Nota: Algunes de les activitats previstes a l'aire lliure pels organitzadors dels actes es podrien suspendre a causa de la pluja

Nova edició del Fòrum Gastronòmic

Aquest diumenge arrenca la setena edició de Fòrum Gastronòmic Girona que s'allargarà fins dimarts dia 20, convertint una vegada més la ciutat de Girona en el punt neuràlgic de la gastronomia. La cita compta amb un intens programa d'activitats, una clara aposta per la qualitat i la sostenibilitat, i la presència de grans figures del món de la gastronomia com ara Joan i Josep Roca, Rodolfo Guzmán, Esther i Nacho Manzano, Pepe Solla i Xoán Crujeiras, Paco Pérez, Iolanda Bustos, o Jordi Cruz, entre molts altres.

12a edició del Shopp Out de la Fundació Ramon Noguera

La 12a edició del Shopp Out solidari de la Fundació Ramon Noguera ha arrancat aquest cap de setmana. Aquest macrooutlet de moda i complements compta amb superfície de 4.000 metres quadrats a les instal·lacions que té la fundació al polígon de Mas Xirgu de Girona. Un 5% del valor de les vendes es destinaran a projectes socials de la Fundació Ramon Noguera, la impulsora del projecte.

Fira del Pa i la Xocolata a Sant Gregori

Sant Gregori celebra aquest diumenge la 12a edició de la Fira del Pa i de la Xocolata, un esdeveniment centrat en aquests dos típics productes que han fet les delícies de milions de nenes i nens de totes les generacions. La fira ofereix la possibilitat de degustar i comprar productes artesans, a més de gaudir d'una ambient festiu, càlid i familiar.

De tapes per Girona

Una vintena de restaurants participaran entre els dies 15 i 25 de novembre en una nova edició del Tapa't Girona, una iniciativa gastronòmica plenament consolidada a la ciutat que convida a degustar una selecció de tapes d'autor en diferents locals. Tàrtar de mató i llagostins, xupa-xups cruixents de pollastre amb allioli de pimentó, ou trencat amb ceps i foie o fideus amb brou de llamàntol, verdures asiàtiques i carn de llamàntol són algunes de les tapes que es podran tastar en aquesta 4a edició

"El Bramido de Düsseldorf" a Salt

El Canal . Diumenge 18

Relat sobre l'agonia i la mort del pare d'un autor teatral a Düsseldorf. En paral·lel al decés del pare, s'entrecreuen les diverses possibilitats per les quals el dramaturg es troba a la ciutat alemanya. El text reflexiona sobre els límits de l'art, la recerca de Déu i la representació de la sexualitat.

Muntatge contra la violència masclista

El director d'arts escèniques Àlex Rigola impacta emocionalment amb l'obra "Macho Man" sobre la violència masclista. Es tracta d'un muntatge que fuig de la línia convencional. Cal veure'l en grups de sis persones i una audioguia va indicant el recorregut que el públic ha d'anar fent a través de diferents sales muntades dins d'un circuit. La primera sala presenta un vídeo introductori que ajuda a posar en context els orígens de la violència masclista, una petita dosi que serveix per començar a entrar dins una experiència que cada vegada resulta més incòmoda perquè et permet veure una realitat amagada per nosaltres mateixos, tapada pel dia a dia, oblidada voluntàriament.

Visita a l’exposició “Damià Escuder. Totes les Vides”, al Museu d’Història de la Ciutat de Girona

Es tracta de fer un recorregut per conèixer aquest personatge gironí nascut dos anys abans de l’inici de la Guerra Civil, que desplegà múltiples facetes: artista, poeta, filòsof, pacifista, cristià, budista, i moltes més, com expressa el subtítol de l’exposició, i s’implicà en moviments molt representatius de la nostra pròpia història de la segona meitat del segle XX.