El segment dels telèfons intel·ligents de gamma alta, o prèmium, com en diuen alguns, és ple de virtuosos. Com si es tractés de la millor orquestra, cada any es presenten nombrosos genis capaços de mostrar el millor del sector en forma de telèfon mòbil. I de totes les orquestres, Samsung sempre ha tingut alguns dels millors músics.

Aquest és el cas del nou Galaxy S10 + que es va llançar al mercat fa poc més d'un mes. L'últim dispositiu de la marca coreana és un virtuós en tots els sentits, ple de moltes i molt bones característiques. Un telèfon rodó en tots els sentits.

La versió S10 + que hem estat provant durant l'últim mes és la més gran de les tres variants presentades, al costat de l'S10e -el més discret- i l'S10. I el més impactant del dispositiu és que no li falta absolutament de res. El disseny amb la pantalla amb cantonades arrodonides ens agrada des que el vam veure per primera vegada a l'S6 Edge. Ens va ­enamorar. I aquesta tendència segueix avui dia. A més, la qualitat d'aquesta pantalla ha millorat considerablement gràcies a la tecnologia de la pantalla Dynamic AMOLED, que, per què no dir-ho, es veu de manera excel·lent. Encara que el millor és la seva grandària, gairebé fins a les vores superior i inferior, amb les dues càmeres frontals incrustades. Una meravella.

El dia a dia amb el Galaxy S10 + és realment satisfactori. El telèfon és ràpid. Rapidíssim. La capa de programari propi que Samsung ha posat al sistema operatiu Android està ben dissenyada. I és precisament en aquest dia a dia quan et topes amb algunes coses millorables.

El sensor d'empremta dactilar, col·locat sota la pantalla, falla massa. I no és un problema del model S10 +, sinó d'aquesta tecnologia. La veritat és que cap dels mòbils que hem provat amb el sensor sota la pantalla funciona gaire bé. I això decep.

Passa el mateix amb la bateria, una pila que, sota condicions intenses d'ús, no ­aguanta tot el dia. I tampoc és un problema de l'S10 +, sinó de tota una indústria que encara no ha estat capaç de fabricar un mòbil la bateria del qual sigui realment duradora.

L'apartat fotogràfic és també excel·lent, una altra virtut d'un mòbil que, en ser tan complet, no destaca en cap aspecte. No sorprèn. No innova.

Però també cal reconèixer que és, de moment, el millor telèfon que hem provat aquest any. Que passi el següent!