El Carnaval de Roses comptarà enguany amb la participació de 54 colles. La programació comença avui i s'allargarà fins al dilluns 24 de febrer. En total, s'han organitzat una quinzena d'activitats al municipi per celebrar la gran festa de les disfresses.

La cercavila de benvinguda de Sa Majestat el Rei Carnestoltes obrirà la celebració avui a les deu de la nit. La rua anirà des de la plaça de Catalunya fins a l'envelat de la plaça de Frederic Rahola i comptarà amb la música de la banda de percussió Ociart. A la nit, a l'envelat de la plaça de Frederic Rahola, hi haurà ball amb el grup de versions Mitjanit i Dijous Kuit amb la Joventut Rosinka.

El punt àlgid de la programació serà demà amb la gran rua de Roses, a les nou del vespre. Un total de 54 colles desfilaran al llarg de l'avinguda de Rhode. La festa clourà a l'envelat de la plaça de Frederic Rahola amb ball a càrrec del grup de versions Band The Cool i Virus. I a la pista annexa del pavelló municipal d'esports, hi haurà discomòbil Tro-D-So.

El dissabte serà el torn dels més petits amb la desfilada infantil, a les quatre de la tarda. Tot seguit, a l'envelat de la plaça de Frederic Rahola, hi haurà discomòbil perquè els nens i nenes puguin ballar i saltar.

Pel que fa a la nit, la disbauxa es traslladarà a tres punts diferents. A la sala annexa de l'Espai Cultural la Ciutadella hi haurà, a les 10 de la nit, el ball de Carnaval de la SUF, amb Pep i María José Trio. La pista annexa del pavelló municipal d'esports acollirà la discomòbil Stanby Sound, a partir de les onze de la nit. I, a l'envelat de la plaça de Frederic Rahola, es durà a terme el concert amb Los 80 Principales i Dj Sergi, a partir de les dotze de la nit.

L'endemà, el Carnaval continuarà amb la desfilada de petits i grans. Per aquest dia també hi ha programat el concert i ball de l'Orquestra Maravella (18 h), la proclamació del Rei i la Reina de la Gent Gran del Carnaval 2021 (19.15 h), la proclamació del Rei i la Reina del Carnaval 2021 i del Rei i Reina infantil del Carnaval 2021, i la proclamació dels guanyadors del concurs de colles de Carnaval (20 h) i discomòbil Tramuntana Hits (22 h).

La festa clourà el dilluns amb una arrossada popular i, posteriorment, el seguici mortuori del difunt Rei Carnestoltes, l'enterrament de la sardina i un espectacle pirotècnic.

Punts liles, per primer cop

Després de la bona experiència viscuda durant la Festa Major de Roses amb la instal·lació d'un punt lila destinat a informar, sensibilitzar i prevenir actituds masclistes i comportaments sexistes, els departaments de Festes i d'Acció Social de l'Ajuntament tornen a col·laborar conjuntament per oferir la campanya d'abast comarcal Jo soc punt lila durant el Carnaval.