L'univers dels Playmobil torna a la Fira de Girona

Durant tot el dia

Els icònics clicks de Playmobil aterren aquest cap de setmana a Fira de Girona per recrear diferents escenes, entre les quals les de la popular sèrie Joc de trons a la ciutat de Girona, i les de l'incendi de la catedral de Notre-Dame de París. Aquests són els muntatges estrella de la quarta edició de la Fira Playmobil, que comptarà amb un total de 25 diorames de gran format. Cada un d'ells té una superfície mínima de 16 metres quadrats i alguns no s'han vist a l'Estat espanyol o s'estrenaran a Girona. A banda de l'exhibició de diorames, els amants d'aquest joguet també podran adquirir peces de Playmobil en els 15 estands que hi haurà. L'horari de la fira serà, dissabte i diumenge, de 10 del matí a 8 del vespre i el preu de l'entrada general és de 3,5 euros. Els menors de tres anys tindran entrada gratuïta.

Som Cultura es trasllada a l'Empordà

Durant tot el dia

Som Cultura, que va arrencar el passat divendres al Ripollès i la Cerdanya, es trasllada a l'Empordà durant el seu segon cap de setmana. Al llarg del mes de novembre, el festival ofereix quaranta-sis propostes ofertes per les entitats i empreses associades al Club de Màrqueting Cultura i Identitat del Patronat de Turisme Costa Brava-Girona. Tancant la commemoració de l'Any del Turisme Cultural 2018-2019 a Catalunya, el festival proposa una selecció d'activitats especials per redescobrir l'àmplia oferta cultural, patrimonial i artística de les comarques gironines.

Temporada Alta

Jane Birkin, companya de Serge Gainsbourg, ret un sentit homenatge al compositor francès amb un repertori de cançons mítiques i el seu icònic Je t'aime moi non plus. Acompanyada del pianista Nobu Nakajima, arriba al festival Temporada Alta amb la versió d'orquestra de cambra de l'espectacle. A més, també s'hi podran veure fins a 10 espectacles més.

Diumenge

12.00 h - M.A.R. Un discurso plástico a través del espacio amb Andrea Díaz Reboredo

16.00 h - M.A.R. Un discurso plástico a través del espacio amb Andrea Díaz Reboredo

18.00 h - La Tendresa d'Alfredo Sanzol, Dagoll Dagom i T de Teatre. Teatre Municipal de Girona

18.00 h - Paradisos Oceànics amb Aurora Bertrana, Mònica Bofill, Mercè Arànega i Paula Blanco

18.00 h - M.A.R. Un discurso plástico a través del espacio amb Andrea Díaz Reboredo

Fira Medieval a Lloret de Mar

Durant tot el dia

Lloret retorna a l'època medieval aquest cap de setmana celebrant la 19a edició de la Fira Medieval. El centre de la vila s'omplirà de cabanes, artesans i mercaders amb una ambientació medieval plena d'espectacles de màgia, circ i música.

El Festivalet de Roses

Durant tot el dia

El municipi de Roses estrena aquest cap de setmana una nova edició del Festivalet, una proposta que combina música, gastronomia i cultura, coincidint amb l'estiuet de Sant Martí. Les actuacions musicals aniran a càrrec de Carla (imatge),?Marion?Harper, Cala Vento, Marcel Lázara i Júlia Arrey i Miquel?Abras.

Fira de la Ratafia a Santa Coloma de Farners

Durant tot el dia

Santa Coloma de Farners celebra la 38a edició de la Festa de la Ratafia, una festa tradicional molt arrelada a la població. Com

és habitual, l'esdeveniment oferirà als visitants no només la possibilitat de degustar les millors ratafies locals i productes derivats, sinó també un bon grapat d'activitats d'oci per a tothom.

Fira i concurs de Cavalls de Puigcerdà

Durant tot el dia

La mostra de bestiar equí més important del país se celebra a Puigcerdà aquest cap de setmana. i on s'hi poden veure prop d'un miler de caps de bestiar. Dissabte hi tindrà lloc la 39a edició del Concurs de Cavalls, i moltes més activitats relacionades amb la ramaderia. A més, durant tot el cap de setmana hi haurà fira de bestiar.

Festa del vi nou a Calonge

Durant tot el dia

Calonge, com a terra de vinyes, dona la benvinguda al vi novell amb un cap de setmana de festa, que s'ajunta amb la Festa Major de Sant Martí. S'hi podrà veure al Mag Lari, Kambils i els Minyons de Santa Cristina, així com assistir al tast de vins de Calonge, o a l'hora del vermut amb concurs d'allioli inclòs.

Teatre i formatges a Bàscara

Durant tot el dia

Els amants del teatre tenen una cita ineludible aquest cap de setmana a Bàscara, on s'hi trobaran algunes de les millors obres de les companyies del territori. Però els amants del formatge també tenen una cita ineludible a la població alt-empordanesa, on podran tastar formatges de tota classe i de tota procedència.

«Concierto de Aranjuez» a l'Auditori de l'Ateneu de Banyoles

19.00 h

El guitarrista Rafael Aguirre ofereix una sensible lectura del clàssic Concierto de Aranjuez de Joaquín Rodrigo, acompanyat de la GIOrquestra, que executarà també la setena simfonia de Beethoven, una de les més impressionants del geni de Bonn. Un programa d'alta volada per tancar la residència del guitarrista malagueny.