Jordan Peele va saltar a la palestra amb la magistral Get Out, en què apel·lava a les essències crítiques del cinema de terror: era tant un exercici de suspens com un film de denúncia, en aquest cas sobre els prejudicis i obscurantismes de l'Amèrica blanca. La pel·lícula va guanyar un merescudíssim Oscar al millor guió original, que va anar acompanyat de l'anunci que Peel es faria càrrec de la nova versió de La dimensió desconeguda. A més d'aquesta sèrie, que s'estrena l'1 d'abril, hi ha molta expectativa per veure com és el seu segon film, que ha rodat amb molta discreció i comença a rebre lloances allà on es projecta. Nosotros redunda en alguns dels temes del seu debut i encara els porta més enllà amb una història que conjuga terror, metallenguatge i, com Get Out, un desarmant sentit de l'humor, i sempre amb un segell molt personal que trenca constantment amb la percepció relat. No hi ha dubte que, amb Peele, ha nascut una estrella.

Els protagonistes de Nosotros són Adelaide Wilson i el seu marit Gabe, que juntament amb els seus fills tornen a la casa on la dona passava els estius durant la seva infantesa. El motiu del viatge és retrobar-se amb les seves arrels, però també fugir de la sorollosa agitació de la vida urbana. Una vegada instal·lats van a la platja i es retroben amb vells coneguts, però la situació entre ells és estranyament tensa i els deixa un cert mal cos. A la nit la cosa adopta unes connotacions més macabres quan s'adonen que, davant de casa seva, hi ha quatre desconeguts agafats de la mà mirant-los fixament. No es poden creure el que veuen: són ells mateixos. O millor dit, la seva versió malèvola. És així com comença una nit plena d'ensurts i girs inesperats que porta els protagonistes al límit de la raó.

Peele continua explorant els racons més malsans de la quotidianitat i condueix l'espectador a terrenys molt incòmodes en què sempre hi ha marge per a la metàfora política i social. A Nosotros el guionista i director està aconseguint tenir fins i tot millors crítiques que a Get Out i compta amb un excel·lent planter d'intèrprets encapçalat per Lupita Nyong'o, Elisabeth Moss, Winston Duke (més conegut fins ara com el M'Baku de Black Panther), Shahadi Wright Joseph, Evan Alex, Tim Heidecker, Yahya Abdul-Mateen II i Anna Diop, que recentment ha interpretat la superheroïna Starfire a la sèrie Titans.

Consulta la cartellera aquí