La Bisbal d'Empordà celebra la seva Festa Major

Fins al dimarts 18 d'agost, La Bisbal d'Empordà viurà la seva Festa Major més excepcional. El municipi es prepara per gaudir de la gresca, amb les mesures sanitàries corresponents, perquè els bisbalencs, les bisbalenques i gent d'arreu puguin gaudir de la xerinola. Entre les diferents activitats programades destaquen el divendres 14 d'agost el trencament del càntir a la plaça del Castell (18 h) i la nit a la fresca amb Sound on Band, Kids from Mars i Miquel Abras al parc infantil 8 de Març (19.30 h); del dissabte 15 d'agost el ball de l'àliga a l'església de Santa Maria (13 h), el concert de Cesck Freixas a la Rigotaverna (18.30 h) i la tronada al pàrquing del Passeig (21.30 h) i pel que fa al diumenge 16 d'agost, l'espectacle familiar amb Teatre Mòbil i Marcel Gros a la plaça del Castell (19 h) i el concert al The Swing Air Force a la mateixa plaça de la ciutat del Baix Empordà (22.30 h).

Banyoles s'engalana perquè està de festa

Malgrat la situació sanitària que viu el país amb la pandèmia de la Covid-19, l'Ajuntament de Banyoles ha decidit tirar endavant una programació extensa per les seves festes d'agost. Després que Quim Masferrer inaugurés les festes el dijous dia 13, Banyoles viurà activitats el divendres 14 d'agost com el concert de la Salseta del Poble Sec (22.30 h); el dissabte 15 d'agost amb actes com la rua de gegants i capgrossos (18.30 h), el concert de la Balkan Paradise Orchestra (20 h) o l'espectacle de foc (21.30 h) i el diumenge 16 d'agost amb actes com la 80a Fira del Cop d'Ull (10 h), el XXVI Festival Folklòric Internacional (19.30 h) o el concert de Gemma Humet (22 h). El dilluns 17 d'agost conclourà la festa amb les havaneres d'Els Pescadors de l'Escala.

La Festa Major de Roses resisteix

La ciutat de Roses ha vist com aquests dies s'han cancel·lat les pròximes edicions d'alguns dels actes més emblemàtics de la ciutat, com el carnaval de l'any 2021, però la seva Festa Major s'ha resistit. Per aquest cap de setmana d'agost, el programa compta amb activitats el divendres, el dissabte i el diumenge. És interessant fer menció a la visita guiada al port i a la llotja de Roses (divendres 14 d'agost, 17 h), la visita guiada nocturna "Nit d'estels al Castell" de la Trinitat (divendres 14 d'agost, 17 h), la Travessia de Natació "II Memorial David Herruzo" (dissabte 15 d'agost, 9.30 h) o la visita nocturna teatralitzada "Pizaño i les defenses de Roses" a la Ciutadella (diumenge 16 d'agost, 21 h).

Amer està de celebració

Amb les dificultats derivades de la pandèmia de la Covid-19, com tots els municipis que estan de festa, Amer ha decidit mantenir alguns dels seus actes tradicionals. Malauradament han caigut del cartell esdeveniments com la Sardana de l'Alcalde que s'anava celebrant de forma ininterrompuda des de l'any 1949. Entre els actes que es mantenen pel cap de setmana hi ha el pregó de Festa Major amb Toni Albà (divendres 14 d'agost), el concert amb Orquestra Diversiones i Campikipugui (divendres 14 d'agost, 23.30 h), les havaneres amb Cavall Bernat (dissabte 15 d'agost, 19 h) o l'espectacle infantil amb Rikus i la seva obra Visca la Festa! (diumenge 16 d'agost, 17 h).

Observant els estels a Can Vilallonga

Divendres 14 i dissabte 15 d'agost

Aquells que vulguin gaudir de la pluja d'estels de les Llàgrimes de Sant Llorenç, tenen l'oportunitat de fer-ho a Can Vilallonga (Cassà de la Selva). Aprofitant la foscor del massís de les Gavarres, els assistents faran l'observació del cel a ull nu mentre que el doctor en Ciències Ambientals Miquel Jover els guiarà amb les seves explicacions. L'horari és de 21 h a 22.30 h.

Els Amics de les Arts porten "el 'seu' cos" a Roses

Divendres 14 d'agost

El grup català Els Amics de les Arts tenen programat un concert a La Ciutadella de Roses dins del marc del festival Sons del Món (22 h). Amb la impossibilitat de llançar el seu nou disc "El senyal que esperaves", dins del qual hi ha la cançó "El meu cos", el grup ha decidit publicar un recull de cançons anomenat "Els dies Més Dolços" que recopila les cançons que varen gravar en un concert emès a Youtube durant el confinament. A causa de l'èxit d'aquesta iniciativa, els Amics de les Arts han decidit crear una gira circumstancial que recordi els inicis de la banda i els seus temes més emblemàtics. El nou disc, "El senyal que esperaves", del qual ja han avançat cinc de les deu cançons, finalment es publicarà el divendres 18 de setembre.

Amaral actua per partida doble al Festival de la Porta Ferrada

Dissabte 15 i diumenge 16 d'agost

Hi ha cantants que han marcat a certes generacions. Probablement, una d'aquestes és Amaral amb himnes com "Marta, Sebas, Guille y los demás", "El universo sobre mi", "Sin ti no soy nada" o "Te necesito". Eva Amaral i Juan Aguirre, que han actuat junt amb artistes com Bob Dylan, oferiran a Sant Feliu de Guíxols dos concerts en acústic en els quals repassaran de forma íntima els seus grans èxits. Els dos concerts seran a les 22.30 h.

"'Ribes de Freser' nit d'estiu"

Dissabte 15 d'agost

El Cicle Gaudí projectarà a Ribes de Freser la pel·lícula "Barcelona nit d'estiu". La projecció es realitzarà al Cinema Catalunya - Amics del Cinema de la Vall de Ribes a les 22 h. La comèdia romàntica del director català Dani de la Orden, que compta amb actors i actrius com Mar del Hoyo, Miki Esparbé o Àlex Monner, explica 6 històries d'amor que "succeeixen" a Barcelona la nit del 18 d'agost de 2013 quan el cometa Rose va creuar el cel de Catalunya i de Barcelona.

Sóns del Món duu a Lola Índigo a la Ciutadella

Dissabte 15 d'agost

La Ciutadella de Roses acollirà a les 22 h el concert de l'artista madrilenya Lola Índigo. Malgrat el fet que afirma "Ya No Quiero Ná" de ben segur que voldrà fer gaudir als assistents amb les seves cançons i coreografies. L'artista, que presentarà damunt de l'escenari el seu primer disc anomenat "Akelarre", és un referent de la música urbana i és admirada per molts balladors de les escoles d'urban dance.

Llívia i el Tractat dels Pirineus

Diumenge 16 d'agost

A la ciutat ceretana de Llívia es podrà gaudir d'una visita guiada que permetrà descobrir el municipi i el Tractat dels Pirineus. La visita s'iniciarà a les 10 h al Museu de Llívia, des d'on els assistents es dirigiran a Gorguja pel camí de Sant Josep observant els diferents rastres fronterers de l'enclavament de Llívia.

I si cap d'aquests plans et convencen per sortir de casa aquest cap de setmana a les comarques gironines, pot ser un bon moment per ascendir algun dels cims imprescindibles de la província, o bé, fer una ruta amb bicicleta de carretera que tingui la sortida i l'arribada a la ciutat de Girona.