Ginestà a l'Auditori de l'Ateneu de Banyoles

Divendres 26, 20.30 h

El duo format pels germans Júlia i Pau Serrasolas barregen el popo amb el folk i la cançó protesta amb unes lletres que expliquen la seva quotidianitat i els seus ideals. Presentaran a Banyoles les cançons del seu últim treball Ginestà.

Festival Mot

Divendres 26 i dissabte 27

Aquest cap de setmana arrenca el MOT, el festival literari que se celebra entre Olot i Girona. L'edició d'aquest 2021 ha recuperat el programa previst per a la primavera de 2020, amb un hibrid entre la presencialitat i la virtualitat. Aquest cap de setmana, entre altres actes, es podrà gaudir de Novecento, de Cascai Teatre; o del Ver-MOT - Més enllà de les paraules amb Àngels Bassas, Eduard Escoffet, Jaume Coll Mariné, Mercè Ibarz,

Marc Rosich porta al teatre la història de Joan Vàzquez, la reina de les Rambles

Divendres 26, 19.30 h

El Teatre de Salt collirà aquest divendres la representació de l'obra Ocaña, reina de las Ramblas. El dramaturg Marc Rosich confecciona un recorregut nostàlgic pels carrers de Barcelona, que fan de Joan Vàzquez la reina de les Rambles. Ocaña, icona dels anys setanta, va esdevenir un activista pioner dels drets LGTBI molt abans que entenguéssim el seu significat, el precursor de tota una manera de viure i d'entendre el món.

Pau Vallvé amb «La vida és ara» clourà el festival NEU! a La Mirona de Salt

Diissabte 27, 20 h

Pau Vallvé presenta el seu darrer àlbum, em>La vida és ara. El concert servirà de cloenda de l'edició més singular del festival NEU!, que s'ha pogut celebrar malgrat la pandèmia. L'àlbum és un cant a la vida que el músic va gestar durant els mesos de confinament, després d'haver-se separat.

Projecció «Dos col·legues al rescat» al Caixaforum de Girona

Dissabte 27, 17.30 h

En Tootson i en Ludiwood són dos amics esbojarrats que viuen en un túnel amb un teixó com a animal de companyia. La vida els canvia quan apareix la jove Amanda, filla d'un científic que ha estat segrestat per una mala bèstia perquè creï un sèrum que transformarà els humans en robots. Aconseguirà aquest extravagant quartet arribar a temps de salvar la humanitat?

Xavi Bosch presenta el seu nou llibre «La dona de la seva vida»

Dissabte 27, 11.30 h i 19 h

L'escriptor i periodista Xavi Bosch torna a les llibreries amb una novel·la que homenatja l'amor fraternal i denuncia el tràfic de nadons robats. Aquest dissabte el presentarà al matí (11.30 h) a l'Espai Eat Art de Banyoles; i a les 7 de a tarda, a l'Alfolí de la Salt de l'Escala.

Representació de «Conservando la memoria» al Teatre de Bescanó

Dissabte 27, 20.30 h

En aquest viatge que proposa la Companyia El Patio Teatro, trobarem un joc de preguntes als seus avis, el seu desig de conservar-los, la pirueta personal de l'autora per esquivar l'absència, un homenatge a les persones més importants de la seva vida.

L'Orquestra de Girona presenta l'espectacle «En dansa!» a l'Auditori de Girona

Diumenge 28, 19 h

L'Orquestra de Girona presenta En Dansa!, un recorregut escollit i divers de música per la dansa directament relacionada amb la música instrumental. La influència que ha tingut a cada societat i època és molt diversa. El concert també inclourà l'estrena d'una peça del compositor d'origen cubà Leo Brouwer.

Espectacle infantil «Baobab» a La Gorga de Palamós

Diumenge 28, 18 h

El teatre La Gorga de Palamós acull l'espectacle infantil Baobab de la Companyia La Pera Llimonera. En ella, dos venedors ambulants refugiant-se d'una gran tempesta, expliquen la història d'un bolet i un esquirol que, degut a la guerra, emprenen una gran aventura per trobar un nou arbre on poder viure.

Concert de l'Orquestra Metropol a l'Espai Ter de Torroella de Montgrí

Diumenge 28, 19 h

Des de l'Espai Ter volen retre homenatge a les orquestres que ens han acompanyat al llarg de tota la vida. En aquesta edició del cicle Grans Orquestres, hi tocarà l'Orquestra Metropol que proposa una versió fresca i renovada del concert de la Festa Major, pensada perquè agradi tant al públic jove i familiar com als seguidors de sempre.