Cantada d'Havaneres i Boleros al Paratge del Collet a Santa Antoni de Calonge

22 h

Per tal de complir amb les normes sanitàries, la sisena edició de la Cantada d'Havaneres i Boleros de Sant Antoni de Calonge canvia d'emplaçament i presenta el concert dividit en dos dies, per tal de controlar l'aforament. Divendres és el torn de Peix Fregit, Anxovetes i Port Bo, i dissabte de Neus Mar, Arjau i Boira.

Festival Microclima a Camprodon

Durant tot el dia

El festival Micrclima s'ha adaptat a les noves mesures de la covid i presenta una edició concentrada en dos dies, però conservant l'escència del festival, reivindicant la cultura malgrat el moment. Se celebrarà a la plaça U d'Octubre del municipi ripollenc i comptarà amb les actuacions de Pau Alabajos, Joan Reig, Titot i David Rossell i Roger Mas, entre altres.

Jornades del segar i batre a Llagostera

Durant tot el dia

El Parc de l'Estació acull una nova edició de les jornades del segar i batre, amb demostracions de batre i fer pallers, trobada de puntaires, espectacle familiar, sopar popular, i cançons i romanços. El diumenge serà el torn de la taula rodona País i pagesia post-pandèmia. Un cop acabada, hi haurà concert del grup Criatures.

De l'arbre al tap, del tap a taula a Cassà de la Selva

9.30 h

Durant el mes de juliol es podrà viure un viatge per descobrir el món del suro: des que els peladors pelen l'escorça fins al tap. En aquesta visita, a més de la visita cultural es podrà gaudir d'un esmorzar i una degustació de vins. El dissabte se celebra a Cassà de la Selva, amb punt de trobada a Can Vilallonga.

Festa Major a Sant Gregori i Palafrugell

Durant tot el dia

Tot i que alguns pobles han optat per suspendre les festes majors, d'altres han escollit adaptar-la a les condicions actuals per poder-la celebrar de totes formes. És el cas de Sant Gregori i Palafrugell, que aquest cap de setmana omplen els municipis d'activitats per a tots els públics i adaptades a totes les mesures sanitàries.

Festes del Carme a Empuriabrava

Durant tot el dia

Les festes del Carme son molt populars a les poblacions de la costa. Empuriabrava celebra activitats durant tot el cap de setmana per la festivitat, que inclouen concerts de Gertrudis en format acústic i aforament reduït, concert de sardanes, activitats i animació infantil i concert amb l'Orquestra Cimarrón, entre altres activitats.

Una mirada actual a «La infanticida» de Víctor Català a la Sala La Planeta de Girona

20.30 h

Neus Pàmies i Marc Garcia Rami són els protagonistes d'Infanticida, que serà a la sala La Planeta de Girona aquests dissabte i diumenge. Amb la direcció de Marc Angelet i la música de Clara Peya, l'obra és una reinterpretació contemporània del clàssic de Víctor Català. L'argument tracta la història de la Nela, una dona que intenta fer-se camí en un entorn desolador i opressor, lluitant fins que el seu món s'enfonsa. Una dona valenta que s'enfronta a tot allò que l'envolta per l'anhel de llibertat, pel desig de trobar una manera de fer i viure pròpia.

La Santa estrena edició amb Manu Guix, a Santa Crisina d'Aro

18 h

Manu Guix serà l'encarregat d'encetar el cicle de concerts de La Santa Market a Santa Cristina d'Aro el pròxim dissabte. Malgrat les restriccions sanitàries que la pandèmia ha imposat al sector musical, el mercat d'estiu de Santa Cristina engega aquest any l'Unplugged Music Experience, un cicle de concerts acústics pel qual també passaran Sofia Ellar, Cepeda i Blaumut. A més, la Santa obre cada dia de 6 de la tarda a 1 de la nit amb zona de botigues, restaurants i moltíssimes activitats més.

Diego Armando al Festival Tempo, al Passeig Arqueològic de Girona

13 h

Diego Armando és l'alter ego de Xavier Riembau, DJ nascut a la Bisbal d'Empordà i que ha punxat a sales com Powder Room (Apolo), La 2 de Nitsa , Gusto aka Switch, Maumau o Ocaña. La seva especialitat és donar a conèixer la música que no entén de gèneres. Al Tempo, presenta un DJ set amb música de cultures d'arreu. El Festival Tempo sota les estrelles inaugura edició aquesta setmana. Divendres hi actuaran Paula Bu i Belén Natalí; dissabte Diego Armando DJ i Tom Hagan i diumenge, Júlia Cutler i Sommelier.

Obeses a La Mirona de Salt

22 h

El grup de culte català arriba a Salt amb la seva gira Fills de les estrelles, publicat el 2018 amb un gran èxit. Aquest dissabte els de Tona ompliran la Mirona amb la seva òpera rock que ha captivat al públic de Catalunya.

Banyoles medieval: del carrer al monestir

18 h

Aquesta visita guiada porta a conèixer com es va fundar la ciutat de Banyoles i com s'hi vivia a l'edat mitjana. El recorregut passeja pels carrers on encara s'hi troben petjades d'aquella ciutat medieval, amb final al monestir de Sant Esteve, on es visita l'Arqueta de Sant Martirià, considerada una de les peces més remarcables de l'orfebreria medieval catalana.