20 de febrer de 2020
20.02.2020

Un joc amb codis QR centra la campanya «Per Carnaval no tot s'hi val»

L'Ajuntament impulsa la vuitena edició d'aquesta iniciativa, que pretén informar i conscienciar els joves i la població en general entorn de tot allò que comporten el consum d'alcohol i drogues i l'incivisme

20.02.2020 | 00:15
Carrers plens per veure el Carnaval de Roses, del 2019.

«T'acabes de registrar a una web donant les teves dades sense tenir ni idea de qui som ni què farem». Així comença el joc amb codis QR que centra la iniciativa Per Carnaval no tot s'hi val de Roses. La campanya de sensibilització, informació i prevenció en matèria de salut que el departament de Joventut de l'Ajuntament impulsa durant el Carnaval de Roses, arriba enguany a la vuitena edició amb els objectius acomplerts. Com cada any, la seva darrera finalitat és la de donar el protagonisme i responsabilitat a la població, i molt especialment als joves, traslladant-los el lema «És a les teves mans».

Durant el joc, els participants han d'aconseguir i intercanviar cromos amb codis QR que s'han d'escanejar, els quals els traslladen a nous missatges amb continguts diversos de la campanya. Al llarg dels dies que duri el concurs, aniran apareixent codis QR en diferents formats i espais de la població, per la qual cosa els participants hauran d'estar molt atents a les xarxes socials per poder aconseguir-los.

Amb cada codi escanejat, el participant se situarà en una posició del rànquing general. Les persones que aconsegueixin més puntuació s'enduran una recompensa i tots els participants optaran també al sorteig d'una recompensa addicional.

Enguany se celebrarà la darrera edició d'aquesta campanya, que es reinventarà a partir de 2021 amb noves actuacions i propostes dirigides a la conscienciació i prevenció, i que es realitzaran de forma permanent al llarg de tot l'any.

Amb aquest joc, a part de cada missatge concret, es dona també a conèixer la web específica de la campanya i el seu historial, amb un extens fons de material informatiu i de recursos, del qual tant joves com professionals i familiars poden fer-ne ús. Es vol traslladar així a tota la societat el missatge de responsabilitat respecte a les conductes que es generen durant les festes de Carnaval, i per aquest motiu el lema d'enguany és «És a les teves mans».

A la web es pot trobar informació sobre quins són els efectes del consum d'alcohol, begudes energètiques, porros i diferents estupefaents. Un altre apartat ofereix el visionat dels vídeos i campanyes realitzats en edicions anteriors, amb molt més material gràfic i audiovisual, on els mateixos joves parlen -amb el seu llenguatge i codis-, de les seves experiències, opinions i punts de vista.


Sessions presencials

Paral·lelament, durant aquests dies previs a la celebració del Carnaval, els alumnes de 3r d'ESO de tots els centres de secundària de Roses han participat en sessions informatives conduïdes per l'informador juvenil de Roses. A més, el departament ha subministrat una guia d'ús per al professorat per fer-los també partícips de la campanya i del lema.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook