntament de Palafrugell, Josep Piferrer. Sardanes, tallers familiars, exposicions, actuacions castelleres, espectacles d'animació infantil, concerts per a joves i els tradicionals concerts i balls populars configuren el programa. Més informació...

Cobla catalana dels Sons Essencials a Banyoles

13 de juliol - Auditori de l´Ateneu

La formació encapçalada per Marcel Casellas reuneix deu músics i posa sobre l'escenari tots els instruments de la cobla amb percussions ètniques i veu. Juga amb els codis de la tradició oral, la mediterraneïtat i alguns aspectes del jazz, que es posen al servei dels nostres gèneres: contrapàs, sardana, jota, ball pla i rebatut. Aquests són el punt de partida per a la fantasia de la cobla i dels seus solistes, amb un repertori creat especialment per Marcel Casellas que arrenca de la tradició.

Leon Salcedo a Girona

13 de juliol - Auditori Josep Viader

León Salcedo interpretarà el ´Repertori llatinoamericà per a violí i guitarra del segle XX i XXI. Salcedo ha actuat com a solista i integrant de grups de música clàssica i jazz, a Colòmbia i Estats Units.El seu repertori recorre obres clàssiques de la literatura llatinoamericana per a l'instrument i noves expressions de joves compositors de la Regió.

Ballet i orquestra simfònica al Festival Castell de Peralada

Auditori Parc del Castell· 13 i 14 de juliol

El Festival de Peralada continua endavant amb les actuacions. Aquest divendres serà el torn del ´Ballet Du Capitole de Toulouse "Giselle"', una apoteosi romàntica per a una nit de fades. Giselle és una obra mestra indiscutible del ballet romàntic i un dels més aplaudits al llarg del segle passat. L´endemà l´Orquestra Simfònica del Vallès interpretarà ´Pere i el Llop´, amb la participació d'una de les formacions de referència de la cultura urbana, els Brodas Bros.

Festa major de Sant Gregori

13, 14 i 15 de juliol - Diversos espais

Al llarg de tot el cap de setmana, els veïns del municipi gironí podran gaudir de les múltiples activitats que organitza l´ajuntament. El primer dia, divendres 13, se celebrarà un sopar de germanor a la zona de la Pineda i, posteriorment, s´iniciaran els concerts que dominaran totes les nits de la festa major. Entre els grups que tocaran destaquen ´Orquestra Maribel´, ´Blue Moon´ o ´The Covers band´. Els més petits podran gaudir d´actuacions d´animació infantil amb grups com ´La xancleta´ o dels inflables que s´instal·laran a la piscina municipal.

El jazz de Rogers Fibby arriba al Sunset

Sunset Jazz Club (Girona) · Dissabte 14 de juliol

L´excepcional artista Rogiers Fibby compartirà el seu talent a Girona. Rogiers és un extraordinari cantant, pianista i productor, que ha col·laborat amb figures com Alicia Keys, i cada vegada que l'hem rebut ens ha impressionat amb la autenticitat del seu art. La seva música s´emmarcà dins del marc del Soul i del Rhythm & Blues.

Fira del batre a Llagostera

14 de juliol - Parc de l´estació

Cada any, Llagostera celebra la Festa del Segar i el Batre. Aquesta és una iniciativa dels col·lectius de pagesos, agricultors i caçadors de Llagostera amb la finalitat de mostrar quina és la seva tasca i de quina tradició procedeixen. Entre les activitats programades, hi ha demostracions del batre, concurs de tallada de troncs, trobada de puntaires, mercat de brocanters i artesanal i altres.

Combo papayero a Girona

14 de juliol - Parc del Midgia

El Combo Papayero és una banda que fusiona ritmes llatins tradicionals amb sons urbans com el rap o el hip-hop. La seva proposta s'inspira en formacions com Calle 13, Orishas, The Sidesteppers i Eliel Lazo, entre d'altres. Els seus membres provenen d'espais de creació musical amb un fort arrelament a Girona, les bandes de percussió de carrer i les jam sessions.

Visita guiada al barri jueu de Girona

15 de juliol - Museu d´Història dels Jueus

Com cada diumenge durant els mesos de juliol i agost, s´organitza un Itinerari guiat que recorre els carrers del call de Girona i el Museu d'Història dels Jueus. Durant l'explicació es coneixeran elements concrets de les vides de personatges de la comunitat hebraica medieval i l'evolució urbana del call jueu de Girona fins a l'expulsió de 1492.

El saxo d'Irene Reig a Girona

Casa de Cultura · Diumenge 15 de juliol

'Views' és el primer àlbum liderat per la saxofonista Irene Reig. Cada cançó reflecteix moments i imatges especials: records de Barcelona, Amsterdam i Filadèlfia, les ciutats en les que ha viscut. El disc va ser enregistrat a Filadèlfia a l'estudi de Temple University, en el qual hi apareix John Swana, un dels trompetistes més reconeguts a nivell internacional. La saxofonista barcelonina estarà acompanyada per Xavi Torres (piano), Pau Sala (contrabaix) i Joan Casares (bateria).