Girocòmic

Carpes exteriors de Fira de Girona - De divendres a diumenge

Carlos Pacheco, Ana Oncina, Salva Espín, Flavita Banana, KAP, Ferreres, David Benzal, Renato Roldán, Niko o Cels Piñol són alguns dels autors destacats que desfilaran, fins diumenge, pel recinte situat a La Devesa de Girona, en el marc de la tercera edició del Girocòmic, la fira del còmic, el manga i l'entreteniment. En aquesta ocasió, ha augmentat el nombre d'expositors, que ocuparan una superfície de 6.000 metres quadrats. Entre ells hi haurà escoles, botigues, llibreries, editorials, gimnasos, establiments especialitzats i associacions. Com a novetat destacada, en aquesta nova edició de la fira, els assitents podran gaudir d'una nova zona de restauració dedicada a la gastronomia oriental i una aula del te. Durant el Girocòmic es faran una vintena de conferències, més de 25 autors signaran exemplars, quinze tallers i una vintena d´actuacions.

Fira de la cervesa artesana a Roses

Illa d´Ítaca (davant dels cinemes de Roses). De divendres a diumenge

Roses celebra aquest cap de setmana la primera edició de la Fira de la Cervesa Artesana, un esdeveniment amb ànim de consolidar-se i que aposta per oferir una àmplia carta de cerveses de fabricació artesana, oferint als visitants activitats paral·leles com la gastronomia o la música en directe per a tots els públics.

Les il·lusions del Mag Lari a Girona

Teatre Municipal - Dissabte - 17.30 h i 20.30 h

Els 15 números més emblemàtics del Mag Lari i 10 de nous. Aparicions i desaparicions, prediccions i coreografies impossibles, ballarins i partenaires, jocs de participació, projeccions i efectes especials. I tot això en només una hora i mitja, el temps que Lari utilitza, normalment, per fer dotze jocs de mans. Ho aconseguirà?

Fira Medieval i Fantàstica Aloja a Banyoles

Tot el cap de setmana

Banyoles celebrarà del 12 al 14 d'octubre la 10a edició de la Fira Medieval i Fantàstica Aloja, que tornarà a portar un any més la ciutat al seu passat medieval. La fira se celebrarà durant tot el cap de setmana i, entre altres novetats, inclourà per primera vegada una Cercavila de Foc i la representació de l'espectacle El setge de Sant Joan d'Acre.

Fira Playmobil i Lego a Figueres

Casino Menestral - De divendres a diumenge - De 10 a 14 h i de 16 a 20 h

Playmobil i Lego, dues marques que han marcat a diverses generacions des de fa molts anys, arriben aquest cap de setmana a Figueres, en el marc de la seva fira Playmobil i Lego. Una cita oberta a petits i grans, que compta amb exposició de diorames, fira de col·leccionisme, concursos i activitats per la mainada.

Fira Medieval de Tossa de Mar

Diversos espais del centre de Tossa. De divendres a diumenge

Al llarg del cap de setmana, al centre del poble, celebració de la Fira Medieval de Tossa de Mar. El programa d´enguany inclou un mercat medieval, demostració de lluita, falconeria, dansa, foc, vida al campament, escola de cavallers, faquirisme, espectacles de màgia, contes medievals, gastronomia i altres activitats.

Fira de les Guilleries a Sant Hilari Sacalm

Durant tot el dia, al centre del municipi, celebració de la fira de les Guilleries amb diverses activitats relacionades amb la gastronomia, l´artesania, la cultura i l´oci.

Teatre a Salt - Eduard Farelo protagonitza «Una Ilíada» molt personal

Teatre de Salt - 20:30 h

Representació de l´obra teatral «Una Ilíada», en el marc de la programació del festival Temporada Alta. L´actor Eduard Farelo es posa a la pell de tots els personatges de la famosa epopeia d´Homer en un intens monòleg dirigit per Juan Carlos Martel.

L´Orquestra Filharmònica de Colònia actua al Teatre de Lloret

Teatre de Lloret de Mar - 20:30 h

Concert a càrrec de l´Orquestra de Cambra de la Filharmònica de Colònia. Amb Sergey Didorenko (violí), Dima Gornowsky (violoncel) i Senne Coomans (clarinet). Interpretaran peces d´Antonio Vivaldi, Wolfgang Amadeus Mozart i Niccolò Paganini.

La Greda Street Band a Olot

Sala El Torín - Dissabte - 23.00 h.

Després de deu anys als escenaris, la banda olotina Greda Street Band decideix baixar-ne i posar punt final al seu camí. El grup garrotxí planteja, no obstant això, un comiat alegre, amb discurs i sota el títol «Som orgull rural», lema que els ha acompanyat sempre i que han portat per bandera arreu.

Festa del Remei a Anglès

- A les 12 del migdia, als Jardins de Can Cendra, espectacle infantil «Una paradeta particular» amb La Bleda.

- A les 12 del migdia, repic de campanes.

- A les 5 de la tarda, a l´església parroquial, concert de cant coral amb Els Cantaires de Sant Miquel d´Anglès, Cor Parroquial d´Amer, Coral Ipso Lauro de Sant Julià del Llor i Bonmatí, Coral Rossinyol de Sales de la Cellera de Ter i Coral Cors Alegres d´Anglès.

- A 2/4 de 7 de la tarda, a la plaça Catalunya, Poetry Slam, campionat de poesia escènica.

- A les 8 del vespre, Missa de les Famílies amb la participació dels Cantaires de Sant Miquel. Amb cant dels goigs i veneració de la Mare de Déu del Remei.

- A 2/4 de 10 del vespre, al Polivalent, representació de «El sopar dels idiotes».

Festa d´en Bernat Banyut a Celrà

- A 2/4 de 10 del matí, portes obertes a la Torre Desvern.

- A les 10 del matí, visita familiar al parc de les olors.

- A les 6 de la tarda, a la plaça de l´Ateneu, cercavila correrrates. A continuació, sopar i concert de Corrandes a la plaça Catalunya.

Teatre familiar a Banyoles

A les 7 de la tarda, a la Factoria d´Arts Escèniques, representació de l´obra «El senyor petit». Un espectacle d´Anna Roca i la companyia Teatre a la Fuga sobre la curiositat, la imaginació i la màgia dels infants. Festival Temporada Alta.

Palafrugell s'omple de música

- A les 12 del migdia, a la plaça Nova, concert de Laura Simó & l´energia Big Band i Combos de l´escola de música de Palafrugell dins de la programació.

- A les 7 de la tarda, a la plaça Nova, concert de King Pug.

- A les 9 de la nit, al Teatre Municipal, concert de Robin Mckelle.

Festa de la Cervesa a Platja d'Aro

De 2/4 d´1 del migdia a la 1 de la matinada, a la plaça del Mil.lenari, festa de la cervesa amb estands amb 30 varietats de cerveses.