La novel·la Cementerio de animales és una de les més inquietants de la llarga trajectòria de Stephen King. Tracta alguns dels seus temes habituals (les interioritats d'una comunitat plena de secrets, la irrupció del fet sobrenatural a la vida d'una família, la fràgil línia que separa la vida de la mort) però ho fa amb un sentit de les atmosferes especialment epidèrmic, a banda que hi demostra una poca pietat amb els personatges realment esfereïdora. El llibre ja va tenir una primera adaptació oficial el 1989 de la mà de Mary Lambert, força fidel al llibre sobretot en el que respectava al mal rotllo que presidia la funció: el crescendo de violència que es va apoderant de la narració estava molt ben il·lustrat i tot el tram final resulta encara molt terrorífic malgrat que el pas del temps no ha tractat especialment bé els seus efectes visuals.

L'espectacular èxit d' It ha disparat l'interès per les novel·les de King, fins i tot per aquelles que ja havien estat objecte de pel·lícula. I és en aquest context que s'ha d'emmarcar la nova Cementerio de animales. Ara bé, d'entrada s'ha de dir que segur que hi ha qui la troba entretinguda i impactant, però la realitat és que queda per sota de la versió de Lambert perquè acaba abusant de la cultura de l'ensurt i de fet fins i tot afusella algunes de les seves idees visuals més celebrades.

Dennis Widmyer i Kevin Kölsch firmen la pel·lícula, que respecta el cos estructural del llibre. Els protagonistes són els Creed, una família que viu en una zona rural de Maine i prop d'un cementiri d'animals que, segons s'explica, et torna literalment els morts: si els enterres, ressusciten, però sense l'ànima que havien tingut. Per tant, es tornen éssers malèvols i imprevisibles. Malgrat saber tot això, quan el gat de la família mor atropellat, el pare no dubta a portar-lo al cementiri per evitar-li el cop a la seva filla. Efectivament, l'animal torna, i efectivament, no és el mateix: la seva presència és una permanent amenaça que acaba portant la família al límit de la seva resistència. Però hi ha coses pitjors que un gat i els Creed no triguen a descobrir-ho.

Plantejada com un festival d'atrocitats que renuncia a les subtileses de la novel·la, Cementerio de animales està protagonitzada per Jason Clarke, Amy Seimetz, Jeté Laurence, Hugo Lavoie, Lucas Lavoie, Naomi Frenette, Alyssa Brooke Levine i el veterà John Lithgow.