El juliol arriba a la seva fi, però els festivals d'estiu continuen, i encara amb més força. Aquesta setmana arriba amb plats forts a molts festivals, com Luis Fonsi a Cap Roig o Miki Nuñez a La Santa Market. Però també és una setmana d'adéus: el Sons del Món tanca l'edició d'enguany aquest diumenge amb Rozalén. Al nostre especial de la Costa Brava trobaràs més informació sobre els festivals d'estiu.

Dilluns 29 de juliol

Els 40 Pop a la Santa Market. Santa Cristina Horse Club, 20.00 h

La ràdio formula més coneguda del país, porta a La Santa Market 5 hores de música non stop! I amb un cartell de luxe: 31 Fam, Carlos Right, Sense Sal, els Buhos i Miki Nuñez, que de ben segur que cantarà el seu èxit eurovisiu La Venda.

God Save the Queen al Porta Ferrada. Espai Port, 22.30 h

L'èxit de la pel·lícula Bohemian Rhapsody ha fet que, en els últims mesos, la música de Queen soni a tot arreu. La banda tribut God Save the Queen son una de les millors bandes tribut al quartet britànic del món, i aquest any tornen al festival de la Porta Ferrada carregats del millors èxits de la coneguda banda de Freddie Mercury.

Adrià Puntí al Tempo. Auditori Tempo - Plaça dels Jurats, 22.00 h

El juny del 1996, els desapareguts Umpah.pah, liderats per Puntí, presentaven a la Plaça dels Jurats el que seria el seu darrer àlbum d'estudi, La Columna de Simeón. 23 anys després, Adrià Puntí torna al mateix escenari per rpesentar les seves cançons en solitari i el seu directe peculiar i especial.

Dimarts 30 de juliol

Salif Keita + The Wailers al Porta Ferrada. Espai Port, 21.30 h

Descendent directe del fundador de l'imperi de Mali, Sundaita Keta; Salik Keita és una de les millors veus africanes. Amb la seva última gira, Un Autre Blanc, ret un homenatge a les persones que com ell, pateixen albinisme. El concert es completarà amb l'actuació de The Wailers, que continuen propagant el missatge de Bob Marley per tot el món.

Bebe al Tempo. Auditori Tempo - Plaça dels Jurats, 22.00 h

Bebe arriba al Tempo per a repassar els seus grans èxits com Malo, Ella o Siempre me quedarà. Però també donarà a conèixer algun dels seus nous temes, que sortiran al disc que llançarà pròximament.

Dimecres 31 de juliol

Luis Fonsi a Cap Roig. Jardí Botànic de Cap Roig, 22.00 h

El cantant de Despacito i Echame la culpa ha penjat el cartell d'entrades exhaurides a Cap Roig dos anys després de la seva darrere actuació al festival. No és casualitat, el porto-riqueny lidera les llistes musicals a cada nou senzill que treu al mercat. Una nit llatina i fresca!

David Busquets a La Santa Market. Santa Cristina Horse Club, 22.00 h

El gironí es va fer conegut gràcies a compartir les seves cançons a les xarxes socials, i ara, ja sona a totes les ràdios i ha estat nominat als premis MIN de la música Independent i als Premis Enderrock. Busquets portarà el seu pop comercial a La Santa Market.

Martí Gironell conversa amb Francesc Miralles al Tempo. Village dels Jardins del Passeig Arqueològic, 20.00 h

En el cicle Tempo Entre Llibres, Martí Gironell conversa aquesta setmana amb Francesc Miralles, un escriptor i periodista tot terreny que ha escrit des d'assaig fins a novel·la juvenil, entre altres gèneres.

Kevin Johansen al Tempo. Auditori Tempo - Plaça dels Jurats, 22.00 h

Nascut a Alaska, Johansen és un artista integral: música, fotografia o dibuix son algunes de les seves habilitats. Establert actualment a Argentina, presentarà al Tempo els seus grans èxits i el seu darrer disc, Algo Ritmos.

Grease Reloaded al Porta Ferrada. Teatre Auditori Narcís Masferrer, 18.00 i 21.00 h

La companyia de dansa urbana Supa Staff, dirigida per Mario & Cristian, revisen el clàssic d'Olivia Newton-John i John Travolta Grease, amb el prisma del hip-hop. Una nova manera de veure Grease!

Dijous 1 d'agost

Morat + Cesc al Sons del Món. Ciutadella de Roses, 21.00 h

El quartet colombià Morat presenta el seu últim treball, Balas Perdidas, que els ha portat al top de les llistes de vendes. Amb èxits tan coneguts com Cómo te atreves o Besos en Guerra portaran a la Ciutadella de Roses el seu pop festiu i alegre. Cesc actuarà com a artista convidat.

La Vaghezza al Festival de Torroella. Convent dels Agustins, 20.000 h

La Vaghezza son un conjunt de música antiga que farà una estada de residència a Torroella de Montgrí, i oferirà un concert amb obres del primer barroc de compositors italians pertanyents a l'escola veneciana.

Strombers a La Santa Market. Santa Cristina Horse Club, 22.00 h

Ja fa anys que estan en carretera i per això són un dels grups de música festiva més consolidats de l'escena catalana. Amb èxits com Mercè o Borracha, porten la festa allà on toquen. I aquest dijous estaran a La Santa Market per a fer ballar i gaudir a tothom!

Els Pets + Ramon Aragall al Porta Ferrada. Espai Port, 21.30 h

El Rock Català no s'enten sense Els Pets, considerats ja un dels clàssics de la música en català. Amb més de 30 anys sobre els escenaris, els de Constantí presenten el seu últim treball Som, un àlbum sobre la felicitat adulta. Per obrir boca, Ramon Aragall presenta el seu segon àlbum Kamikaze.

Clarence Bekker Band al Tempo. Auditori Tempo - Plaça dels Jurats, 22.00 h

Clarence va començar la seva carrera de cantant amb la llegendària banda holandesa Swing Soul Machine, on va ser el cantant més jove amb només 20 anys. Durant la dècada dels 90 es va convertir en un artista de música house anomenat CB Milton, nom amb el qual va aconseguir èxits de la música de ball com Send me an Angel.

Rozalén a Cap Roig. Jardí Botànic de Cap Roig, 22.00 h

Rozalén està de moda. Ha captivat al públic amb la seva música que barreja el pop, el flamenc i altres estils musicals. El dijous presentarà a Cap Roig el seu últim treball, Cuando el río suena...

Divendres 2 d'agost

Jordi Savall presenta Memòries de l'esclavatge al Festival de Torroella. Espai Ter, 22.000 h

El festival de Torroella de Montgrí obre la seva 39 a edició amb una ruta musical de més de quatre segles d'esclavisme. Jordi Savall estarà acompanyat de 27 músics i un recitador per a recordar la vergonya de l'esclavatge.

Boney al Sons del Món. Ciutadella de Roses, 21.00 h

La música disco fa parada a Roses! Boney M, celebra el seu 40è aniversari amb el lideratge de Maizie Williams, membre fundadora de la banda. El grup conegut per Daddy Cool i Sunny transformarà la Ciutadella de Roses en una discoteca!

Christina Rosevigne al Tempo. Auditori Tempo - Plaça dels Jurats, 22.00 h

El seu nom va lligat indiscutiblement al rock. Des dels seus inicis amb el duet Àlex i Cristina, no ha parat de cantar i compondre, seguint una evolució espectacular, que l'ha convertit en una musa de l'indie espanyol i americà.

Orpheus XXI al Portalblau. Mar de Manassa, 22.30 h

Al so dels instruments tradicionals, de l’oud, el saz, les percussions del Magreb i l’Orient, el ney i el duduk armeni i les veus de la Mediterrània, Orpheus XXI ens proposa un concert integrador a través de músiques d’Orient i d’Occident. Un conjunt musical de caràcter professional format per músics immigrants i refugiats procedents de diversos països de la mediterrània.

Jamie Cullum a Cap Roig. Jardí Botànic de Cap Roig, 22.00 h

Una nova mirada al jazz, moderna i amb ritmes com l'R&B o el pop com a base. Jamie Cullum va saltar a la fama amb àlbums com Twentysomething i Catchin' Tales, i amb versions tan especials i personals com Don't Stop the Music de Rihanna. Un espectacle eclèctic i enèrgic.

Cesk Freixas a La Santa Market. Santa Cristina Horse Club, 22.00 h

El cantautor català ja porta al darrere set discs, que l'han consolidat en l'escena catalana. A La Santa Market presenta el seu últim àlbum Festa Major.

Dissabte 3 d'agost

Orpheus XXI al Portalblau. Mar de Manassa, 22.30 h

Per primera vegada al Portalblau, Pau Riba commemora els 50 anys de Dioptria amb una gira que revisa els temes d'aques clàssic. En aquesta ocasió, va acompanyat de la banda De Mortimers.

Katie Melua a Cap Roig. Jardí Botànic de Cap Roig, 22.00 h

Quinze anys després de la seva primera gira mundial, Katie Melua oferirà a Cap Roig un concert enfocat en els èxits de la seva carrera. La vocalista i guitarrista oferirà un repertori nodrit del seu pop atmosfèric. El doble CD Ultimate Collection inclou cançons dels seus set àlbums d’estudi i també és un agraïment a tots aquells amb qui Katie Melua ha col·laborat durant la seva carrera.

Kids from Mars al Tempo. Village - Jardins del Passeig Arqueològic, 21.00 h

El duet de Blanes ha sorprès a tothom per la seva energia i per la seva joventut. La seva música electrònica ha arribat al gran públic, i després de presentar el seu primer àlbum, han tocat per escenaris d'arreu del territori.

Mal Pelo presenta Bach al Festival de Torroella. Espai Ter, 22.000 h

Bach és un solo de dansa en el qual la coreògrafa i ballarina María Muñoz s'aproxima al Clavecí ben temperat de Bach, que combina la dansa d'alguns preludis interpretats en directe amb la memòria d'algunes fugues ballades en silenci. D'ençà de la seva estrena el 2004, aquest solo s'ha interpretat més d'un centenar de vegades arreu del món.

Rozalén al Sons del Món. Ciutadella de Roses, 21.00 h

Segona oportunitat per a veure l'artista d'Albacete en dos dies. En aquesta ocasió, la cantant tancarà l'edició del festival Sons del Món, amb un concert enèrgic i feminista.

Diumenge 4 d'agost

El Pot Petit al Porta Ferrada. Espai Port, 19.00 h

Dins el Pot Petit hi viuen en Pau, la Jana i un grup de música que fa ballar i cantar als nens d'arreu de Catalunya. En plena gira de celebració dels seus 10 anys, arriben al Festival Porta Ferrada per a fer ballar a tots, petits i grans.

L'Últim Indi al Porta Ferrada. Teatre Auditori Narcís Masferrer, 20.00 h

Després d'abandonar Els Amics de les Arts, Eduard Costa s'ha embrancat amb el seu nou projecte, L'Últim Indi. Tot i que, inicialment, va ser concebut com un llibre de poemes, el primer disc de L’Últim Indi ha esdevingut una de les grans sorpreses de la temporada.

Anna Roig & Àlex Cassanyes Big Band Project al Portalblau. Mar de Manassa, 22.30 h

Anna Roig i Àlex Cassanyes han unit els seus dos talents creatius per proposar-nos un viatge per la cançó francesa. La tendresse. Hommage aux belles chansons és el títol de l’espectacle que ens regala versions de peces musicals de Jacques Brel, Claude Nougaro o Serge Gainsbourg, entre altres autors.

Pop per Xics a La Santa Market. Santa Cristina Horse Club, 19.30 h

El personatge principal de l'espectacle va evolucionant a través de la música fins a convertir-se en un superheroi, amb valors i qualitats amagades. Però per a fer-ho necessita l'ajuda del públic, que es convertiran en estrelles del pop per un dia!

Amsterdam Baroque Orchestra & Choir al Festival de Torroella. Espai Ter, 22.000 h

En el seu debut al Festival de Torroella de Montgrí, el prestigiós organista, clavecinista i director d'orquestra neerlandès Ton Koopman, al capdavant de la seva orquestra barroca, ens proposa una vetllada de Bach amb tres cantates, dues religioses de 1725 i una profana de 1729 que adapta uns versos de la Metamorfosi d'Ovidi.

Joseph Calleja al Festival de Peralada. Església del Carme, 20.00 h

Debuta al festival de Peralada amb un recital d'àries d'òpera i cançó, amb la seva veu pura i lluminosa. Amb el temps, la seva veu ha guanyat en cos i potència en el registre d’aguts, però el seu estil continua essent inconfusible.

Jorge Drexler a Cap Roig. Jardí Botànic de Cap Roig, 22.00 h

El cantautor uruguayà presenta el seu nou espectacle Silente, amb la guitarra com a únic acompanyant. Un concert unipersonal, amb el silenci com a matèria primera i marc per a la camounicació. Una oportunitat d'or per a gaudir d'un dels músics mñes llaurejats del panorama musical llatinoamericà.