60è Pessebre Vivent a Castell d'Aro

A partir de les 7 de la tarda, al nucli antic, representació de la 60a edició del Pessebre Vivent de Castell d’Aro, el més antic de Catalunya. També es representarà els dies 25, 26 i 30 de desembre i 1 i 6 de gener. L’entrada general, 5 €, i infantil, 3 € (gratuït per a infants de 0 a 3 anys o amb el carnet del Club Super3).

Altres pessebres vivents que es poden visitar avui: Bàscara (19 h), Calonge (19 h), Darnius (19 h), Fontcoberta (19 h), Pals (18 h), Llers (18 h) i Vilablareix (19 h)

«Nadales per als més menuts», un espectacle de proximitat a Girona

A 2/4 de 12 del matí, a les 4 i a 2/4 de 6 de la tarda, a l’Auditori de Girona, «Nadales per als més menuts». Un espectacle per gaudir amb tota la família, i amb un muntatge de proximitat en el qual els músics i el públic compartiran l’escenari amb una disposició que permetrà a les famílies sentir-se immerses en l’espectacle. Preu: 10 €

Els Pastorets desembarquen a l'Orfeó Popular d'Olot aquesta tarda

A les 7 de la tarda a l’Orfeó Popular Olotí, tradicional representació de l’obra Els Pastorets. Representació de la versió tradicional d’Els Pastorets d’Olot, una adaptació de l’obra original d’Ignasi Rubió i Antoni Molins escrita el 1880. Una divertida sarsuela amb diverses parts cantades, interpretada en castellà.

Patinar sobre gel

Diverses localitats gironines ofereixen durant les festes de Nadal la possibilitat de patinar sobre gel.

CASTELLÓ D’EMPÚRIES - De les 11 del matí a les 2 del migdia i de 4 de la tarda a 10 de la nit, a la carpa de la Plaça de les Palmeres, pista de gel de Nadal. Fins al dia 6 de gener de 2019.

GIRONA - La Pista de Gel de la Fira de Girona, amb 800 m2, torna un any més incloent el muntatge d’un tobogan de 2,5 metres d’alçada, 27 metres de llargada i 3 carrils per baixar-hi amb trineu. Restarà oberta fins el 6 de gener. Horaris: de 10 del matí a 8 de la nit, excepte el 24 i 31 de desembre (de 10h a 19h), el 25 de desembre (tancat), l’1 i el 6 de gener (de 16h a 21h) i el 5 de gener (de 10h a 15h).

LLANARS - Fins el 6 de gener, a la pista poliesportiva (davant de l’Hotel Grèvol).

OLOT - Fins al 7 de gener, pista de gel a la Plaça Major d’Olot. Horari: de les 11 a 14 h i de 16 a 21 h. Horaris especials: del 19 al 22 de desembre (16 a 21 h), 24 de desembre (11 a 14 h i de 16 a 20 h), 25 de desembre (16 a 21 h), 31 de desembre (11 a 14 h i de 16 a 20 h) i 6 de gener (16 a 21 h). Preu: 7 €.

PALAFRUGELL - Fins al diumenge dia 6 de gener, a la Bòbila, pista de gel. Horaris: Cada dia de 10 a 14 h i de 16 a 21 h. Tancada els matins del 25 de desembre i de l’1 de gener.

PLATJA D’ARO - Fins al 5 de gener, al Parc d’atraccions PP’s Park) Pista de Gel. Els dies 1 de gener tancat i 25 de desembre obert 16-20.30 h. Horaris: de les 11 h a 14 h i de 16 h a 20.30 h.

Tarda de Quines a Girona

Moltes poblacions gironines estan en plena la temporada de Quines, un joc tradicional de les festes de Nadal que ajuda a finançar moltes associacions, clubs esportius o causes benèfiques. Aquestes són les previstes per avui a la tarda:

Agullana - A 2/4 de 6 de la tarda, a la sala La Concòrdia.

Castelló d'Empúries - A les 6 de la tarda a la Sala Municipal.

Corçà - A les 6 de la tarda, a la Sala Municipal.

L'Escala - A les 6 de la tarda, al Centre Cultural Xavier Vilanova.

Llanars - A les 6 de la tarda, a la Sala de Ball.

Llançà - A les 7 de la tarda, al Pavelló Municipal.

Llers - A les 7 de la tarda, al Pavelló Municipal.

Palafrugell - A les 6 de la tarda, al Centre Fraternal.

Palau-saverdera - A 2/4 de 7 de la tarda, al Centre Cívic.

Peralada - A les 8 del vespre a la Sala del Centre.

Porqueres - A 2/4 de 6 de la tarda, al Pavelló Municipal.

Sant Miquel de Fluvià - A partir de les 7 de la tarda, al Local Social.

Santa Coloma de Farners - A 2/4 de 6 de la tarda, al Cercle Jove.

Santa Cristina d'Aro - A les 5 de la tarda, a L’Espai Ridaura, Quina Kids de la colla els Merlots.

Vilablareix - A les 6 de la tarda al Pavelló Municipal, gran quina popular de Vilablareix.

Viladamat - A les 6 de la tarda, al Local Social.

Exposició de pessebres

Pessebres monumentals, a l'aire lliure, diorames... Fer un bon pessebre porta un munt d'hores i els resultats solen ser espectacurars. Aquí pots consultar algunes de les exposicions que es poden veure en diferents municipis gironins:

BANYOLES - Al Monestir de Sant Esteve, exposició de pessebres de Banyoles i comarca i del 54è Concurs de pessebres de Banyoles. La mostra es podrà visitar fins al pròxim 13 de gener.

GIRONA - Fins al 6 de gener es pot visitar a La Carbonera i La Cisterna, del Museu d’Història, la 35a exposició de pessebres. Una cita obligada per totes aquelles persones amigues del pessebrisme. S'hi mostra una col·lecció de diorames de particulars i d'entitats, petites obres d'art, fruit de l'afició. Cada dia de les 17 h a les 20.30 h.

SANT FELIU DE PALLEROLS - A l’església del Roser, Mostra de Pessebres dels artistes Joan Pujolràs, Albert Marès, Nil Port, Aleix Arnau i Ivan Rius. Dissabtes, diumenge i festius de les 10 del matí a les 6 de la tarda. Fins al 2 de febrer de 2019.

SANT GREGORI - Fins el dia 17 de febrer de 2019 es pot visitar el pessebre monumental de Can Roseta. De les 11 del matí a la 1 del migdia i de 4 a 6 de la tarda, dies festius inclosos.

TORROELLA DE MONTGRÍ - Al Museu de la Mediterrània, exhibició del Pessebre de Josep Mir, en una edició especial pel 10è aniversari. Fins al 2 de febrer de 2019.

Espectacles infantils i familiars

BANYOLES - A les 12 del migdia i a les 5 de la tarda, a la Factoria d’Arts Escèniques, espectacle familiar de titelles amb «Adéu Peter Pan» de la Cia. Festuc Teatre.

GIRONA - A 2/4 d’1 del mgidia i 2/4 de 7 de la tarda, a la planta baixa del centre El Corte Inglés, «El viatge de Nadal amb el Gripau Blau i Festa del Tió» amb El Gripau Blau.

PALAMÓS - A les 6 de la tarda, a l’Aula de Teatre, espectacle «Fragium» de Trenta ous a un euro i mig.

Festival Vibra a Girona

Explosió de colors i so en una festa de la llum amb vuit muntatges repartits, sobretot, a l'entorn del Barri Vell i Sant Narcís. El festival Vibra de Girona pretén captivar l'interès de milers de persones en diferents escenaris amb projectes cridaners que busquen impactes a les xarxes socials per fer de Girona un permanent punt d'atracció. La majoria es poden veure de cinc de la tarda a deu del vespre.