01 de març de 2019
01.03.2019
Diari de Girona
Cinema. Aniversari

«La lista de Schindler»: Per no oblidar

Coincidint amb el 25è aniversari de la seva estrena, el clàssic de Spielberg torna als cinemes

01.03.2019 | 01:32
«La lista de Schindler»: Per no oblidar

En el seu blanc i negre original, però amb la imatge restaurada i aprofitant les noves tecnologies del so. Així es projecta novament al cinema La lista de Schindler, la pel·lícula que narra amb dramatisme un dels episodis més esgarrifosos del segle passat: l'Holocaust jueu durant la II Guerra Mundial. La pel·lícula dirigida per Steven Spielberg es reestrena així als cinemes, coincidint amb el 25è aniversari de la seva estrena oficial. Basada en la novel·la de Thomas Keneally, L'arca de Schindler, la pel·lícula és una de les cintes més dures sobre el que va passar al camp de concentració d'Auschwitz, a Polònia. Protagonitzada per Liam Neeson, Ben Kingsley i Ralph Fiennes, el film va marcar milions d'espectadors arreu del món. Oskar Schindler va salvar de morir a l'Holocaust a més de 1.000 jueus.

Oskar Schindler és un home de negocis que el 1939, després de la invasió alemanya de Polònia, passa a ser propietari d'una fàbrica metal·lúrgica a Crackòvia que els nazis han confiscat i fa fortuna dedicant-se al mercat negre i traient benefici dels treballadors jueus sense sou. És un home indiferent en política i amant de la bona vida. Quan esclata la guerra i comença la deportació de jueus, Schindler utilitza la seva bona relació amb els nazis per evitar que s'actuï contra els treballadors de la seva fàbrica. Per aconseguir-ho, converteix la fàbrica en una mena de camp de concentració a part que ell mateix gestiona. Quan el 1944 els nazis pressionen per tancar el camp i enviar els jueus a Auschwitz, Schindler intenta traslladar la fàbrica a la frontera txeca.

La lista de Schindler es va endur 7 premis Oscar, entre els quals el de millor director i millor pel·lícula. El film va ser nominat en fins a 12 categories dels guardons de Hollywood.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook