Aquest any Alba Editorial arriba a la Fira del Llibre de Madrid amb importants novetats.

En primer lloc, cal destacar que aquest any es compleix el bicentenari de Herman Melville. Davant d'aquesta efemèride, Alba publica els seus Cuentos completos en la col·lecció de butxaca Minus. També publica Chaqueta blanca a la mateixa col·lecció i Benito Cereno en la col·lecció Clàssica de tapa dura.

Stendhal és un altre dels autors presents aquest any amb la nova traducció, a càrrec de Maria Teresa Gallego Urrutia i Amaya García Gallego, d'una de les seves obres magnes, La Cartuja de Parma. «El drama més complet, el més colpidor, el més estrany, el més veritable, el més profundament arrelat en el cor humà que mai s'hagi inventat», en paraules de Balzac. Forma part de la col·lecció Maior.

L'accent femení el posen tres autores del segle XX, Daphne du Maurier, Barbara Comyns, totes dues mortes, i Meg Wolitzer. De Daphne du Maurier el lector trobarà a la Fira del Llibre El río francés, la tercera novel·la d'aquesta autora publicada a Alba. Narra una gran aventura romàntica en què una dona redescobreix la natura i, en braços d'un pirata, la possibilitat de sortir-se del camí marcat i ser una altra persona.

Barbara Comyns també és una autora publicada a Alba. El enebro, novetat per a la Fira, és una història màgica i adulta sobre la maternitat, que desafia mites i estereotips, i és obra d'una de les escriptores britàniques més brillants.

Protagonisme també per Meg Wolitzer, amb la seva novel·la La persuasión femenina, una història de poder, ambició, lleialtat i traïció a les relacions entre dones, que mostra el feminisme en totes les seves dimensions.

Alba Editorial presenta també dues novetats de la seva acabada d'estrenar col·lecció de poesia: Poemas de Currer Bell, de Charlotte Brontë i 100 poemas del Nobel irlandès Seamus Heaney, dos llibres imprescindibles per als amants d'aquest gènere literari.

Finalment, en literatura infantil, destaca la publicació de Los premios de la gente, un elegant conte infantil il·lustrat, que representa un homenatge a les persones que al llarg de la història i arreu del món han aconseguit èxits meravellosos, des d'Abraham Lincoln fins Malala Yousafzai passant per Cleopatra o Albert Einstein.

En la col·lecció «Pequeño & Grande», sobresurt com a novetat el títol dedicat al millor poeta espanyol contemporani, Federico García Lorca. La seva història i el seu llegat explicat als nens amb les precioses il·lustracions d'Alfonso Casas.