L'univers Cloverfield, impulsat per J.J. Abrams, va començar el 2008 amb la magnífica Monstruoso, un exemple de com utilitzar el found footage amb bon criteri narratiu, i no va continuar fins que el 2016 es va estrenar Calle Cloverfield 10, un altre esplèndid exercici de suspens que culminava amb un twist divertidíssim. A partir d'allà, les coses es van accelerar, i no precisament per a bé. Aquest mateix any arribava a Netflix, després d'un anunci sorpresa de la plataforma durant la Super Bowl, la molt irregular The Cloverfield Paradox, que situava la seva acció a l'espai i que, malgrat tenir un final realment efectiu, perdia molt el temps amb una successió d'ensurts tirant a previsibles. I ara s'estrena Overlord, la quarta entrega de l'univers i la que l'ha de tornar al bon camí: de moment, després de veure's al Festival de Sitges, les reaccions estan essent positives, sobretot perquè Abrams i el seu equip, ara liderat pel director Julius Avery, han volgut donar-li una mica la volta.

Així, Overlord se situa ni més ni menys que durant la Segona Guerra Mundial, quan u grup de paracaigudistes arriben a un poble controlat pels nazis amb un objectiu clau per al bon desenvolupament del Dia D. Però a mesura que s'endinsen a l'aldea, més s'adonen que els nazis podrien ser el menor dels seus problemes: hi ha alguna cosa entre les ombres infinitament més sagnant. La pel·lícula juga, doncs, a recrear les constants d'aquesta interessantíssima saga mentre aprofundeix en un estil propi que va del retrat coral (les dinàmiques entre els personatges, això que tant fallava a The Cloverfield Paradox, és aquí un dels epicentres de la funció) fins al gore més desfermat.

Entre els al·licients del film, a banda del seu impecable acabat tècnic, hi ha un notable repartiment encapçalat per Wyatt Russell, John Magaro, Bokeem Woodbine, Iain De Caestecker (molt conegut pels fans de Marvel gràcies al seu paper a la sèrie Agents of SHIELD), Jacob Anderson i Jovan Adepo. El guionista del film és Billy Ray, l'home darrere L'espia, Capità Phillips i el futur reboot de Terminator.