No tothom està preparat per superar una ruta aterridora. Una ruta que implica viure (o no) una experiència terrorífica de nit enmig d'un bosc del nucli empordanès de Sant Tomàs de Fluvià que amaga no una, sinó moltes sorpreses. Es tracta de l' escape room Horror Fest, un passatge de terror nocturn que funcionarà els dies 31 d'octubre, 1 i 2 de novembre i preparat només per acollir els més valents. De fet, els seus organitzadors ja ens adverteixen en un missatge que «no tots ho aconseguireu...».

Els que finalment es decideixin a fer el pas han de tenir en compte que al llarg del recorregut nocturn pel bosc es trobaran imatges pertorbadores com gent que deambula amb signes d'haver estat torturada, arbres que sembla que prenguin vida (o realment en tenen?) i altres escenes que, segons els seus promotors, comportaran que els participants en aquesta experiència hagin de ser sigilosos, anar tots junts en tot moment, resoldre els reptes que se'ls plantejaran, fugir i «intentar sortir amb vida». Aquest escape room té una durada d'entre 3o i 40 minuts i es farà en diferents franges horàries. El bosc on passa tota l'acció té una superficie de 5 hectàrees on tindran lloc tots aquests successos inexplicables. L'entrada és de 13 euros i cal registrar-se prèviament a www.horrorforest.com.

No està recomanada la ruta a menors de 14 anys i els menors sempre hauran d'anar acompanyats d'una persona adulta. L'entrada al passatge es farà en grups d'entre 8 i 10 persones que aniran totes juntes i existeix també una experiència VIP o fer una sessió privada. Es pot participar en petits grups o en parella.

El terror està de moda i la prova és que cada vegada més apareixen ofertes d'aquest tipus on la gent està disposada a viure experiències terrorífiques i experimentar en la seva pròpia pell el terror a un nivell d'un elevat realisme. Els seus promotors ja ho adverteixen i, per tant, tothom està avisat. «Horror Forest serà un passatge de por real, no busca l'espant fàcil sinó confondre-us fins al punt de no saber si el que esteu veient és veritat».

Hi intervenen actors experimentats de les comarques gironines i un dels atractius són els arbres decorats per alguns artistes com és el cas de l'empordanesa Ana Novella. «Vigileu, us estan observant, van a per vosaltres...».

Que el terror agrada ho prova el fet que els organitzadors han rebut moltes demandes per viure aquesta experiència. La gent té realment ganes de passar por de la manera més real possible. En aquesta primera edició s'espera arribar als 400 participants i de cara a més endavant es podrien fins i tot adequar més dies ja que pel que sembla hi ha molts valents interessats a prendre-hi part.