18 de abril de 2019
18.04.2019
Diari de Girona

Deu propostes per a sortir de casa aquest dissabte

Consulta la selecció d'actes de la nostra agenda per al dissabte a les comarques gironines

18.04.2019 | 12:05
Deu propostes per a sortir de casa aquest dissabte

Mercat Medieval a Calonge

Durant tot el dia
El Mercat Medieval és una de les activitats més populars que se celebren a Calonge. Durant dos dies, en concret el dissabte i diumenge de Setmana Santa. En aquests dos dies, el nucli antic es converteix en un mercat de productes artesanals de qualitat que és l'escenari de nombrosos espectacles i activitats per a tots els públics.

Mercat del Brunyol a Sant Feliu de Guíxols

Durant tot el dia
Coincidint amb la Setmana Santa, Sant Feliu de Guíxols treu els seus millors brunyols al carrer, en un mercat que marca el tret de sortida de la primavera i de la temporada turística. Mostra d'artesans i d'oficis relacionats amb el brunyol (dolç típic del municipi), amb una gran oferta de tallers, tastets i espectacles per fer tota la família. Com a novetat, aquest any també s'hi trobaran els food trucks de Nomad.

Fira Medieval a Hostalric

Durant tot el dia
Hostalric celebrarà la 23a edició de la Fira Medieval els dies 19, 20 i 21 d'abril. Aquest esdeveniment fa que, any rere any, durant el divendres, dissabte i el diumenge de Setmana Santa, el municipi d'Hostalric es converteixi en una vila medieval amb un gran mercat, personatges i activitats pròpies d'aquelles dates. Amb això, també es pretén commemorar l'esplendor del passat medieval del municipi, el qual era cap i centre de tot l'extens vescomtat de Cabrera. Les activitats tindran com a escenari el nucli històric de la vila, el castell, el pati d'armes i el fossat del castell, el Portal de Barcelona, la cova Relliguer o el claustre de l'ajuntament. Durant els dies de la Fira, es faran visites guiades al castell i es podrà entrar gratuïtament a la torre dels Frares i a la muralla.

Fira de la Garnatxa i el Brunyol de l'Empordà a Garriguella

A partir de les 9.00
Brunyols de l'Empordà acompanyats d'una bon garnatxa. Aquesta és la proposta gastronòmica que es podrà degustar a Garriguella aquest dissabte. La XXII edició de la Fira de la Garnatxa i el Brunyol de l'Empordà inclourà, a més de degustacions, tallers infantils, música en viu, sardanes i espectacles d'animació al carrer.

El ball del xai be a la Plaça Major d'Olot

18.00 h
El ball del Xai Be d'Olot data del segle XV, i era ballat el Dissabte de Glòria per un grup de pastors per celebrar la fi de la Quaresma. Aquesta dansa tradicional és una de les quatre més antigues de Catalunya, que el 1850 es va deixar de ballar. L'any 2007, l'Esbart Olot va decidir recuperar la tradició i crear una coreografia inspirada en l'acte tradicional. La festa arrencarà amb una cercavila a càrrec dels Bastoners i Grallers d'Olot.

La festa dels Romans al Nucli antic de Sant Climent Sescebes

Durant tot el dia
Sant Climent Sescebes celebra entre divendres i diumenge una nova edició del Mercat Romà, que es du a terme paral·lelament a la popular passió. L'esdeveniment inclou campament romà, escola de gladiadors per a nens, contacontes, teatre al carrer, espectacles de màgia i altres activitats per a tots els públics.

Zoo i Lágrimas de Sangre a la Zona de barraques de L'Escala

20.30 h
El festival Ítaca arrenca aquest dissabte a l'Escala amb una nit de concerts de la mà dels grups Zoo (a la imatge), Lágrimas de Sangre i Suu, a més d'una sessió Flaixbac amb Carles Pérez, que allargarà la festa fins a la matinada. Els concerts tindran lloc a la zona de barraques del municipi, situada a l'aparcament de l'avinguda Francesc Macià.

Espectacle visual «Tossa, font de llum» a Tossa de Mar

21 h
A la platja Gran de Tossa i al Passeig del Mar es podrà observar aquest innovador espectacle de llum, mapping i so a les muralles de Tossa, basat en la llegenda local d'El llibre de Tossa de Josep Palau.

Caramelles i Corrandes a Sant Miquel de Campmajor

Dissabte 20 i diumenge 21, durant tot el dia
Com cada setmana santa, torna la tradicional cantada de Caramelles i Corrandes a càrrec del Grup de Caramelles de Sant Miquel de Campmajor. El dissabte s'inicia a les 6 de la tarda, amb cantades a les cases del poble, seguit d'una cantada al sindicat. El diumenge, la cantada general serà davant de l'església.

Festival còmic a Figueres

Del 17 al 21 d'abril
Figueres es prepara per riure durant tot el cap de setmana amb espectacles de tota mena i per a tots els públics. Bruno Oro, el Mag Lari o activitats com un concurs d'imbecil·litat o Ioga de riure, son algunes de les propostes d'aquest festival, que enguany arriba a la seva dotzena edició.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook