19 de octubre de 2018
19.10.2018
Diari de Girona
Estrenes de cinema

«L'HOME DEL SAC» | «Slender Man»

El director Sylvain White porta a la gran pantalla una llegenda urbana creada a la xarxa

19.10.2018 | 02:07
«L'HOME DEL SAC» | «Slender Man»
«L'HOME DEL SAC» | «Slender Man»

El gènere anomenat creepypasta és una variant del terror que es caracteritza per nodrir-se d´històries i llegendes urbanes creades expressament per a internet. Una de les més populars, la del conegut com a «home prim», arriba a la pantalla gran en forma d´angoixant thriller que juga refundar el mite de l´home del sac.

La pel·lícula, dirigida per un especialista en la matèria com Sylvain White (va ser autor de la infravalorada i poc coneguda tercera entrega de Sé lo que hicisteis el último verano), s´articula a partir d´imatges i dades recollides a la xarxa, per més que acabi tenint l´estructura i el look visual d´una cinta de terror més o menys convencional.

Els protagonistes són un grup d'amigues i amics que han contribuït a forjar el mite, però un bon dia, quan desapareix una de les noies, s´adonen que el monstre és real. No és un assassí sobrenatural qualsevol: si el veus encara que sigui una sola vegada, ja no et pots desempallegar d'ell, fins al punt que totes les persones que t´envolten corren el risc de patir una mort terrible. Així, els personatges hauran d´espavilar-se molt per aconseguir evitar que el monstre continuï actuant.

Ara que el gènere es troba en una de les etapes més subtils de la seva història moderna, Slender Man aposta per un slasher de tall tradicional: aquí del que es tracta és d´espantar l´espectador per acumulació de cops d´efecte i imatges tèrboles. No és cap obra mestra, però no hi ha dubte que és molt entretinguda i efectiva. El repartiment està encapçalat per Joey King, Annalise Basso, Javier Botet, Julia Goldani Telles, Jaz Sinclair, Kevin Chapman i Michael Reilly Burke.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook