Fira del Porc

Canet d'Adri, diumenge 10

El municipi de Canet d'Adri celebra aquest diumenge, de les 9 del matí a les 7 de la tarda a la zona del pavelló municipal, la VIII Fira del Porc. Així, són ja vuit anys d'aquesta celebració, que acull diverses activitats per conèixer més a fons totes les possibilitats que ofereix la matança porcina. Els visitants podran gaudir d'una mostra d'especejament del porc i d'una fira d'artesans, així com aprendre el procés de l'elaboració d'un embotit. Els més petits també tindran el seu espai amb activitats infantils. La festivitat també inclou un bon grapat d'activitats paral·leles com passeig en poni, exposició de vehicles clàssics, xocolatada popular o balls dels gegants de Montcal, entre altres activitats.

Familiar. «Pell de Llarinté»

Teatre Principal d'Olot, diumenge 10

Una adaptació lliure d'un conte mandinga. Aquests contes s'expliquen per a petits i grans quan es fa de nit a la sabana, al voltant d'una foguera, entre danses, cançons i rialles. Aquesta és la història d'una parella que viu en un poblat al Senegal. Junts viuran mil aventures i faran el que sigui per complaure el seu nadó.

Música. Carlos Sadness

Sala La Mirona de Salt, dissabte 9

Carlos Sadness presenta aquest dissabte el seu últim disc, Diferentes tipos de luz (2018), a La Mirona de Salt. En les seves pròpies paraules, és «un disc escrit i composat a través de la llum», un homenatge a l'energia que ens envolta. Es tracta del tercer àlbum d'estudi publicat com a Carlos Sadness

Tot Viladesau

Auditori de Girona, dissabte 9

Com a tancament del centenari del seu naixement, el concert de cloenda de l'Any Viladesau ens proposa un recorregut musical a través de la seva tasca com a compositor de música popular, amb la participació de La Principal de la Bisbal, Peix Fregit, Port Bo, Orquestra DiVersiones i Blas.

Teatre. «Quina barra!»

Sala la Planeta de Girona, divendres 8 i dissabte 9

Recolzat a la barra del bar del seu amic Cisco Noguera, en Josep Pascual pren com cada nit unes copetes d'Aromes de Montserrat. Ja fa estona que ha marxat l'últim client, i en aquella hora en què regna la quietud i la llum és més tènue, en Josep espera que l'amic Cisco acabi de recollir, apagui els llums i tanqui la persiana...

Fira del Fajol

Batet de la Serra, diumenge 10

El poble de Batet de la Serra, pertanyent al municipi d'Olot, celebra diumenge una fira dedicada al producte típic de la zona, el Fajol. Durant tot el diumenge es podrà gaudir d'un mercat de productes de proximitat, degustacions de diferents tastets elaborats amb fajol, demostracions d'oficis tradicionals, i com a novetat aquest any, una demostració de la construcció d'una cabana de marge a can Frontana, que s'acabarà l'any que ve.

Run4Cancer

Diverses poblacions, diumenge 10

El dia 4 de febrer és el dia Mundial del Càncer, i per a recaptar fons per als malalts i els seus familiars, la Fundació Oncolliga organitza la cursa Run4Cancer. La carrera té dues modalitats, una de 5 km per a tots els públics, i una altra de 10 km per als corredors habituals. Se celebra de forma simultània a 8 poblacions: Figueres, Olot, Palafrugell, Planoles, Porqueres, Riudellots, Salt i Tossa de Mar.

Fira Rebaixa

Palafrugell, dissabte 9 i diumenge 10

La població del Baix Empordà celebra la seva particular fira rebaixa, amb descomptes i rebaixes als comerços de la ciutat, i parades al carrer.

Música. Carmen 113

Roses, dissabte 9

A les 10 de la nit al Teatre Municipal concert del grup gironí Carmen 113, que continua amb la gira de presentació del seu segon treball discogràfic, titulat «Discutir desnudos»

Gastronomina. Calçotada Popular

Corçà, diumenge 10

La temporada de calçotades ja ha començat, i el municipi baix empordanès celebra la seva particular calçotada aquest diumenge. Per 18 euros, es podrà gaudir de calçots, botifarra, mongetes i postres. Després del dinar, hi haurà concert amb el grup Xarop de Nit.