Kate Kane, més coneguda com a Batwoman, és molt més que una rèplica femenina de Batman: és la demostració del canvi de perspectiva d'un univers que ha anat guanyant riquesa i matisos amb el pas del temps. La sèrie, que porta dos capítols emesos i aquí es pot veure a HBO, no fa justícia a tan suggestiu personatge, però de mica en mica va aportant idees aprofitables.

S'ha de començar dient les coses pel seu nom: el pilot de Batwoman, escrita i produïda per professionals formats a sèries com Smalville i a d'altres títols de la CW com Arrow, és dolent. No és terrible, perquè s'han vist coses pitjors en sèries de superherois modernes, però és dolent. Encerta en la configuració del personatge principal i la seva inserció en l'imaginari audiovisual de Batman (Gotham està recreada a Chicago, com a la trilogia de Christopher Nolan), i almenys hi sembla que els guionistes han llegit els còmics de DC. Però punxa tècnicament, perquè alguns escenaris interiors són dignes del Batman del 1966, les dinàmiques entre alguns personatges són molt impostades i els seus girs són predictibles molt abans que es produeixin. Ara bé, de la mateixa manera que veure el pilot treu les ganes de continuar mirant, el segon capítol millora notablement les perspectives. Guanya intensitat i cohesió narrativa, alguns camins argumentals són prometedors i les escenes d'acció estan molt ben resoltes.

Batwoman mostra com Kate Kane torna a Gotham en saber que la seva antiga xicota ha estat segrestada per una criminal coneguda com a Alice, i no triga a descobrir que el seu cosí Bruce Wayne, que porta molt temps desaparegut, tenia una doble vida com a Batman. Kate té una relació complicada amb la seva família, ja que el seu pare és el líder de l'empresa de seguretat a qui s'ha encarregat la vigilància de la ciutat justament per suplir la desaparició del Cavaller Fosc. Quan descobreix que Alice no és el que sembla i que Gotham està assetjada per nombrosos perills, decideix convertir-se en Batwoman i posar les coses al seu lloc. El millor de la sèrie és, sense cap mena de dubte, Ruby Rose, que entén perfectament la idiosincràsia del personatge i sap donar-li els aires d'apoderament que requeria. Ara només falta esperar que els seus responsables aprenguin dels seus errors i la temporada vagi pujant de qualitat. Entre els secundaris, Dakota Daulby, Nicole Kang, Rachel Skarsten, Shalyn Ferdinand i Dougray Scott.