L'Auditori de Barcelona ha creat la plataforma Auditori Digital (auditoridigital.cat), que permetrà veure concerts en directe i en continu i sota demanda. Auditori Digital, on es podran gaudir els àlbums digitals gravats pel nou segell discogràfic de l'auditori barceloní, es constitueix com una plataforma de vídeo en streaming «a l'estil de Filmin o Netflix des d'on seguir les estrenes de la temporada i accedir al catàleg de concerts a través de subscripcions», segons va explicar ahir el director de l'entitat, Robert Brufau.

El nou segell discogràfic digital de l'Auditori se centrarà especialment en les dues formacions residents: l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) i la Banda Municipal de Barcelona, amb projectes que volen recollir les millors obres del llegat musical local.

L'Auditori ja està oferint els concerts de la temporada de tardor en directe i en continu i per a aquest primer trimestre de programació s'han previst 26 produccions en directe. Deu d'aquestes produccions es faran en col·laboració amb l'Institut Ramon Llull per impulsar la promoció internacional de les estrenes, compositors, artistes i intèrprets de l'àmbit cultural català.

Les retransmissions es fan en base a un treball minuciós de realització que implica un ampli coneixement de les partitures que s'interpreten i de la disposició dels conjunts que hi ha sobre l'escenari, va comentar Brufau. Aquest treball es coordina amb els diversos departaments de l'Auditori de Barcelona i, especialment, amb els d'arxius de partitures; i ha requerit així mateix un esforç d'il·luminació per aconseguir les condicions òptimes d'imatge.

La retransmissió ofereix així mateix a l'espectador alguns punts de vista inèdits del que succeeix sobre l'escenari durant el concert, com, per exemple, «la perspectiva que ofereix la càmera robotitzada situada davant del director en el cas de les orquestres, i gaudir d'una experiència complementària al concert».

La subscripció a la nova plataforma tindrà un cost d'un euro durant el primer mes en una promoció vàlida fins al pròxim 15 de novembre.