Carnaval

Rues, disfresses i molta gresca! De Roses a Blanes, passant per Palamós, Palafrugell, Sant Feliu de Guíxols, Castell-Platja d'Aro, Santa Cristina d'Aro, Torroella de Montgrí, l'Escala, Lloret de Mar, la Bisbal d'Empordà, Albons o Tossa de Mar, els municipis de les comarques gironines, i sobretot de la Costa Brava, s'omplen entre divendres i dilluns de rues i altres activitats, amb motiu de les festes de Carnaval. Serà un cap de setmana farcit d'emocions, en el qual les disfresses més originals i les clàssiques, la música festiva, els balls, la gresca i un bon grapat d'activitats paral·leles faran gaudir petits i grans. Les festes de Carnaval també seran protagonistes en altres municipis de la demarcació, com Banyoles, Santa Coloma de Farners, Girona, Sant Feliu de Pallarols, Olot, Sant Joan de les Abadesses o Vidreres. Consulta tots els actes al nostre especial de Carnaval

Fira del Carbó i la Mongeta a Sant Llorenç de la Muga

La mongeta i el carbó agafen el protagonisme a la població alt empordanesa, que diumenge celebra un munt d'actes al voltant d'aquests dos elements. El més esperat, a part de la fira de productes artesans, són els concursos «Apunta la Mongeta», «Menja-te-la ràpid» i la novetat d'enguany, el primer campionat de Futbolí.

Joan Dausà al Teatre de Bescanó, 18 h

L'artista presenta a Bescanó el seu nou dic «Ara som gegants», que ha marcat un punt d'inflexió en la seva carrera. La gira de presentació ha passat pels grans festivals i sales del país, i ara atura a Bescanó. Dausà estarà acompanyat d'una banda de 4 músics liderada per Fluren, un dels productors més influents de l'escena indie estatal.

Tribut a Aretha Franklin a l'Auditori, 19 h

Pocs mesos després que ens deixés la gran diva del Soul, des del Black Music Festival volen retre un reconeixement al seu llegat musical. I ho fan des de la visió més propera i més directa: la gironina. Així, els artistes de la Black Music Big Band es reuneixen per recordar Aretha Franklin de la millor manera possible.

El piano de Soo Jung Ann al Teatre Principal d'Olot, 18 h

Una de les millors pianistes del món, Soo Jung Ann, guanyadora del prestigiós Concurs Internacional Maria Canals, visita aquest diumenge Olot. Ann, nascuda a Seül, és llicenciada en Música per la Korea National University of Arts i té un màster d'Interpretació musical per la Royal Irish Academy of Music.

Vox Harmonica a l'Espai Ter, 19 h

Vox Harmonica és un conjunt vocal que interpreta música antiga dels segles XVI i XVII. Aquí proposen obres de Monteverdi posades al dia amb una estètica i una temàtica totalment contemporànies. És la història de sis personatges que busquen la seva mitja taronja en un apassionant i divertit joc de cites en línia.