Calonge, Vila de Nadal

Durant tot el dia

Calonge s'omple de l'esperit de Nadal aquest cap de setmana, amb activitats per a tots els públics, però pensada especialment per als que viuen aquestes festes amb més il·lusió. Tallers, visites molt especials, espectacles, xocolatades, parc infantil i mercat de nadal són algunes de les propostes que trobaràs pels carrers de la vila baix empordanesa.

Tornen les Quines de Nadal

A diverses hores

Quina quina triar? Quina d'entre totes les propostes de les comarques gironines? Arriben les festes de Nadal i no hi ha poble de la demarcació que no ofereixi participar en aquests populars sortejos que representen una bona proposta per passar la tarda de Nadal, Sant Esteve o l'1 de gener. La proposta és molt variada i per a tots els gustos. N'hi ha d'espectaculars que reuneixen en cada sessió centenars de persones. N'hi ha que no es limiten a oferir lots de Nadal o petits obsequis, sinó que se sortegen grans electrodomèstics i viatges. I n'hi ha fins i tot d'eròtiques. Consulta totes les quines que se celebren aquest cap de setmana al nostre especial de nadal.

Mercat de Nadal a La Rambla de Figueres

Durant tot el dia

Si ets dels que t'encanta decorar el pessebre, l'arbre i casa teva de Nadal, el Mercat de Nadal de Figueres és perfecte. Allà trobaràs tots els objectes que et facin falta per decorar i engalanar casa teva, i totes les delicatessen per a els teus àpats nadalencs.

La Pista de Gel obre portes al Palau de Fires de Girona

Durant tot el dia

La Pista de Gel de la Fira de Girona serà per 14è any seguit una de les activitats destacades de les festes de Nadal de la ciutat. Es calcula que prop de 17.000 assistents patinaran al Palau de Fires entre demà dissabte i el dimarts 7 de gener. La Pista de Gel de Girona és una de les pistes cobertes més grans de Catalunya, amb 800 m2, i el muntatge també compta amb un tobogan de 2,5 metres d'alçada, 27 metres de llargada i 3 carrils per baixar-hi amb trineu. Enguany també s'instal·laran quatre pantalles que retransmetran en directe les imatges dels patinadors. El preu per patinar és de 9 € l'hora i inclou el lloguer dels patins, mentre que quatre baixades en trineu pel tobogan tenen un cost de 3,5 €. També es pot comprar un abonament de 10 hores per 70 euros.

«Que bonic és viure» al Cinema Truffaut - Sala 12 de l'Albèniz Plaça de Girona

20.30 h

Un any més, coincidint amb les festes de Nadal, el cinema Truffaut de Girona projecta el clàssic del cinema Que bonic és viure (1946), dirigida per Frank Capra. L'entrada és gratuïta, la sessió s'acompanya de coca i xocolatada, cortesia de Casa Moner i es recullen donatius a benefici de Càritas.

Nadal per als menuts a la Sala Montsalvatge de l'Auditori de Girona

10.30, 12.00 i 16.00 h

L'esperit de Nadal arribarà aquest diumenge a l'Auditori de Girona amb el Concert de Nadales per als més Menuts. Un concert per als més petits de la casa (0-4 anys) amb un repertori de nadales tradicionals catalanes i d'arreu del món adaptat a les necessitats i sobretot l'exigència dels més menuts de la casa.

Els Pastorets al Teatre Municipal de Roses

18.30 h

Un dels espectacles tradicionals de les festes de Nadal a Catalunya és la representació d'Els Pastorets. L'any 1981 el Grup de Teatre de Roses va recuperar aquesta tradició posant en escena una versió d'Els Pastorets d'Olot. Més de cent actors i actrius a dalt de l'escenari, ­acompanyats per un quartet de músics, protagonitzen l'espectacle.

El Pessebre Vivent estrena avui la seva 61a edició al nucli històric de Castell d'Aro

19 h

A partir de les 7 de la tarda, primera representació del Pessebre Vivent de Castell d'Aro, que enguany arriba a la seva 61a edició. La representació s'estendrà pel nucli històric de la vila (declarat Bé Cultural d'Interès Nacional) i la Vall de la Coma. A més de Castell d'Aro, aquest cap de setmana estrenen Pessebre Vivent Pals, Port de la Selva i Darnius entre altres. Consulta tots els Pessebres vivents de les comarques gironines al nostre especial de Nadal.

Xavier Calvet a la Casa Irla de Sant Feliu de Guíxols

12 h

El Bar de la Casa Irla de Sant Feliu de Guíxols organitza una nova Vermut Session amb música en directe, en aquesta ocasió molt especial, ja que el convidat a actuar és un de la casa. Xavier Calvet & The Usual Suspects actuaran a l'escenari de la Taverna per a acomiadar l'any i oferir al públic de casa les millors cançons del seu exitós treball Crosswinds.

El grup Xiula protagonitza un concert familiar a La Mirona de Salt

17 h

A partir de les 5 de la tarda a la sala La Mirona, concert «Mironadal» amb el grup Xiula. Melodies modernes i lletres crítiques en un espectacle interactiu per a tots els públics que servirà per repassar alguns dels grans èxits del grup així com per celebrar l'arribada de les festes de Nadal.