PortAventura World obrirà l'1 de juny el sisè hotel del complex turístic i d'oci, el Colorado Creek. El nou equipament que es construeix a la zona temàtica del Far West tindrà una categoria de quatre estrelles superior i suposarà una inversió de 25 milions d'euros. L'hotel tindrà 150 habitacions i reforçarà l'oferta del complex, que supera les 2.200 habitacions. El Colorado Creek tindrà una forta càrrega temàtica inspirada en l'època de la febre de l'or del llunyà Oest.

PortAventura obrirà la nova temporada el 6 d'abril. La gran novetat serà una nova atracció protagonitzada pels personatges de Barri Sèsam -la primera de tipus Dark ride del complex- que costarà 15 milions d'euros.

Segons informa PortAventura, el Colorado Creek serà el primer hotel del complex amb emissions zero. Aquesta iniciativa arrenca calculant la petjada de carboni de l'activitat i compensant les emissions GEI associades, convertint-se així en el primer hotel «carboni neutre» de PortAventura.

De fet, en un comunicat, l'empresa assegura que va ser una de les primeres empreses a firmar el Codi Ètic Mundial pel Turisme de la Organització Munidial del Turisme, i que l'any 2017 va afegir-se als 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides. També forma part de la campanya «PelClima», engegada per la plataforma Acción Climática.

Mitjançant la certificació Clean CO2, PortAventura compensarà les emissions amb la compra de crèdits de carboni VER (Verified Emission Reductions) en projectes per a la millora del medi ambient i l'entorn social. Enguany, invertirà en un projecte de rehabilitació de pous en comunitats de Malawi per subministrar aigua potable a 450.000 persones.

Mesura a llarg termini

La iniciativa s'estendrà a d'altres establiments del complex per minimitzar la seva petjada mediambiental. La companyia apunta que, actualment, el 100% d'electricitat que consumeix prové exclusivament de fonts d'energia renovables sense emissions de CO2. Fernando Aldecoa, el director general de l'empresa, afirma que «PortAventura World amb la seva política d'ESG garanteix el seu compromís amb un model de gestió responsable i sostenible». En aquest sentit, la progressiva reducció de la petjada de carboni en l'activitat del parc d'atraccions forma part del seu pla estratègic de sostenibilitat; amb aquesta acció, l'empresa pretén acomplir el 13è objectiu del pla ODS de l'ONU, enfocat en l'«Acció pel clima». En total, el programa contempla 17 punts, relacionats amb la sostenibilitat, l'educació i la salut.

En la mateixa línia, PortAventura ha avançat que preveu implementar la iniciativa «plàstic zero» el 2020.