D'aquí a no res començaran les habituals bacanals nadalenques. El sopar d'empresa, la nit de Nadal, el dia de Nadal, la nit de Cap d'Any i els seus excessos amb els licors... El pròxim mes és un autèntic repte per als nostres mitxelins. I com diuen que és millor prevenir que guarir, per què no començar ja amb unes llargues passejades i fins i tot carreres per reduir aquests quilos de més amb els quals començarem el nou any?

La música i la ràdio són, sens dubte, els millors aliats de qualsevol corredor o caminant. I sovint s'utilitzen els auriculars que ens venen amb el telèfon, de mala qualitat i molests en la majoria de casos. I què dir d'aquest cable que sempre s'embulla... En els últims anys han proliferat els auriculars amb tecnologia sense fil Bluetooth, que ens ofereixen una comoditat excepcional i una qualitat de so molt bona. Els esportius, de tipus intraural normalment, solen anar acompanyats d'un cable que uneix tots dos auriculars per darrere del coll i que, a vegades, és també alguna cosa molesta. Però l'actual tendència en auriculars esportius són els «realment sense fils».

El nom, una traducció literal del truly wireless anglès, es refereix a una nova tipologia d'auriculars realment petits que s'introdueixen en el conducte auditiu i ofereixen la major comoditat existent avui dia en fer exercici. Si bé és cert que no són precisament econòmics -encara que el mercat ens n'ofereix alguns models per pocs euros-, els únics que valen la pena són aquells de marca fiable, i que acostumen a tenir un alt cost. Els auriculars realment sense fils esportius són una de les millors compres que pot fer un corredor o caminant que diàriament surti a fer exercici, ja que la seva extraordinària comoditat fan que sigui tot un plaer usar-los.

A causa de la petita grandària d'aquest tipus d'auriculars, les seves bateries són extremadament petites. I la seva autonomia molt curta. Per aquest motiu tots venen amb una funda que és, a més, una estació de càrrega. D'aquesta forma, cada vegada que ens els traiem i els guardem en la seva carcassa, es carreguen per estar a punt la pròxima vegada que els necessitem. Lògicament, aquesta carcassa cal carregar-la també, normalment a través d'un cable USB inclòs.

Aquests auriculars són específicament esportius, per la qual cosa són resistents a esquitxades i a la suor, però no submergibles. Els quatre que hem triat són els que millor subjecció ofereixen dels onze que hem provat, i, en el cas dels Sony i els Plantronics, aquesta subjecció es veu reforçada per uns suports que són extremadament còmodes. Fins i tot després de portar-los durant hores. Els quatre models finalistes destaquen per la seva qualitat de so, alguna cosa fonamental en uns auriculars de gamma alta, siguin o no esportius. A més, els Sony són els únics amb cancel·lació de soroll activa, una tecnologia que sorprèn perquè hagin estat capaços de ficar en alguna cosa tan petita.

Els de Samsung, per la seva banda, tenen alguna cosa que els fa únics: una memòria interna de 3,5 Gb per emmagatzemar la música, per la qual cosa no fa falta sortir amb el mòbil, ja que la música anirà en els auriculars.

Els Plantronics són els que més autonomia tenen, i possiblement els de major seguretat, ja que se sent el que passa al nostre al voltant. I els JBL destaquen pel seu cuidat disseny, amb detalls que s'il·luminen en els auriculars, augmentant la seguretat en anar per carreteres de nit. Ara només cal decidir en quins d'ells ens podem gastar part de la paga de Nadal.