30 de novembre de 2018
30.11.2018
Diari de Girona

El Nadal comença amb videojocs

Cada any que passa els videojocs es converteixen en més protagonistes dels regals de les festes de Nadal. La nostra particular selecció amb el millor de l'any ja està de tornada, com el torró

30.11.2018 | 02:23
El Nadal comença amb videojocs

El millor dels videojocs és que et transporten a mons meravellosos que t'abstreuen de la realitat i et permeten viure altres vides i experimentar aventures increïbles. Anys de desenvolupament i ments brillants han portat el sector a un moment en què ja podem trobar videojocs per a tots els públics, gustos i plataformes. El videojoc és universal.

Aquest any ha estat especialment prolífic pel que fa a grans retorns es refereix. Els habituals –els que tornen cada any– FIFA, Pro Evolution Soccer, NBA2K, Call of Duty o Battlefield s'han vist secundats amb nous episodis de sèries que no són tan habituals i que aposten per terminis més llargs per llançar productes més elaborats i impactants. És el cas de l'esperat retorn dels malfactors de Red Dead Redemption, un dels grans títols de l'any, que ha tornat a situar a l'Olimp dels videojocs als seus creadors, Rockstar. En el mateix –il·lustre– sac es podria ficar el nou Forza Horizon 4, un títol exclusiu per a la Xbox One que és, de lluny, el millor joc de conducció que mai s'ha creat per a la consola de Microsoft. En aquesta ocasió, a més, el fet de poder gaudir en la salvatge potència de la Xbox One X li atorga un plus com mai s'havia vist fins ara.
Altres exclusius –en aquest cas per la PlayStation 4– que han suposat autèntics cops de pilota són God of War i Marvel Spiderman. Sony té molt clar que la seva estratègia és la d'aconseguir els millors jocs possibles per a la seva plataforma, i si és en exclusiva, millor que millor. Als grans títols que vam veure l'any passat per a la Play, i que va suposar uns anys que alguns pensàvem seria irrepetible, se li han afegit, aquest 2018, jocs que van pel camí de la glòria. I això sense comptar que la seva plataforma de realitat virtual, PSVR, segueix augmentant vendes i llançant títols sense parar.

Nintendo, per la seva banda, segueix vivint una de les seves èpoques més dolces gràcies al magnífic comportament de la seva Switch. La consola portàtil i de sobretaula de l'històric gegant japonès no para de tenir nous títols –cada un millor–, i les llistes de vendes situen els seus jocs entre els més venuts setmana rere setmana. A més, Nintendo pot presumir aquest 2018 d'haver llançat un nou concepte de videojoc que és, a més de divertit i entretingut, educatiu: Nintendo Labo. Mitjançant aquesta nova tipologia de jocs, en què el jugador ha de construir els seus propis comandaments, el component educatiu arriba noves –i esperançadores– cotes.

Al final, aquest 2018 que s'acaba ha comportat molts i molt bons videojocs. No tots estan en aquesta pàgina, però calia fer una selecció...

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook