27 de novembre de 2020
27.11.2020
Diari de Girona

Nil Moliner apel·la al «somriure i l'optimisme» en la reedició de l'àlbum «Bailando la Batalla»

El cantant rellança el disc publicat al febrer amb una desena de versions fetes amb diversos col·laboradors

27.11.2020 | 00:45
Nil Moliner apel·la al «somriure i l'optimisme» en la reedició de l'àlbum «Bailando la Batalla»

El cantant i compositor Nil Moliner apel·la al «somriure i l'optimisme» al disc Bailando la Batalla. Ahora más que nunca (Warner), que es publica avui i que és un doble àlbum que inclou la reedició del disc publicat al febrer Bailando la Batalla amb una desena de versions de cançons del mateix Moliner fetes en col·laboració amb altres artistes. El disc proposa «ballar, posar un punt de somriure i optimisme a tot el que està passant», segons explica el mateix Moliner, i si l'àlbum del febrer intentava trobar «la part positiva dels problemes de la vida» i afrontar les coses amb humor, «ara resulta que tot el món es troba amb el mateix problema».

Segons ha detallat, Bailando la Batalla. Ahora más que nunca és un nom «perfecte» per a l'època actual. Així, a banda de la reedició del disc, la segona part inclou col·laboracions de cançons del mateix artista. Entre aquestes col·laboracions hi ha Bailando: un remix del productor Garabatto amb l'artista de la República Dominicana Lennis Rodríguez, que «té un flow i un art increïble». També té unes versions anomenades Muu Sessions on versiona les seves pròpies cançons junt amb altres artistes. Per exemple, amb Álvaro de Luna canta Mis cicatrices, i amb Yoly Sa han fet Por última vez.

A banda, el cantant va convocar un concurs per TikTok on convidava els seus seguidors a versionar la seva cançó Mi Religión. Va guanyar una noia que es diu Lourdes i el premi era enregistrar la cançó amb l'artista al seu estudi: «Té un carisma i una veu tan bonica», ha dit. A banda, hi ha dues cançons, La Bestia i Calma, així com una versió de Soldadito de hierro, que ha versionat amb cordes. Totes les cançons s'han sentit i la resta són reedicions, excepte les col·laboracions amb Lenis Rodríguez i Álvaro de Luna, ni Soldadito de hierro en versió cordes.

Aquesta ampliació del disc a base de versions respon en part a l'estima del cantant a aquesta pràctica. «Tinc molt d'afecte a les versions i prendre'm el luxe de versionar les meves cançons era jugar amb aquell Nil que jugava fa molts anys», assegura el cantant.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook