Peratallada recorda el seu passat medieval

La història de Peratallada està estretament lligada a l’època medieval. És en aquest període quan tenim els primers testimonis escrits sobre la vila. Alguns documents del s. X l’esmenten amb els noms de «Petra scissa» i «Petra tallada». El castell de Peratallada, al voltant del qual restà arrecerada la població, fou el centre de la baronia que pertanyia a l’esmentat llinatge dels Peratallada, documentats des del segle XI. El nucli recorda aquesta vinculació amb una fira d’època que se celebra el primer cap de setmana d’octubre i aprofita com a escenari els carrers i places del nucli antic, on encara es possible copsar l’essència d’aquell període. Dissabte i diumenge, la població empordanesa celebra la XXIV edició d’un esdeveniment que proposa viatjar en el temps, amb una àmplia programació d’activitats per a totes les edats i tots els públics.

La Cursa de la Dona · Girona

Sortida des del parc de la Devesa · Diumenge 7

La marea rosa tornarà a sortir pels carrers de la ciutat de Girona aquest diumenge, amb la 5a edició de la Cursa de la Dona. Enguany està previst que la participació arribi a les 7.000 corredores, en un esdeveniment que, a més de reivindicar el paper de la dona en la societat, també té un caràcter solidari, amb l’objectiu de recollir fons per a la investigació de noves teràpies contra el càncer de mama.

Una setmana cervesera · Platja d'Aro

Plaça del Mil·lenari · Del divendres 5 al diumenge 7 i del divendres 11 al diumenge 14

Una trentena de marques i varietats nacionals i d’importació de cervesa es podran degustar entre aquest cap de setmana i el vinent, en la 31a Festa de la Cervesa de Platja d’Aro. Per amenitzar la festa, hi ha programades divuit actuacions musicals d’estil divers: xarangues, versions de clàssics i estàndards i ball popular.

Les avellanes de la Selva 3 · Brunyola

Diversos espais · Divendres 5, dissabte 6 i diumenge 7

Brunyola celebra la 24a Fira de l’Avellana, un esdeveniment que amb el pas dels anys s’ha convertit en un punt de trobada per a tots els productors de la comarca i, també, d’altres indrets del territori català. A més de retre homenatge a aquesta preuada fruita seca, la fira inclou un munt d’activitats per a tota la família.

Un homenatge a l’all · Cornellà del Terri

Diversos espais · Dissabte 6 i diumenge 7

Dissabte i diumenge, Cornellà del Terri torna a retre homenatge a un dels seus productes més preuats, amb la 22a edició de la Fira de l’All. A més de tenir ocasió de comprar alls, aquesta popular fira proposa un munt d’activitats com tallers, presentacions, concursos o espectacles d’animació infantil.

Fira d’editorials independents · Besalú

Plaça del Claustre · Dissabte 6 i diumenge 7

Més d’una seixantena de petits segells editorials es troben aquests cap de setmana a Besalú en el marc de la novena edició de la fira LiberisLiber. Un esdeveniment que exhibeix el millor de la producció literària, a més de proposar debats sobre el sector, xerrades i música en viu, com el concert d’Adrià Puntí.

Un aniversari jamaicà · Salt

La Mirona · Dissabte 6

El bar l’Alternativa de la Bisbal d’Empordà celebra el seu 5è aniversari amb un petit festival a La Mirona de Salt. La festa tindrà com a caps de cartell de luxe els mites del reggae Toots & The Maytals i la llegenda de l’ska The Skatalites. Un esdeveniment molt especial, que també tindrà gastronomia i moltes sorpreses.

El piano d’Ignasi Cambra · Banyoles

Auditori de l’Ateneu · Diumenge 7

El jove pianista Ignasi Cambra proposa un recorregut per les obres més íntimes de Chopin, Rakhmàninov i Txaikovski. Escollit per Maria João Pires pel projecte Partitura de promoció de joves intèrprets, Cambra és una de les irrupcions musicals internacionals més destacades que s’han produït darrerament.

«No m’oblideu mai» · Girona

La Planeta · Divendres 5, dissabte 6 i diumenge 7

El director i dramaturg Llàtzer Garcia s’ha reunit amb Elies Barberà i Marta Montiel, membres del Teatre de l’Enjòlit, en aquest projecte de teatre documental que es presenta, dins el Temporada Alta, com un exemple de Verbatim, per reflexionar sobre un tema tan poc visible com és el suïcidi juvenil.