Cervesa artesana i música a l'Illa d'Ítaca, davant dels cinemes de Roses

Durant tot el dia

Roses celebra aquest cap de setmana la segona edició de la Fira de la Cervesa Artesana, un esdeveniment amb ànim de consolidar-se i que aposta per oferir una àmplia carta de cerveses de fabricació artesana, oferint als visitants, activitats paral·leles com la gastronomia o la música en directe per a tots els públics.

Fira de l'olla de Breda

Durant tot el dia

Aquest cap de setmana, Breda celebrarà la vuitena edició de la Fira de l'Olla, l'esdeveniment que dona a conèixer el sector ceramista i terrissaire de la vila. La demostració d'elaboració de terrissa amb torn, el taller de manualitats o la demostració gastronòmica amb cassoles són algunes activitats destacades.

Guilleries i artesania a Sant Hilari Sacalm

Durant tot el dia

Dissabte i diumenge, Sant Hilari Sacalm celebra una nova edició de Fira Guilleries. La música en directe, un gran mercat de productes d'artesania, zona infantil, artistes, autocaravanistes, puntaires, bolets, trenet turístic i una destacada oferta gastronòmica destaquen en el programa d'enguany.

La Devesa acull la quarta edició del Girocòmic

Durant tot el dia

Dissabte i diumenge, el Girocòmic tornarà a la Devesa de Girona amb la seva quarta edició. Enguany, el certamen creix en expositors i arriba fins al centenar. Hi haurà estands d'escoles, associacions, botigues especialitzades, llibreries, editorials... així com, per primera vegada, un espai dedicat als nens. Tampoc hi faltarà la música en directe, les xerrades o els tallers. Entre els autors destacats que visitaran la fira en aquesta edició, destaquen les il·lustradores Lyona, Lola Vendetta i Maria Hesse, així com l'escriptor i periodista britànic John Carlin i l'il·lustrador català Oriol Malet. L'entrada al certamen costa 6 euros i mig. Per als nens d'entre 6 i 12 anys, el preu és de 4 euros. I per als menors de 6 anys o titulars del carnet Super 3, l'entrada és gratuïta. A més, als infants menors de 12 anys se'ls regalarà una joguina i una revista.

Fira medieval i fantàstica a Banyoles

Durant tot el dia

Durant dissabte i diumenge, la plaça Major i la Muralla de Banyoles s'inunden d'espectacles i activitats dins la Fira Medieval Fantàstica de Banyoles, Aloja! Mercat medieval, escola de cavalleria, espectacles familiars, tallers per a tots els públics, aquestes només són algunes de les propostes de la fira.

Fira de la cervesa de Platja d'Aro a la plaça del Mil·lenari

Durant tot el dia

Fins diumenge, Platja d'Aro acull la 32a edició de la Fira de la Cervesa. Un esdeveniment en el qual es poden tastar fins a 30 varietats de cervesa internacional, i descobrir-hi algunes de les produccions artesanals així com gaudir de les varietats gastronòmiques més tradicionals i de la música en directe.

Tret de sortida al Festival Temporada Alta

El Festival de Teatre de Tardor de les comarques gironines omple aquest cap de setmana, els teatres gironins per a donar inici a dos mesos de programació d'arts escèniques. Una de les més esperades aquest cap de setmana és Hits de Tricicle, que diuen adéu als escenaris amb els seus millors gags.

Dissabte 12

11.00 h - Correu Brossa de ConArte Internacional. Sala La Planeta

16.00 h - Mesure for mesure de Royal Shakespeare Company. Teatre Municipal de Girona

18.00 h - Hits del Tricicle. Auditori de Girona

18.00 h - Els Sonàmbuls de Llàtzer García. Sala La Planeta

18.00 h - MacBettu de Shakespeare - Alessandro Serra - Teatropersona- Teatre de Salt

20.30 h - Hits del Tricicle. Auditori de Girona

20.30 h - Els Sonàmbuls de Llàtzer García. Sala La Planeta

20.30 h - La partida d'escacs de Stefan Zweig amb Ivan Morales i Jordi Bosch. Teatre Narcís Masferrer de Sant Feliu de Guíxols

21.00 h - Mesure for mesure de Royal Shakespeare Company. Teatre Municipal de Girona

Cinèma de comèdia a Begur

Durant tot el dia

La pel·lícula de Woody Allen A rainy day in New York serà l'encarregada d'inaugurar la cinquena edició del Festival de cinema de comèdia de Begur, que durant tot el cap de setmana retrà homenatge a Stanley Donen, director junt amb Gene Kelly del musical Singing in the rain, entre altres clàssics. Diumenge es farà la gala d'entrega de premis al millor curtmetratge.

Platja d'Aro Celebra el dia mundial dels ocells

Durant tot el dia

Els aiguamolls de l'Empordà i el parc dels Estanys de Platja d'Aro són dos dels punts de referència pels ocells a les comarques gironines. Els dos paratges naturals són punts d'arribada de milers d'aus migratòries i d'altres que viuen en aquests espais quasi de forma permanent. Aquest cap de setmana, la proposta familiar gira al voltant dels ocells, ja que durant els dies 12 i 13 d'octubre se celebra el dia mundial dels ocells, una bona oportunitat per observar i gaudir l'hàbitat de moltes aus. Al llarg del cap de setmana s'han programat una sèrie d'activitats per gaudir tota la família. A més, són activitats molt diverses: des de l'observació d'ocells, concurs de fotografia, tallers, recorreguts i itineraris pels hàbitats de les aus. Tot plegat per commemorar aquest dia mundial dels ocells amb l'objectiu de conscienciar de la importància de preservar la natura i els seus elements.

Fira Playmobil i Lego al Casino Menestral de Figueres

Durant tot el dia

Playmobil i Lego, dues marques que han marcat a diverses generacions des de fa molts anys, arriben aquest cap de setmana a Figueres, en el marc de la seva fira Playmobil i Lego. Una cita oberta a petits i grans, que compta amb exposició de diorames, fira de col·leccionisme, concursos i activitats per la mainada.

Arriba la festa de la XXI Sega Tradicional de l'Arròs a Pals

Durant tot el dia

La XXI Sega Tradicional de l'Arròs a Pals se celebra avui amb la sega tradicional al Mas Carles (a partir de les 11 del matí), el conta-contes «Els Productes de l'Empordà» i l'arrossada popular (a 2/4 de 2 del migdia). Durant tot el matí hi haurà oberta l'exposició de cistelleria i de fotografia antigues. Activitats gratuïtes.

Alberto San Juan protagonitza la comèdia «Mundo obrero» a l'Auditori de l'Espai Ter

21.00 h

Alberto San Juan protagonitza i dirigeix «Mundo obrero», una comèdia musical per narrar l'apogeu i la decadència del moviment obrer a Espanya, tots els canvis viscuts i soferts des dels anys vint del segle passat fins al triomf a les urnes del partit socialista.

Un homenatge als bolets al Nucli antic de Llagostera

Durant tot el dia

El nucli antic de Llagostera es convertirà dissabte en un mercat ambientat a principis del segle passat amb parades, activitats, demostracions d'oficis, tallers, exposicions i gastronomia relacionada amb el món del bolet. Un centenar de parades oferiran productes i degustacions pels carrers i places del nucli antic, on també es portaran a terme diverses activitats.

Aplec de la verge del Bon Viatge a l'Ermita de Sant Elm de Sant Feliu de Guíxols

Durant tot el dia

Els Amics de l'Ermita i el Paratge de Sant Elm organitzen el tradicional Aplec de la Verge del Bon Viatge, a l'esplanada de l'Ermita de Sant Elm, un dels miradors més privilegiats de la Costa Brava. Se celebrarà una missa a l'Ermita, una exposició de vaixells, audició de sardanes, quines, ball i una arrossada popular.

Republik Fest a Can Cassó d'Arbúcies

A partir de les 19.00 h

Per commemorar el referèndum de l'1 d'octubre, Arbúcies organitza els Republik Fest amb concerts, música i sopar popular. Entre els concerts, hi destaquen Xavi Sarrià, cantant d'Obrint Pas i Waikiki.