Una vintena de restaurants participaran entre els dies 15 i 25 de novembre en una nova edició del Tapa't Girona, una iniciativa gastronòmica plenament consolidada a la ciutat que convida a degustar una selecció de tapes d'autor en diferents locals. Tàrtar de mató i llagostins, xupa-xups cruixents de pollastre amb allioli de pimentó, ou trencat amb ceps i foie o fideus amb brou de llamàntol, verdures asiàtiques i carn de llamàntol són algunes de les tapes que es podran tastar en aquesta 4a edició, organitzada per l'Associació d'Hostaleria, Turisme i Restauració de Girona (AHTRG) i Estrella Damm. Cada establiment proposa un menú tancat en un rang de preus que va des dels 15 euros fins als 35 euros.

Aquests són els locals que hi participen i el que hi podràs menjar.

Bravo Bravo Bravo

Carrer de la Creu, 39 - Preu: 22,5 euros

- Parmiggiana: lasanya d’albergínia farcida de tomàquet, mozzarella i parmesà

- Risotto de ceps amb mantegada al parmesà i aroma de tòfona blanca Rotlles de vedella farcits de mortadel·la i mozzarella, gratinats al forn amb tomàquet i parmesà Pizza amb romaní, sal Maldon i mozzarella

- Mousse de mascarpone amb fruits vermells

Bubbles Gastrobar

Passeig Canalejas, 6. Preu: 28 euros

- Crema de ceba i farigola

- Pita de porc a l’estil cajun, envinagrats de col i salsa criolla Rotlle de vegetals, tomàquet, cogombrets i falàfel Cremós de bacallà “tikin xic”

- Tàrtar de mató i llagostins Cruixent de pollastre i llenties agrepicants Fideuada de sèpia i gambetes amb allioli

- Entrecot de vedella amb chimichurri de mango

- Peça de bacallà amb pil-pil d’olives, pèsols saltats i botifarró Baileys, avellanes, cafè i vainilla

Cafè Llibreria Context

Pou Rodó, 21. Preu: 24 euros

- Hummus amb xips de verdura

- Galetes cucurutxo amb brandada de bacallà i foie Patates artesanes farcides de carn i ceba amb formatge de cabra

- Espatlla de pernil ibèric sobre torradetes Hamburguesetes de magret i foie

- Manxec curat amb melmelada de figues casolana

Can Veí

Carrer Major de Sarrià, 4. Preu: 25 euros

- Carpaccio de bou amb parmesà, oli de ruca i pinyons amb torradetes

- Pastís d’escalivada amb anxoves del Mediterrani Ou trencat amb ceps i foie

- Romescada de bacallà sense feina Peus de porc desossats a la mussolina d’all

- Pastís Tatin amb gelat de llet merengada

Cross

Josep Anselm Clavé, 9. Preu: 18 euros

- Barqueta de brie amb pernil salat i melmelada de tomàquet Caneló d’hummus cruixent d’albergínia

- Tataki de tonyina amb alvocat Sobrassada amb mousse de formatge

- Pastís de coco

Cua de Gall

Ginesta, 9. Preu: 20 euros

- L’aperitiu del Cua Focaccia “Nonna Betty”

- Tàrtar de salmó amb alvocat Carpaccio de vedella, encenalls de Parmesà i foie

- Panet de porc a baixa temperatura amb melmelada de ceba

- El brownie del Cua

Dúplex Restaurant

Ronda Ferran Puig, 39. Preu: 18 euros

- Pernil ibèric amb pa amb tomàquet Patates farcides de carn (patates d’Olot)

- Croquetes de carbassa amb el cor de parmesà Tires de pollastre amb salsa de mel i mostassa

- Broqueta de llagostí a la planxa amb un toc de salsa de safrà Calamars a l’andalusa

- Xarrup de crema de carbassó amb mascarpone i sèsam

- Tiramisú casolà o coulant de xocolata

Ecoàpat

Carrer de l'Esport, 16. Preu: 19 euros

- Vichyssoise de porro i poma amb crostonets al romaní Nachos amb guacamole, “pico de gallo” i formatge cremós Coca de salmó marinat amb anet i alvocat

- Xupa-xups cruixents de pollastre amb allioli de pimentó Lingot de peus de porc amb blat de moro torrat

- Tres textures de xocolata

El Caliu

Bernat Boadas, 45. Preu: 23,5 euros

- Amanida de samfaina amb sardina i formatge de cabra gratinat Espàrrecs verds amb tomàquet ratllat i llagostins

- Pop a la gallega sobre llit de Parmentier Bacallà confitat amb allioli de mel

- Peu de porc farcit amb botifarra de perol i reducció de ratafia

- Pastís de la casa

El Pati

Carrer Migdia, 15. Preu: 15 euros

- Menú degustació de 5 plats del nostre menú diari

- Postres del dia

La Rosaleda

Passeig de la Devesa, 1. Preu: 17 euros

- Quiche de carbassa, formatge fresc i olivada Pizzeta de pinetells i moniato al romesco - Croquetes de calamarsons

- Xapata amb tomàquet confitat, parmesà i ruca Broqueta de verdures i romesco

- Brownie i pastís Tatin a l’estil del cuiner

La Malabarista

Plaça Bell·lloc, 2. Preu: 19 euros

- Hummus de musclo Calamars amb salsa d’ametlles

Barqueta amb paté de formatge picant Tàrtar de salmó sobre amanida russa

- “Bandonguilles” (mandonguilles amb reducció de vermut i taronja)

La Taperia del Jim’s

Carrer Riu Güell, 6. Preu: 17,95 euros

- Pintxos amb embotits ibèrics i formatge manxego

- Croquetes casolanes de rostit

- Calamars a l’andalusa

- Patates rosses i braves

- Fideuada

- Postres de la casa

Mien

Plaça Josep Pla, 21. Preu: 35 euros

- Crestes de pollastre a la planxa amb salsa de soja i vinagre balsàmic Tàrtar de tonyina i salmó amb alvocat, tomàquet sec i salsa teriyaki de tòfona negra

- Un plat amb dues peces de Kirin maki i dues peces de Muna maki

- Ànec rostit a l’estil tradicional de Beijing, al forn de carbó i servit amb cogombre, ceba agredolça, salsa d’ànec i “Ya Pier”

- Fideus amb brou de llamàntol, verdures asiàtiques i carn de llamàntol Pastís típic del Japó farcit de mongetes dolces o xocolata, amb gelat de te verd i fruites del bosc

Mimi

Carrer Nou, 7. Preu 25 euros

- Mongetes de soja cruixents i bunyol farcit de pop amb verdures, amb salsa agredolça

- Poke (tàrtar) de vieires crues amb raïm verd i làmines d’ametlles torrades Sopa de miso natural amb tofu, bolets shimeji i algues wakame

- Bao (panet asiàtic) farcit d’ànec confitat, cogombrets fets a casa, ceba agredolça i salsa Pequín

- Xow (arròs caldós) de cues de llagostí, peix mantega, mongetes de soja i crema de llamàntol

- Crème brûlée de te verd fet a casa, servit amb carquinyolis i fruites del bosc

Nibble

Plaça Independència, 2. Preu: 25 euros

- Edamame amb kimchi de Japó Halloumi fregit (formatge de Xipre) Alvocat arrebossat de Sud-amèrica

- Bánh Mì, minientrepà de carn de Vietnam Poke, amanida d’arròs i salmó de Hawaii

- Postres de la terra

Restaurant Melià Girona

Carrer Barcelona 112. Preu: 26 euros

- Xarrup de crema de carbassa amb mel i daus de moniato fregit Xató de Sitges

- Broqueta de pollastre al curri amb gambots Croquetes de calamars

- Patates amb allioli de pebre vermell

- Gelat de vainilla amb espiral de xocolata, carquinyolis, cruixent de soja i caramel líquid

Restaurant Sargantana

Carrer Mossen Joan Pons, 1. Preu: 30 euros

- Turró de foie amb gelatina de vi de Porto i melmelada de figues Llit d’hummus amb anxoves de l’Escala sobre cruixent de pa de pita i vinagreta de fruits secs

- Crema de carbassa fumada i encenalls de formatge blau

- Ploma ibèrica i “terra de migas” amb llagostins de la costa i reducció de Pedro Ximénez

- Risotto de bolets i espàrrecs verds amb pols de parmesà Fingers de pinya i coco

+Cub

Carrer Albareda, 15. Preu: 24 euros

- Crema de vichyssoise amb porro ecològic de Drissa, pipes i oli d’anet Tàrtar de tomata, ceba i alvocat, amb cubs de salmó marinat amb soja i mel, i polsim de sèsam

- Carpaccio d’ànec amb reducció de tomàquet cherry de la nostra horta amb parmesà i pebre rosa

- Caneló de carbassa eco amb crosta de romesco, farcit de xai del Pla de l’Estany rostit

Poma ecològica farcida de crema catalana cremada Cafè al gust amb bombó de casa