Festival Emergent a Sant Gregori i Madremanya

Divendres 3 i dissabte 4, 21 h

La 16a edició del festival Emergents, que se celebra a diferents poblacions del gironès, arriba a la seva fi amb un cap de setmana ple d'art a Sant Gregori divendres i Madremanya el dissabte. Mazoni, Puntmoc, Txema i La Reina actuen divendres, amb les entrades exhaurides a l'Exterior de l'espai de la Pineda de Sant Gregori. Dissabte és el torn de Kumbara, Puppae Company, Las Karamba i Fel Faixedas, que tancaran el festival a davant del CIR de Madremanya.

La Sala La Planeta de Girona reprèn l'activitat amb «Serà el nostre secret»

Divendres 3, dissabte 4, 20.30?h; i diumenge 5, 18h

La sala La Planeta torna a l'activitat aquest divendres, de l'espectacle Serà el nostre secret, un muntatge dins el Cicle de Teatre Verbatim i que tracta sobre els abusos sexuals a menors a partir de testimonis reals. L'obra està dirigida per l'actriu i dramaturga Daniela Feixas, i compta amb els actors Marta Montiel i Elies Barberà, que en seran els dos intèrprets. L'espectacle es podrà veure fins al diumenge 5 de juliol.

Tornen les Nits de Jazz a Platja d'Aro amb The Rhythm Treasures

Divendres 3, 23 h

La 23a edició de les Nits de Jazz de Platja d'Aro comença aquesta nit amb nova ubicació. Enguany, per mantenir l'aforament limitat i les distàncies socials, els concerts se celebraran al Palau d'Esports i Congressos del municipi costaner, i tot i que continuen sent gratuïts, s'ha de recollir entrada prèviament. Per a l'obertura de l'edició del 2020 s'ha comptat amb The Rhythm Treasures, una maquinària de R&B i rock'n'roll primitiu.

Litus al cub a les nits musicals de Can Roc a Sant Antoni de Calonge

Divendres 3, 20 h

El restaurant Can Roc de Sant Antoni de Calonge organitza cada divendres al vespre les nits musicals, amb música de proximitat i amb totes les mesures de seguretat. Aquest divendres és el torn de les versions de Litus al cub. Cal reservar espai.

Luw al festival Notes al Parc a la Devesa de Girona

Dissabte 4, 20 h

El festival Notes al Parc tora a porta la música en directe a La Devesa, més concretament a la plaça de les Botxes. Enguany se celebra en versió ampliada durant els mesos de juliol i agost. A la nit de dissabte hi actuarà Luw, el projecte del saltenc Lluís Costa.

David Busquets amb David Palau a la Sala La Mirona de Salt

Dissabte 4, 22 h

El cantant i compositor David Busquets presenta a la Mirona Instints el seu segon disc, que acaba de publicar i en el qual ha tornat a treballar amb Marc Martín i David Palau. Busquets portarà aquest dissabte el seu pop melòdic intergeneracional a la sala de concerts, que recupera la programació regular.

Nirvana Unplugged 25th amb The Buzz Lovers a l'Auditori de Girona

Dissabte 4, 21 h

El festival Strenes, que va haver d'aplaçar la seva programació a causa de la crisi del coronavirus, ha reformulat el festival, i n'ha nascut l'Strenes 3,0. Per a l'estrena, aquest dissabte actuen The Buzz Lovers, una de les bandes tribut a Nirvana més importants del món, recrearan el mític concert Nirvana Unplugged, enregistrat tan sols cinc mesos abans de la mort de Kurt Cobain. Els acompanyarà Lori Goldston, la violoncel·lista original que va actuar amb Nirnava el 1993.

La Ruta dels Exilis a Maçanet de Cabrenys

Dissabte 4, 9.30 h

El municipi alt empordanès proposa una ruta per conèixer els camins que s'utilitzaven per travessar la frontera amb França. Guiada per Pere Roure, l'excursió té una dificultat mitjana- baixa i durarà unes 3 hores.

Presentació del llibre «Mar d'estiu» de Rafel Nadal al MAC d'Empúries

Dissabte 4, 20 h

La llibreria Vitel·la de l'Escala organitza la presentació de l'última novel·la de Rafel Nadal Mar d'estiu, guanyadora del IX Memorial Pere Rodeja. Nadal estarà acompanyat pel periodista Albert Om i l'editora i directora editorial de llibreries del Grup Enciclopèdia Catalana, Ester Pujol.

Mercat de Brocanters a Castelló d'Empúries

Diumenge 5, 8 h

Com cada primer diumenge de mes, la Sala Municipal de Castelló d'Empúries s'omple de parades de productes d'altres èpoques. Organitzada per l'Ajuntament, aquest diumenge celebra un any de vida.

Sopa de Cabra a l'Auditori de Girona

Diumenge 5, 21 h

El grup gironí va haver de posposar la gira de presentació del seu nou àlbum La Gran Onada a causa de la Covid-19. El festival Strenes ha programat per aquest diumenge l'esperada presentació a l'Auditori de Girona. Un esperat retorn on la banda de Gerard Quintana torna amb la seva millor versió.

Visita al Parc Neolític de la Draga a Banyoles

Diumenge 5, 11.30 h

En aquesta visita, els participants podran entrar a dins les reconstruccions de les cabanes prehistòriques i descobriran com era el dia a dia d'un grup de pagesos i ramaders neolítics. D'aquesta manera es pot esbrinar què menjaven, què caçaven, què cultivaven, quins estris i eines utilitzaven, etc.

Alba Moreno Trio a la Casa de Cultura de Girona

Diumenge 5, 19 h

La 4a edició del Cicle de Joves Intèrprets Estiu & Jazz organitzat per Girona Artelier, que omple de joves promeses del jazz diversos espais de Girona, porta aquest diumenge a la Casa de Cultura a Alba Moreno Trio. L'entrada és gratuïta però cal fer reserva prèvia.