19 de març de 2021
19.03.2021
Diari de Girona

Les 40 hores més llargues

uRipoll recupera la seva tradicional fira aquest cap de setmana i l'allarga als posteriors

19.03.2021 | 00:13
Algunes parades de la fira al centre de Ripoll, en una anterior edició de la mostra, que reuneix sempre gent de les comarques del Ripollès, Osona i la Garrotxa.

Ripoll recuperarà aquest any la seva tradicional fira de les 40 hores i ho farà adaptant-se a les mesures marcades per la pandèmia. És una bona notícia que torni al calendari una de les fires multisectorials amb més història de les comarques gironines i que a la capital del Ripollès tenen marcada sempre al calendari. La fira de les 40 hores és el punt de trobada de molta gent de la comarca i de tota la geografia gironina.

No serà el seu format habitual però sí que s'han pogut recuperar algunes activitats. Els seus organitzadors han deixat molt clar que, en tot moment, se seguirà la normativa vigent pel Procicat i que s'adoptaran mesures per evitar el contagi. De moment, aquest primer cap de setmana dels dies 20 i 21 de març ja es faran les primeres activitats i la festa de la fira es farà durant els caps de setmana posteriors. Així, de manera esglaonada, s'aniran fent les activitats que habitualment estaven incloses en aquesta tradicional mostra.

Segons han anunciat els seus promotors, es preveu que el dia 20 de març es pugui gaudir a Ripoll d'un mercat de productes alimentaris del Ripollès i comarques veïnes, que se situarà a la plaça de Sant Eudald durant tot el dia. El mateix dissabte a les 16.30 h a la plaça Gran hi haurà l'espectacle familiar Les Vacances de Madame Roulotte a càrrec de la cia. La Bleda. El diumenge 21 al matí es podrà visitar un mercat de cotxes nous i d'ocasió a les places de l'Ajuntament i Abat Oliba.

El cap de setmana següent, els dies 27 i 28 de març, s'organitzarà un mercat d'antiguitats i col·leccionisme. I es preveu cloure aquests «tastets» de les 40 Hores amb diverses activitats programades per la Unió Intersectorial Empresarial del Ripollès (UIER) i la Unió de Botiguers de Ripoll els dies 10 i 11 d'abril. Com a complement a tots aquests mercats, es programaran espectacles familiars i/o musicals al carrer. A més, està previst que encara es puguin acabar de concretar i anunciar algunes activitats més que podrien formar part del programa de la fira. Aquesta és una manera d'anar-la recuperant de mica en mica, ja que el 2020 ja va suposar la primera gran activitat que es va haver de suspendre a causa de la pandèmia, segons recorden des de l'Ajuntament. Quan estava pràcticament tot a punt, l'inici de la pandèmia va desaconsellar la seva celebració. Ara, encara que sigui amb aquest format, el seu retorn és una excel·lent notícia.

L'esdeveniment s'ha celebrat des de temps molt antics el cap de setmana abans del diumenge de Rams a Ripoll. Durant els últims anys ha «esdevingut un gran aparador dels diversos sectors comercials i de serveis de la vila i de tota la comarca, a més d'un espai lúdic en el qual s'ha pogut trobar activitats culturals, musicals, festives? programades per les entitats i institucions ripolleses», segons els organitzadors. En l'última edició que es va poder celebrar, la del 2019, hi van passar unes 25.000 persones i va comptar amb més de 200 expositors.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook