Castell d'Aro adapta la seva Festa Major al coronavirus

Dijous 10, divendres 11 i dissabte 12, durant tot el dia

La pandèmia ha modificat les festes majors dels pobles que han estat prou valents per mantenir-les. Castell d'Aro no ha volgut anul·lar la seva i per això l'ha adaptat a les possibilitats del moment actual. Dijous es podrà gaudir d'una nit de monòlegs amb Santi Rodríguez, divendres la Banda Neón amenitzarà la nit juntament amb Sixtus i dissabte els més menuts podran gaudir d'un espectacle infantil de amb Rikus, concert de Litus i Tutukeke i l'esperat Castell de Focs per veure des de casa. La majoria d'actes son a l'aire lliure i cal recollir entrada a l'Antic Casino Castellerenc.

Professor Cuningham i Jazz Ladies, al festival de Jazz de Figueres

Divendres 11, dissabte 12 i diumenge 13

Jazz Ladies i Professor Cunningham and His Old School són caps de cartell del Festival de Jazz de Figueres, que celebrarà la 26a edició de l'11 al 13 de setembre en comptes de finals de maig, com estava previst abans de la crisi sanitària. El festival més antic de la capital alt-empordanesa continua «apostant pel jazz al carrer i és per això que la majoria de concerts són gratuïts, amb l'objectiu d'acostar el jazz a la ciutadania», destacava ahir Alba Albert, presidenta de Joventuts Musicals de Figueres, que organitza la cita. Per adaptar-se a la normativa de seguretat, tots els concerts, siguin gratuïts o no, es faran amb reserva d'entrada prèvia i adaptats a la situació actual.

Primer cap de setmana de la Festa de la Sal a l'Escala

Dissabte 12 i diumenge 13, durant tot el dia

Des del 1997 se celebra, el tercer diumenge de setembre, la Festa de la Sal, per commemorar el tercer centenari de la construcció de l'Alfolí de la Sal, magatzem on antigament arribava la sal. La festa, de participació popular, honora i homenatja els orígens pescadors i saladors, i recrea la vida quotidiana, inclou una mostra d'oficis, de balls i cançons i de cuina marinera. Aquest any també s'ha hagut d'adaptar a la pandèmia, i per això se celebrarà dividida en dos caps de setmana i deixant per l'any vinent les activitats que atreien més persones.

Ruta de la Tapa de l'Anxova

Divendres 11, dissabte 12 i diumenge 13, durant tot el dia

Tots els bars i restaurants del municipi tenen aquesta exquisida menja a la seva carta, ja sigui de la forma més tradicional -acompanyada de pa amb tomata- o en tapes creatives. Us recomanem visitar alguna de les fàbriques que elaboren les anxoves en salaó.

Visita romana al MAC d'Empúries

Divendres 11, dissabte 12 i diumenge 13, 11.30 h

Iulia Domitia o Caius Aemilius, antics habitants de l'Emporiae romana del segle I dC ens mostren en aquesta divertida visita com es vivia i com eren les cases, carrers, places i temples de la seva ciutat.

La botiga surt al carrer a Platja d'Aro

Divendres 11, dissabte 12 i diumenge 13, durant tot el dia

La Botiga al Carrer amb una gran oferta de productes i amb algunes adaptacions per evitar aglomeracions: en alguns casos les promocions seran a l'interior del local i en d'altres caldrà fer el pagament dins el comerç.

Els Somnàmbuls a la Sala La Planeta de Girona

Dissabte 12, 20.30 h; i diumenge 13, 18 h

Els somnàmbuls és la història de dos joves amics: en Genís i en David, als quals ràpidament s'afegeix la Laura. Una amistat a tres que va buscant fórmules d'una possible felicitat en diferents esquemes de relació. L'amistat entre ells s'anirà esquer-dant quan l'amor —com l'entenem en la nostra societat— i la gelosia —com la vivim en la nostra societat— ho devorin tot. Amb text de Llàtzer Garcia inspirat en Design for living de Noël Coward, la comèdia parla de l'amor i de viure la vida.

Diferents actes per celebrar La Diada

Divendres 11, durant tot el dia

La Diada del 202 serà una diada atípica, però plena d'actes de celebració, seguint totes les normes anti virus. Des d'actes institucionals, concerts de sardanes i la manifestació de l'ANC, podràs trobar els actes que queden més a prop de casa teva aquí.

Taller «Fes créixer el petit artista» a Banyoles

Divendres 11 de setembre, 11 h

Taller infantil per aproximar el món de l'art als més petits de la casa. L'artista banyolina Anna Bahí els ensenyarà com mirar el paisatge de l'Estany. Tots els participants s'emportaran a casa una obra realitzada per ells mateixos, acabada, i utilitzant diferents tècniques artístiques.

Ruta matinal al volcà Montsacopa a Olot

Dissabte 12, 10 h

A peu des de l'Oficina de Turisme d'Olot pujant pel firal, el Torín i fins les grederes del volcà per gaudir d'unes vistes excepcionals. S'explicaran les torres carlines i el Fortí del Montsacopa.

Sortida de camp a l'isard a Setcases

Dissabte 12, 10 h

Conduïda per l'Óscar Martínez, autor del llibre "L'Isard, el vigilant dels cims", i un guarda de reserva de la Reserva Nacional de Caça Freser - Setcases. A més de saber detalls de l'ecologia de l'isard i veure'l en el seu hàbitat natural, es podrà aprofundir en les tasques de la Reserva Nacional de Caça, i podrem conèixer la gestió que es fa de la població d'aquest emblemàtic mamífer.

B1NO a la Resistència al Terracotta Museu de La Bisbal d'Empordà

Dissabte 12, 22 h

El cicle musical La Resistència del Terracotta Museu segueix aquest dissabte amb els bisbalencs B1n0, que presentaran en directe el seu àlbum de debut, amb col·laboracions com la de Núria Graham. La vetllada serà amenitzada pel també bisbalenc DJ Rubenhit.

Visita "Arqueologia a l'exili" al Museu d'Història de Girona

Dissabte 12, 17 h

Visita per famílies amb infants majors de 5 anys que vulguin gaudir de l'exposició Arqueologia a l'exili, que començarà amb un breu recorregut comentant de manera conjunta i participativa la mostra i que es complementarà els tallers: Fer d'arqueòleg i La línia del temps. Activitat adaptada a les mesures de seguretat.

Xarim Aresté en concert a La Mirona de Salt

Dissabte 12, 21 h

Xarim Aresté visita aquest dissabte la sala La Mirona de Salt per oferir un repàs a la seva ja extensa trajectòria en solitari, després d'haver liderat projectes com Very Pomelo. Presentarà en aquesta ocasió el seu últim EP, titulat Mercuri.

Contes coeducatius i musicats a Corçà

Diumenge 13, 11.30 h

Capgiralla agafa els contes i els adapta al segle XXI. Aquest diumenge explicaran a la plaça del Firal del Corçà els contes «La caputxeta vermella i la Rateta que escombrava l'escaleta... diuen prou!», juntament amb el taller «Construïm les ulleres liles de la igualtat».