El Voll-Dam Festival de Jazz de Barcelona reprograma 11 concerts d'aquesta edició, la majoria dels quals se celebraran entre gener i febrer del 2021. «La incertesa, les indecisions i la improvisació ben poc jazzística del Govern ens ha obligat a ajornar part de la programació», va apuntar ahir el certamen. El Govern va anunciar ahir mateix que cines, teatres, auditoris i sales de concerts podran obrir a partir de dilluns amb el 50% de l'aforament i amb un màxim de 500 persones. Joan Anton Cararach, director artístic del Festival de Jazz de Barcelona, va explicar que és probable que hagin de moure més concerts «perquè el pla de desescalada afecta algunes actuacions» que no han canviat.

El festival ha reprogramat part dels concerts a les mateixes sales on estaven previstos d'entrada: Brad Mehldau es realitzarà al 14 de gener al Palau de la Música; Carles Benavent, Tino Di Geraldo i Jorge Partdi, el 24 de febrer; All About Marco, el 21 de gener a la sala Barts; Sílvia Pérez Cruz, el 30 de gener al Palau de la Música i el 16 de febrer a la sala Barts; Vicente Amigo, el 19 de febrer al Palau de la Música; David Murray des del Conservatori del Liceu es podrà seguir per streaming el 20 de novembre; Tomatito Sexteto, el 20 de gener al Palau de la Música; La Sant Andreu Jazz Band, el 18 de desembre al Palau de la Música; Pegasus, el 10 de març a la sala Barts i Miguel Poveda, el 17 de febrer al Palau. Així mateix, s'han cancel·lat concerts com els de Ute Lemper i Natalie Dessay que, com va apuntar el director artístic, no s'han pogut reprogramar.

Davant les noves mesures del Govern, Cararach es pregunta què farà el Liceu, l'Auditori de Barcelona o el Palau de la Música amb un aforament de 500 persones. «Nosaltres fem concerts en petits auditoris, però què passarà amb els concerts grans? És inviable i molt estrany fer un concert al Liceu de 500 persones».

En aquest sentit, va assenyalar que amb el nou pla alguns concerts els poden fer sense problemes però altres, no, per «les limitacions que imposa la Generalitat». Així mateix, va ressaltar que el Govern «improvisa condicionat per les circumstàncies i ha castigat molt la cultura d'una manera desmesurada i sense cap sentit».

L'Auditori reobre el dia 4

L'Auditori de Barcelona va anunciar ahir que reprendrà els concerts amb públic a partir del 4 de desembre, una setmana més tard de l'inici de la represa de l'activitat cultural. Els actes presencials es reprendran una mica abans, l'1 de desembre, amb les funcions per a escoles de Ma, me, mi Mozart i L'OBC balla Ravel, «sempre que les instruccions de la desescalada ho permetin». El dia 4 reobrirà les seves portes al públic general amb el concert de Lina & Raül Refree, que presenten nou àlbum.