Fira de rebaixes al Firestoc al Pavelló de la Draga de Banyoles

Divendres 24, dissabte 25 i diumenge 26, durant tot el dia

Com cada any en el període de rebaixes d'hivern, al pavelló de la Draga s'hi podran trobar tot tipus de productes al millor preu oferts per comerciants de Banyoles i de les comarques gironines. Els visitants podran gaudir de diferents productes i ofertes que ofereixen uns 40 expositors que ocuparan gairebé 60 estands.

Un cap de setmana de gastronomia i visites a Girona 10

Divendres 24, dissabte 25 i diumenge 26, durant tot el dia

La ciutat de Girona torna, per novè any consecutiu, a proposar un cap de setmana d'allò més atractiu tant pels visitants com pels mateixos ciutadans. A més de l'allotjament o els menús a 10 euros en molts dels restaurants de la ciutat, el Girona 10 arriba enguany amb algunes novetats com la incorporació de noves visites guiades, paquets de xuixos a deu euros i la participació d'entitats com el Bàsquet Girona. La inauguració de l'esdeveniment, que s'allargarà fins diumenge, serà aquest divendres a les 7 de la tarda amb la fira «La plaça» a plaça Catalunya, una de les activitats incloses en la programació. També es podrà gaudir de visites temàtiques sobre llegendes de Girona o els escenaris de «Joc de trons».

Inici del Festival Pepe Sales de Girona

Dissabte 25 i diumenge 26, durant tot el dia

El festival Pepe Sales de Girona arrenca dissabte amb l'objectiu de difondre la veu rebel de la poesia persa, l'escriptora i cineasta Forugh Farrojzad, i denunciar la situació de la dona a l'Iran. El festival comença dissabte al centre cultural La Mercè amb la inauguració de l'exposició col·lectiva La Poma, que es podrà veure fins al 5 de febrer i que està inspirada en el poema El jardí, de Farrojzad, amb aquesta fruita com a element de transgressió. El vernissatge també inclourà la dansa aèria de la companyia Estampades i la performance Party-festa anys 60 a l'Iran.

Taller «Explorant la llum i el color» al Caixaforum de Girona

Dissabte 25, 18 h; i diumenge 26, 12h

Vols descobrir les característiques i les propietats de la llum i els colors? T'agradaria experimentar què passa amb la llum blanca quan traspassa un vidre tallat d'una manera determinada o incideix en un mirall? Caixaforum Girona organitza aquest cap de setmana aquest taller, on podràs experimentar amb les lleis de la reflexió i la refracció, la descomposició de la llum blanca, la bioluminescència, la fluorescència, etc., per poder trobar la clau per interpretar diversos fenòmens òptics.

Teatre «La ferida» de Frank Bayer a La Planeta de Girona

Divendres 24 i dissabte 25, 20.30 h; i diumenge 26, 18 h

La companyia La Gàrgola estrena a La Planeta la segona obra teatral del dramaturg gironí Frank Bayer. La ferida és una peça teatral que reflexiona sobre els vincles familiars i les ferides del passat. Una obra ambientada en els dies previs a les primeres eleccions de la democràcia a Espanya després del franquisme.

El cantautor Ferran Palau presenta «Kevin» a l'Auditori de Girona

Divendres 24, 20.30 h

A 2/4 de 9 del vespre a l'Auditori de Girona i dins el marc del festival NEU!, concert de Ferran Palau, que presentarà en directe «Kevin», un disc de pop que mira de reull al soul més easy-loving. Obrirà la vetllada el gironí Tom Hagan, que avançarà alguns temes del seu pròxim treball i repassarà el seu anterior àlbum, «Carles Vidal».

Quim Masferrer presenta «Bona gent» al Teatre Municipal de Girona

Divendres 24, 20.30 h

A 2/4 de 9 del vespre al Teatre Municipal de Girona, representació de l'espectacle «Bona Gent». L'actor i humorista Quim Masferrer pensa que ha arribat l'hora de fer un homenatge al públic en un espectacle únic i impossible de repetir perquè el públic n'és el protagonista.

Martí Peraferrer dirigeix l'obra «La gitana Shakesperiana» al Teatre de Lloret de Mar

Divendres 24, 21 h

A les 9 de la nit al Teatre de Lloret de Mar, representació de l'obra «La gitana Shakesperiana» dirigida per Martí Peraferrer i amb l'actriu María Sola. Loli Montoya, dona gitana i estudiosa de Shakespeare, arriba al teatre per donar una conferència sobre l'escriptor acompanyada a la guitarra pel seu cosí.

Els Pets presenten «Som» a la Sala Montsalvatge de l'Auditori de Girona

Dissabte 25, 20.30 h

Els Pets arriben aquest dissabte a l'Auditori de Girona per tancar definitivament la llarga gira de presentació del disc Som, publicat el 2018. El concert estava inicialment previst per al mes d'octubre però la veterana banda de pop rock de Constantí va ajornar-lo en protesta per la sentència del procés català.

Pau Riba i «Dioptria» a la Sala El Torín d'Olot

Dissabte 25, 20 h

El veterà Pau Riba segueix celebrant el 50è aniversari del seu Dioptria, considerat encara avui un dels àlbums més influents de la música catalana de tots els temps. Aquest dissabte la gira de commemoració de l'efemèride arriba a Olot, on el cantautor repassarà uns temes que ja formen part de la història.

Cepeda tanca a seva gira al Teatre Municipal El Jardí de Figueres

Dissabte 25, 21 h

La gira de Luis Cepeda arriba a la seva fi a l'Estat espanyol i Figueres és la ciutat que acull aquest concert de cloenda. Serà dissabte a les 9 del vespre, al Teatre Municipal El Jardí. «Principios» és l'àlbum d'estudi debut del cantant i compositor gallec, participant del concurs de cant televisat Operación Triunfo 2017. El cantant ha fet una reedició de «Principios», que ara es denomina «Nuevos Principios», i els seus fans tindran l'oportunitat de gaudir-lo en la seva actuació a Figueres on vindrà acompanyat de Rubén Alcazar, Ramon Aragall, Iván Erzog i Diego Carton.

Los Zigarros a la Sala La Mirona de Salt

Dissabte 25, 22.30 h

Teloners dels Rollings Stones en el seu últim concert a Barcelona, el 2017, Los Zigarros tornen a la carretera per presentar el seu últim disc «Apaga la Radio». Una de les parades d'aquesta gira és a La Mirona, aquest dissabte, que s'omplirà de Rock & Roll i com la frescor, imatge i actitud que tant, i tan bé, els caracteritza.

Teatre «Los monólogos de la vagina» al Teatre de Lloret

Dissabte 25, 21 h

Los monólogos de la vagina és una comèdia sobre les dones i la seva sexualitat, els tabús socials, la repressió i la incultura sexual de la societat. La clau del seu èxit és l'atemporalitat. És un espectacle que tracta sobre la sexualitat de la dona, però no entra en la tortuosa relació home-dona.

Teatre «Rita»: la vida i la mort a l'Auditori de l'Espai Ter de Torroella de Montgrí

Dissabte 25, 20.30 h

L'Espai Ter inaugura aquest dissabte la nova temporada amb la representació de Rita, una tragicomèdia que reflexiona sobre la vida i la mort amb Anna Moliner i David Bagés i la direcció de Marta Buchaca. Una obra sobre la família, sobre els germans, sobre el vincle maternofilial i sobre la incapacitat d'acceptar la mort.

Sortida guiada a Pedralta i Torrent de Molinets a Santa Cristina d'Aro

Diumenge 26, 9 h

Santa Cristina d'Aro organitza cada cert temps, sortides per l'entorn del municipi, per conèixer el territori i la natura que envolta aquesta població del Baix Empordà. Aquest diumenge es farà una ruta que passarà per Pedralta, la pedra basculant, i el Torrent de Molinets. No és una ruta per a principants, recomanen que els que la vulguin fer siguin caminants habituals. La sortida és a les 9 del matí a l'aparcament de Can Llaurador i durarà unes 4 hores.

Aplec de Sant Pau de la Calçada a Figueres

Diumenge 26, durant tot el dia

Una de les propostes més tradicionals és l'Aplec de Sant Pau de la Calçada, que té lloc a l'Ermita del mateix nom, a Figueres. Hi haurà Sardanes amb la Cobla Foment del Montgrí, i posteriorment missa a l'Ermita.

Enrique Bagaria a la Sala de Cambra de l'Auditori de Girona

Diumenge 26, 19 h

El pianista Enrique Bagaria torna aquest diumenge a l'Auditori de Girona, dins el cicle Ibercamera, amb el seu nou trio, format amb el violinista Josep Colomé i de Josep Trescolí, violoncel·lista. En el programa dues joies del repertori, el Trio núm. 3, en do menor, de Beethoven i el Trio núm. 1 de Brahms.

Espectacle «ultrashow» al Centre Cultural La Mercè de Girona

Diumenge 26, 18 h

Ultrashow és un monòleg amb paisatges improvisats i bifurcacions inesperades, a cavall entre la conferència i la peça teatral. Miguel Noguera ens explicarà d'una manera còmica les seves idees, ocurrències, imatges mentals i pensaments, l'un darrere l'altre sense que l'ordre importi massa.

El Trio Colomé homenatja Brahms i Beethoven a l'Auditori de Girona

Diumenge 26, 19 h

A les 7 de la tarda a la sala Cambra de l'Auditori de Girona, concert del pianista Enrique Bagaria amb el seu nou Trio, format amb el violinista Josep Colomé i de Josep Trescolí, violoncel·lista. En el programa dues joies del repertori, el Trio núm. 3, en do menor, de Beethoven i el Trio núm. 1 de Brahms.

Sanyes presenta «Black Bloc», un espectacle de màgia reivindicativa al teatre Principal d'Olot

Diumenge 26, 18 h

A les 6 de la tarda al Teatre Principal, el mag Sanyes presenta «Black Bloc». El jove il·lusionista, representant del que ell mateix anomena màgia reivindicativa, vol posar el focus sobre els problemes més greus de la societat, i abordar-los des de la il·lusió per tal que la ciutadania s'impliqui en el canvi.