Els Oques Grasses enceten l'Strenes a la terrassa de l'Oficina de Turisme de Girona

18 h

La banda Oques Grasses serà l'encarregada d'inaugurar l'edició d'aquest any del Festival Strenes amb un concert gratuït previst per a les 6 de la tarda d'aquest dissabte. L'actuació, com és habitual des de 2015, es durà a terme des de la terrassa de l'Oficina de Turisme del pont de Pedra a Girona. Aquesta particular forma d'inaugurar el festival va començar de la mà de Sopa de Cabra i va continuar després amb Love of Lesbian i Txarango, encara que es va suspendre l'any passat, quan Els Catarres havien de ser els protagonistes. La banda osonenca Oques Grasses recull ara el testimoni després de publicar el seu quart disc, Fans del sol, que s'ha consolidat com tot un èxit.

La Festa dels Súpers On Tour a Blanes

11 h i 17 h

la Ciutat Esportiva de Blanes acull aquest dissabte la Festa dels Súpers On Tour, l'espectacle itinerant del Club Super 3, protagonitzat per la popular família del canal i pels personatges de les seves sèries animades. Les localitats estan numerades i les invitacions s'havien de demanar al web del Súper 3, que es van esgotar en poc temps. Es fan dues sessions de l'espectacle, un de matinal a les 11, i una altra a la tarda, a les 5.

Teatre «Rebota, rebota y en tu cuerpo explota» a La Planeta de Girona

20.30 h

Agnès Mateus i Quim Tarrida presenten aquest cap de setmana a La Planeta Rebota, rebota y en tu cuerpo explota, una reflexió descarnada sobre la violència de gènere i la passivitat social. Un espectacle de denúncia per començar a dir les coses pel seu nom, per vèncer la por. Contra els tabús contemporanis i la nostra hipocresia.

Una Princesa rebel a l'Auditori de l'Espai Ter de Torroella de Montgrí

21.00 h

La protagonista d'aquesta història farà trontollar tot un regne pel sol fet de voler ser la persona que vol ser i no la que els altres volen que sigui. Segons la Carlota, la solució és molt fàcil: la gent ha d'entendre que hi ha nenes que en lloc de voler ser princeses roses prefereixen qualsevol dels milions de colors que hi ha al món.

Visita guiada «Les imatges eco» al Bòlit, Centre d'Art Contemporani de Girona

11.00 h

Recorregut comentat pels espais de l'exposició Les imatges eco d'Isaki Lacuesta, que aplega tres videoinstal·lacions, Les imatges eco (Bòlit_LaRambla), La tercera cara de la lluna (Bòlit_StNicolau) i Els films dobles i el videopoema Lunaby (Bòlit_PouRodó), unes obres que posen en relleu la vessant creativa de Lacuesta com a artista visual.

Vilafantàstic a Vilafant

a partir de les 16 h

El festival empordanès de Curtmetratges torna a Vilafant acompanyat d'activitats relacionades amb el cinema i la literatura fantàstica, el manga i la ciència-ficció. Durant tota la tarda, a Palol Sabaldòria, hi haurà Escape Room, Concurs de Cosplay, jocs de rol, concerts i xerrades sobre manga i ciència-ficció.

Festival MOT a Olot

durant tot el dia

Aquest cap de setmana arrenca el MOT, el festival literari que se celebra entre Olot i Girona. L'edició d'enguany, la sisena de la seva història, té com a fil conductor la Mediterrània sota el lema «El Mediterrani, un mar de pàgines». Aquest cap de setmana l'acció es troba a la capital garrotxina, on es podran veure diferents xerrades, fer un Ver-MOT amb autors i la representació de Troia, de Cor de Teatre, diumenge a les 6 al Teatre Municipal d'Olot.

Xavier Sabata, contratenor a l'Auditori de Girona

20.30 h

Xavier Sabata juntament amb el pianista Francesc Poyato ofereixen una lectura de l'obra Winterreise de Franz Schubert. Una experiència musical única en tots els sentits.