Fa uns mesos s'anunciava que el creador d' American Horror Story, Ryan Murphy, firmava un acord amb Netflix per tal d'estrenar-hi sèries exclusives. Era la constatació que Murphy s'havia erigit en un dels tòtems de la indústria, i també que la plataforma s'armava davant la creixent ambició dels seus competidors. El primer resultat d'aquesta col·laboració, The Politician, és paradoxalment una paràbola sobre l'ascens al poder.

La sèrie, formada per vuit episodis de durades desiguals (el més llarg dura una hora i dos minuts i el més curt, 26 minuts), presenta tots els ingredients característics de les produccions de Murphy: una diversitat tonal que arriba a desconcertar, personatges extravagants que ratllen la psicopatia i aquest equilibri tan seu entre drama, comèdia i presa de pèl. A estones, sembla Glee; en d'altres, una entrega d' American Crime Story; i per moments recorda poderosament aquell malaltís thriller que era Nip/Tuck. En qualsevol cas, i malgrat haver d'assumir que la jugada no és rodona perquè a vegades es passa de frenada, The Politician és un àcid relat sobre la gènesi dels nostres líders i un dard (bé, uns quants) cap als vicis d'una societat que afavoreix presidents com Donald Trump. Tot molt Murphy, en el millor i també en el pitjor sentit de l'expressió.

El protagonista de la sèrie, Payton Hobart, és un jove que aspira a ser el futur president dels Estats Units i per això vol que la seva trajectòria acadèmica sigui idèntica a la dels seus ídols. Fill adoptat d'una família multimilionària, vol poder vendre la història d'un home fet a si mateix que va haver de guanyar-se tots els seus triomfs, i és per això que es presenta a les eleccions a delegat del seu institut. Però com més va endinsant-se en els mecanismes de la política, més s'adona que tenir molts diners i manipular els altres són eines indispensables per a un líder. Plena de detalls malèvols i subtrames que donarien per a una altra sèrie (la millor, la de l'àvia amb instints assassins que interpreta la gran Jessica Lange), The Politician deu molt al seu repartiment, encapçalat per Ben Platt, Zoey Deutch, Lucy Boynton (la Mary Austin de Bohemian Rhapsody, que està absolutament esplèndida), Bob Balaban, January Jones, Dylan McDermott, David Corenswet, Julia Schlaepfer, Bette Midler, Judith Light i una Gwyneth Paltrow que treu molta punta als sobreentesos de la seva imatge.