Maçanet de la Selva

Maçanet inicia la festa major amb la voluntat de combinar les tradicions amb la participació de totes les entitats del poble, i que fan una festa major participativa i molt divertida. El dijous, l'Orquestra Di-Versiones, un clàssic de les festes majors, protagonitzarà una nit de festa i diversió a la zona de Barraques del costat del Pavelló. Al mateix espai, el divendres, serà el torn dels terrassencs Doctor Prats. Per als més grans, hi haurà balls i concerts de festa major amb les Orquestres Maravella o la Selvatana, i per als petits, una activitat que aquest estiu ha agafat molta força entre les festes majors: el tobogan d'aigua gegant.

Bescanó

Les grans festes majors no sempre van lligades a les grans ciutats, i Bescanó ja fa anys que celebra una gran festa major oberta a tothom. L'acte més conegut per la gent de les comarques son les seves barraques, per les que han passat grups d'entitat com Mojinos Escocios o Ska-P. Aquest any, per la pista poliesportiva hi passarà la banda de punk madrilenya Boikot, l'Orquestra Maribel o l'Orquestra Di-Versiones.

Castelló d'Empúries

El 10 d'agost és la festivitat de Sant Llorenç, i aquest és el motiu pel qual Castelló d'Empúries celebra la seva festa major! Des de dijous, amb el pregó i sardanes, fins al diumenge, amb el castell de focs de clausura, es concentren desenes d'activitats culturals i lúdiques per a tots els públics. Els més petits podran divertir-se a la festa de l'escuma o els gegants, els més joves amb els concerts de The Toy Dolls o el correfoc, i els més grans amb el concert d'orgue o la jornada castellera de diumenge.

Aquesta setmana també podreu anar de Festa Major a Banyoles, Canet d'Adri, Das, Sant Llorenç de la Muga, Ullastret, Vilamacolum i Vilopriu.