Festival Ésdansa a Les Preses

Durant tot el dia

El festival Ésdansa, de dansa d'arrel tradicional arrenca a les Preses amb una 37a edició que continua apostant per exhibir els balls d'arreu del món. De l'illa de Tahití a la Garrotxa, passant per països tan llunyans com Corea del Sud, Tanzània, Armènia, Guatemala i l'Equador. La 37a edició del festival de la dansa d'arrel tradicional, l'Ésdansa, tornarà enguany a connectar països i cultures mitjançant el llenguatge universal de la dansa.

Últims dies per a veure l'exposició Faraó. rei d'Egipte al Caixaforum de Girona

Faraó. rei d'EgipteDurant tot el dia

Els Faraons, els Senyors de les Dues Terres, eren els encarregats de protegir Egipte dels seus enemics i de garantir la maat, l'ordre de l'univers. A través d'una col·lecció d'objectes procedents del British Museum, l'exposició Faraó. Rei d'Egipte del CaixaForum explora els ideals, el simbolisme i la ideologia d'aquests faraons, com també les realitats de la vida a la vall del Nil.

Exposició Montgrí. Una història de gegants al Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí

Montgrí. Una història de gegantsDurant tot el dia

El Museu de la Mediterrània i l'Associació d'Amics dels Gegants i Capgrossos de Torroella de Montgrí produeixen l'exposició Montgrí. Una història de gegants, que s'inaugurarà el pròxim dissabte 24 d'agost i restarà oberta fins al 13 d'abril de l'any vinent. L'exposició, que s'inaugura coincidint amb la Festa Major de Sant Genís, té per objectiu posar en valor l'imaginari festiu del municipi empordanès a partir d'una anàlisi històrica i social inèdita fins al moment.

Mercat Medieval de Castell d'Aro

Durant tot el dia

El nucli antic de Castell d'Aro fa un viatge al passat medieval durant tot el cap de setmana. Fira de productes artesans, activitats, demostracions d'oficis, jocs, exposicions d'armes, tallers, i espectacles son algunes de les activitats que es podran trobar al municipi dissabte i diumenge.

Jornades sobre la ceràmica a la quarta edició de l'Empordà Fang Cuit a Vulpellac

Durant tot el dia

L'Escola de ceràmica de la Bisbal organitza, durant una setmana, unes jornades al voltant de la ceràmica. Hi poden participar tant professionals, aficionats com persones que simplement sentin curiositat per saber com funciona el món de la ceràmica. A més, també hi haurà música, concerts, foodtrucks i espai d'acampada.

Cervesa i tapes a la plaça de la Lira de Ripoll

Dissabte 24, 11.00 h

A partir de les 11 del matí fins a les 10 de la nit, Ripoll acull una nova edició de la Festa de la Tapa i la Cervesa, amb la participació de les cerveses La Minera, la Cartoixana, l'Hobac i laCesc Jk. Les tapes aniran a càrrec de diversos establiments de la ciutat.

Pals s'omplirà d'espelmes amb la quarta edició de la Nit d'Espelmes

Dissabte 24, 21.30 h

A partir de dos quarts de deu del vespre, els llums s'aniran apagant a Pals deixant lloc a les espelmes, que il·luminaran els carrers de la vila medieval amb motiu de la Nit d'Espelmes. Prevista inicialment pel 27 de juliol, es va canviar de data per risc de pluja. Aquest canvi de data ha fet que enguany, coincideixi amb la Fira de Vins de Pals.

Homenatge a Carmen Amaya a Begur

Dissabte 24, 19.30 i 22.30 h

Dues nebodes de la «bailaora» Carmen Amaya, Mercedes i Karime, actuaran aquest dissabte en doble sessió al Pati de les Escoles Velles de Begur. L'espectacle forma part del III Festival Homenatge a Carmen Amaya, dins el marc del Festival de Música de Begur.

Coachella Fest a la Santa Market

Dissabte 24, 18.00 h

Prepara el teu look més festivaler aquest dissabte i posa rumb cap a La Santa Market de Santa Cristina! Per a encaixar en aquesta festa només has de posar-te un vestit Boho, unes botes camperes i maquillar-te amb purpurina. Una festa chic i bohèmia per a tots els públics.