Els Beatles agafen el protagonisme a l'Estartit amb el Beatles Weekend

Beatles WeekendDivendres 12, dissabte 13 i diumenge 15, durant tot el dia

L'Estartit dedica tot el cap de setmana al famós quartet de Liverpool, aquest any amb la presència de «The Quarrymen», la banda anterior als Beatles creada per John Lennon i que va evolucionar a la famosa banda britànica. A part, també es podran veure exposicions, xerrades i o fer una visita a les Illes Medes a bord del Nautilus «Yellow Submarine» en el Magical Medes Tour».

Les Anxovetes al Claustre de Sant Domènec de Peralada

Diumenge 14, 22.00 h

Dins el cicle de concerts del Claustre de Sant Domènec de Peralada, les Anxovetes presenten el seu espectacle ple d'emoció, cançons de taverna, havaneres, sardanes i altres temes propis, en les seves veus fresques i naturals.

Manolo García en format acústic a l'Espai Port del Festival Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols

Divendres 12 i dissabte 13, 22.30 h

L'exintegrant d'el El último de la Fila dóna el tret de sortida al festival d'estiu més antic de Catalunya, oferint dues nits del seu últim espectacle. No serà la primera vegada que Manolo García actuï al marc del Porta ferrada. De fet, des de l'any 1993 que cada vegada que presenta nou treball, va al Festival de Sant Feliu de Guíxols a presentar-lo. En aquesta ocasió, el barceloní presenta la seva primera gira en acústic.

El ritme llatí de Maluma al Festival Cap Roig

Divendres 12, 22.00 h

L'estrella llatina Maluma s'estrena a Cap Roig inaugurant el Festival. Guanyador del Grammy Llatí 2018 pel seu àlbum F.A.M.E, és un dels cantants més populars a les xarxes socials i del moment actual.

Enric Montefusco obre els Glopets d'Estiu a Caldes de Malavella

Divendres 12, 22.00 h

Enric Montefusco inaugura aquest divendres, a les 10 de la nit, el cicle de concerts Glopets d'Estiu de la Biblioteca Ferrer i Guàrdia de Caldes de Malavella. Montefusco presenta el seu darrer disc, Diagonal (El Segell, 2019) L'actuació es realitza al Jardí d'en Pere Vidal, de la Biblioteca, i és gratuïta.

Visita guiada a Cruïlles i Monells

Diumenge 14, 12.00 h

Una visita guiada pel Baix Empordà Medieval, per a conèixer la seva història i les seves curiositats. A la visita es podrà visitar la Torre de l'Homenatge de l'antic castell de Cruïlles, el monestir de Sant Miquel de Cruïlles i les localitzacions de Monells on es va rodar la coneguda pel·lícula «Ocho apellidos catalanes».

Marc Parrot presenta Refugi a la Plaça III Centenari de L'Escala

Divendres 12, 19.00 i 21.00 h

Marc Parrot presenta, per segon dia consecutiu, el seu espectacle Refugi, un concert íntim i personal del cantant, que té lloc en una iurta de 9 metres amb un aforament per a 80 persones.

Cirque Éloize preseta Hotel a l'Auditori Parc del Castell de Peralada

Divendres 12, 22.00 h

La companyia Cirque Éloize és considerada una de les millors companyies de circ contemporani del món, i aquest any celebra el seu 25è aniversari passant pel Festival Castell de Peralada. Les seves interpretacions, elaborades amb artistes multidisciplinaris, barregen circ amb música, dansa i tecnologia. Hotel és la història d'un lloc i els seus viatgers de pas.

Fira de la cervesa de Jafre

Dissabte 13, durant tot el dia

A partir de les 12 del migidia, la localitat baixempordanesa s'omplirà de cervesa artesana i productes de la terra. A més, durant la jornada, els productors participants en la fira opten a obtenir el premi a la millor cervesa de l'any, escollida pels mateixos assistents a la fira.

37a Cantada d'Havaneres i Cançons de Taverna al Cavall Bernat de Platja d'Aro

Dissabte 13, 22.30 h

Després de la tradicional cantada de Port-Bo, arriba la de Platja d'Aro. Per 37a vegada, el Cavall bernat de Platja d'Aro s'omple d'amants de les havaneres i les cançons de tavernes. Aquesta edició, hi participen Son de l'Havana, Port Bo i Susanna del Saz amb Fonso Castillo. La cloenda de la nit anirà de la mà dels tres conjunts cantant les tradicionals La Bella Lola i EL meu Avi.

Nile Rodgers & CHIC al Festival Cap Roig

Dissabte 13, 22.00 h

Nile Rodgers és una llegenda viva de la música disco, transcendeix tots els estils de música de totes les generacions amb una carrera que li ha permès ingressar al Saló de la Fama del Rock & Roll (2017) i al Saló de la Fama dels Compositors (2016). Portarà a Cap Roig quatre dècades d'himnes pop.

La Grande Chapelle a l'església de Sant Pere de Ripoll

Diumenge 14, 19.00 h

Dins del festival de Música Antiga del Pirineu (FëMAP), La Grande Chapelle porta una selecció de madrigals i villancicos del Parnàs Espanyol.

Festa Major de Calonge

Del divendres 12 al dilluns 15, durant tot el dia

Calonge està de festa i per aquest motiu celebra un munt d'activitats per a tots els públics. El divendres destaca el Pregó a càrrec de Carles Xuriguera i Rafel Faixedas a la plaça d'Armes. El dissabte, a la tarda hi haurà la Trobada Gegantera i el tradicional concert de l'orquestra Di-Versiones a la zona de barraques. El diumenge, la festa Holi i concert amb la Montgrins, i per tancar els dies de festa, el tradicional Castell de Focs al PAEC.

Anka sings Sinatra al Festival Castell de Peralada

Dissabte 13, 22.00 h

Paul Anka és un dels ídols musicals més grans dels adolescents de finals dels 50 i primera meitat dels 60. Fidel a la seva imatge, i a ell mateix, Paul Anka torna després de trenta anys d'absència en aquest festival amb el seu últim espectacle: Anka Sings Sinatra: His Songs, My Songs, My Way! Un homenatge a Frank Sinatra en el qual també farà un repàs als seus grans èxits.

Festes del Carme a diverses poblacions marítimes

Dissabte 13, diumenge 14

El 16 de juliol és santa Carme, patrona dels mariners, i per aquest motiu les poblacions amb tradició marinera celebren la festivitat fent ofrenes i sortides amb vaixell. Entre les poblacions que ho celebren es troben Empuriabrava, Llançà, Palamós o Sant Feliu de Guíxols.

El Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana a l'Espai Ter de Torroella de Montgrí

Divendres 12, 22.00 h

El festival de músiques de Torroella celebra la nit del soci amb el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, amb un repàs a la música del renaixement català, des de la música instrumental per a la dansa de Lluís de Milà fins a la cort valenciana de Ferran d'Aragó, fins als madrigals italians de Mateu Fletxa, el Jove, emmirallats en la tradició madrigalesca italiana.

Activitats infantils arreu de la província

Dissabte 13 i diumenge 14

Per als més menuts de casa, hi ha un munt d'activitats per tot Girona per a passar una bona estona. Dins de la Festa Major de Calonge, la festa Holi de diumenge i la trobada Gegantera de dissabte són dues activitats que els petits gaudiran al màxim. També estan de festa major a la platja de Sant Pol de Sant Feliu de Guíxols, amb atraccions infantils, festa de l'escuma i actuacions infantils.