Sam Smail s'ha guanyat el cel de la televisió actual gràcies a Mr. Robot , que ha sabut fer-se un lloc, tot i que es tracta d'una sèrie molt personal i densa. La seva nova creació, que s'ha estrenat a la plataforma d'Amazon, és un altre thriller poc convencional protagonitzat per ni més ni menys que Julia Roberts.

El primer que s'ha de dir de Homecoming és que res no és el que sembla. És un d'aquells casos en què el pilot no és indicatiu del que t'hi trobaràs i per tant l'espectador ha de fer-li confiança i continuar mirant per saber realment amb què està tractant. També sorprèn per la seva estructura: malgrat ser fonamentalment un thriller d'atmosferes molt opressives, es divideix en 10 episodis de menys de mitja hora, quan normalment en aquest tipus de registres s'aposta per capítols d'una hora.

I finalment convé tenir molt present que, en tractar-se d'una producció de Smail, tota expectativa és enganyosa. La sèrie té un punt kafkià, sí, i a estones resulta molt inquietant, però també presenta un inesperat sentit de l'humor i la posada en escena introdueix diferents formats narratius. Tot un experiment que potser hi ha qui trobarà pretensiós, però que aconsegueix no deixar ningú indiferent.

La protagonista de Homecoming per ajudar els soldats que tornen de conflictes bèl·lics a superar els seus traumes i angoixes. Aparentment, ens trobem davant d'un drama psicològic sobre la dificultat d'afrontar els dimonis interiors, i els primers passatges giren exclusivament al voltant de les teràpies i les seves complicacions. Però a mesura que la trama avança, descobrim que la protagonista va deixar misteriosament la seva feina, i els motius per fer-ho es troben en un secret que la va portar a replantejar-se la seva carrera.

Excepcionalment rodada i amb una Julia Roberts en plena forma, la sèrie també destaca per un gran planter de secundaris que inclou Bobby Cannavale, Shea Whigham, Sissy Spacek, Stephan James, Alex Karpovsky, Marianne Jean-Baptiste i Dermot Mulroney, que torna a coincidir amb Roberts 21 anys (!) després de La boda de mi mejor amigo.