Bye bye, Confetti

Bye bye, ConfettiOlot, 18 i 20 hores

La Baldufa presenta aquest dissabte a Olot Bye Bye, Confetti, un espectacle de pallassos extravagants i autèntica, en què les mitges tintes no tenen cabuda. Humor i amor, a parts iguals. Però, sobretot, sorpresa i estupefacció, en un espai on públic i actors respiren les mateixes emocions.

Els subornats

Els subornatsSalt, 20.30 hores

La Ruta 40 porta a escena un text de Lluïsa Cunillé escrit expressament per a la companyia. Els subornats es fixa en quatre personatges que es troben de manera clandestina -o potser s'hi refugien- a la cabina de projecció d'un cinema decadent.

Alguns dies d'ahir

Alguns dies d'ahirBescanó, 20.30 hores

El Teatre de Bescanó acull aquest dissabte l'obra Alguns dies d'ahir (20.30 hores). La família Font, que viu en una població a uns trenta minuts de Barcelona i de poc més de deu mil habitants, veu sacsejada la seva quotidianitat a partir dels fets polítics que succeeixen a Catalunya durant els mesos de setembre, octubre, novembre i desembre de 2017. En set dies posteriors a altres set dies políticament molt determinants, la família es troba al voltant d'una taula i comenta o discuteix el que passa a fora, el que els passa a dins i com això els està transformant en una petita o gran mesura. El preu de l'entrada general és de 20 euros.

Interfest

Salt

L'Interfest, que s'havia de celebrar a mitjans de març a Sant Feliu de Guíxols, recupera aquest dissabte l'actuació de Los Chikos del Maíz (21 hores) a La Mirona de Salt. Divendres va ser el torn de Sons of Aguirre. A la cita, organitzada per la promotora gironina La Tornada, les dues bandes oferiran a les comarques gironines el llançament dels seus nous treballs.

XII Fira Medieval Fantàstica -ALOJA

Banyoles

La Plaça Major de Banyoles s'ha convertit aquest cap de setmana en un mercat medieval i de tallers a càrrec de Sabors Catalans Produccions (de 10 a 21 hores). També hi ha espectacles medievals a la Muralla i passatges medievals vivents. Tots dos a càrrec d'Alma Cubrae.

Festival de Jazz Costa Brava

Palafrugell

Palafrugell celebra des de divendres -i fins dilluns- la 26a edició del Festival de Jazz Costa Brava, amb concerts gratuïts als quals es podrà assistir amb reserva d'entrada obligatòria. Aquest dissabte arriba la versió més local del festival amb l'actuació als Ametllers de L'Energia Big Band i els Combos de l'Escola de Música de Palafrugell. Diumenge serà el torn de Gili-Romaní Hot Jazz Cats i el Quartet Minvant. El punt final el posarà dilluns l'actuació de Myriam Swanson - Magnolia (12 hores).

Jornades Europees del Patrimoni

Diversos municipis

Les comarques gironines se sumen a les Jornades Europees del Patrimoni (JEP). L'esdeveniment, que inclou visites guiades i activitats per a totes les edats, vol posar en valor el patrimoni arquitectònic i històric europeu.

Terra Gollut Film Festival

Ripoll

El Teatre Comtal de Ripoll acull des de divendres al vespre la sessió inaugural del Terra Gollut Film Festival, que s'allargarà fins al 30 d'octubre. El certamen comptarà amb la presentació del projecte Indestructibles del periodista Xavier Aldekoa, així com del film a competició Des-Extinción, protagonitzada per l'arqueòleg ribetà Eudald Carbonell, que també serà al Comtal juntament amb el director, Alfonso Par. Durant el cap de setmana es farà la Vetllada fotogràfica, amb la projecció de diversos reportatges a l'aire lliure i un homenatge al fotoperiodista Pepe Baeza.