Després del seu pas per Operación Triunfo (OT) i la seva participació a Eurovisió, Miguel Núñez, més conegut com a Miki, publica el seu primer treball, Amuza, un cant al plurilingüisme al qual li sobra personalitat i optimisme. «Amuza vol dir 'diversió' en esperanto, era la meva manera de dir a la gent que el disc és per passar-s'ho bé, volia fer alguna cosa feliç i que portés les meves arrels», declara l'artista; i res de millor que la paraula «diversió» podria definir el seu debut musical.

Produït per Roger Rodés i enregistrat als estudis Medusa, el disc, que inclou un total de 13 cançons, no se centra exclusivament en un sol gènere musical. Les seves lletres estan carregades de «bon rotllo» i combinen diferents registres com el pop festivaler de l'eurovisiva La venda o la nova versió en ska de Nadie se salva (originalment interpretada amb la seva companya Natalia Lacunza), un altre dels temes de la preselecció del festival europeu de música.

Núñez (Terrassa, 1996) recorda el perquè de la nova versió de Nadie se salva i la seva introducció en el disc. «Un dia estava amb el Nil esquiant, parem a menjar i hi havia una guitarra, vam començar a tocar cançons, entre elles aquesta, però amb un rotllo més ska, llavors vam pensar que havia d'anar inclosa en el disc. Vaig parlar amb la Natalia per a la col·laboració, però per tema de calendari va ser impossible».

L'exconcursant del talent de Televisió Espanyola -que amb el seu primer senzill, Celébrate, va recollir gran èxit de vendes i descàrregues en les plataformes digitals- es mostra molt feliç després de la bona acollida que està tenint l'àlbum en tan pocs dies. «És molt fort tot això que està passant. A casa meva m'han ensenyat a tenir les expectatives molt baixes, a estar preparat per a tot i no m'esperava gens això. No sabia si anava a entrar en el top de les llistes d'iTunes o de Spotify, de fet m'és absolutament igual, el que vull és que la gent vingui als meus concerts i escolti la meva música», afirma el jove cantant.

El disc, que no li ha portat gaire temps compondre, compta amb col·laboracions d'alguns dels seus referents musicals com Adrià Salas -líder del grup La Pegatina i autor del tema La Venda-, Nil Moliner, Arnau Griso i Sofía Ellar. «Des del primer moment tenia clar que volia incorporar-los en el disc perquè m'han ajudat moltíssim quan estava encallat i han estat sempre al meu costat», apunta el català.

Amuza és un cant al plurilingüisme amb dos temes en català, Per tu i Escriurem; aquesta última sembla la favorita del públic, atès que està posicionada entre les més escoltades de les plataformes. «Em fa moltíssima il·lusió perquè a més està dedicada a les persones de l'acadèmia», confessa Nuñez.

L'àlbum, a més, compta amb un regal per a aquells «fans» que comprin el disc, i és que, el cantant ha inclòs a dins una fotografia seva que serà diferent per a cadascun, ja que va arribar a fer-se'n unes 16.000.

Concert a La Mirona de Salt

Tant ha agradat al públic el debut discogràfic de Miki que, fins i tot abans que sortís, en tan sols unes hores, va esgotar les entrades per al seu primer concert a Barcelona, el pròxim 10 de gener. «Quan m'ho van dir no m'ho creia, estic súper content per la confiança que han dipositat en mi», confessa el jove músic, qui encara es mostra sorprès per tot el que està succeint al seu voltant des del final del concurs de Televisió Espanyola. La gira el portarà per les principals capitals espanyoles i arrencarà el dia 25 d'octubre a Pamplona.

En aquesta gira de presentació, el músic visitarà terres gironines el 23 de novembre, en una actuació que tindrà lloc a la sala La Mirona de Salt.