Festival a Figueres, divendres 27 a les 21 h

Marcel i Júlia a Les Nits d'Acústica

No t'adormis tenia una visió profètica. Després de l'anunci de dissolució de Txarango, la banda de Sant Joan de les Abadesses, els seus membres, seguint la premissa, no s'han adormit i s'han sumat a nous projectes musicals com al del duet Marcel i Júlia. La formació, impulsada l'any 2018 per un dels artífexs i compositors de Txarango, Marcel Làzara, ha fitxat els seus excompanys de banda, el guitarrista Pau Castellví i el percussionista Pau Puig. Perquè «mai no és tard per començar de nou», recorda la cançó.

Festival a Lloret de Mar, divendres 27 a les 22 h

María José Llergo a Som de Mar

Han passat tres anys des que María José Llergo (1994, Pozoblanco) es donés a conèixer al gran públic amb Niña de las dunas, tema autoproduït i interpretat al costat del guitarrista Marc López, després d'haver-se format a l'ESMUC de Barcelona. Des d'aleshores no ha deixat de rebre elogis per erigir-se en una de les artistes més destacades de la nova escena flamenca. Divendres serà al Festival Som de Mar de Lloret de Mar, que entra a la recta final, per a mostrar al públic assistent la seva música plena de poesia i tradició que es mou no només en el flamenc sinó també en el R&B, el soul i, fins i tot, capes de música electrònica que mostren el gran ventall de recursos que la cantant és capaç d'adoptar.

Teatre a Girona, dissabte 28 a les 18 h

Anys llum a la Sala la Planeta

Dins del festival FITAG que se celebra aquests dies, actua la companyia Serendipia, que es va iniciar amb la conformació d'un duo de pallasses el 2015. Van començar fer un número de clown que avui dia segueixen presentant. A l'estiu de 2016 giren per la província de Còrdova. A l'estiu de 2017 giren per l'Equador i Colòmbia. Participen en diversos festivals solidaris en diferents barris i presenten funcions en escoles i guarderies. Per un altre costat, des del 2017 fins a l'actualitat treballen en la Clínica Santa Catalina, en la seva àrea de pediatria, fent visites un cop al mes als nens. Sempre havien volgut tenir el seu propi espectacle. A principis de 2019 comencen a dedicar-se a aquest projecte. Estan molt entusiasmades i contentes. La directora és la seva mestra del taller de clown on es van conèixer.

Festa Major a Cervià de Ter, dissabte 28 a les 22.30 h

Miquel del Roig al Monestir de Cervià de Ter

Miquel Roig és un fenomen amb totes les lletres. Possiblement ha trepitjat gairebé tots els escenaris de les festes majors de tots els pobles de Catalunya compartint cartell amb els grans grups del panorama musical del moment. La seva reivindicació i energia faran ballar a tothom.

Festa Major a Palau-Saverdera, diumenge 29 a les 12 h

Concert del Cor de Cambra «Estem d'acords» a l'Església

Entre divendres i diumenge, Palau-Saverdera està de Festa Major. Els actes comencen divendres, a les 18 h, amb el pregó d'obertura a càrrec d'Arnald Plujà, al Jardí de l'Ajuntament; i acaben diumenge, amb el Concert del Cor de Cambra «Estem d'acords» i la Missa de festa amb acompanyament musical que es farà a l'Església.

Fira a Pals, diumenge 29 a les 18 h

White Summer a la Masia Mas Gelabert

Entre les 18 i les 00 h, nova edició del White Summer amb tendències de moda, música en directe, oferta variada de gastronomia i propostes adaptades a tots els públics.

Fira a Santa Cristina d'Aro, diumenge 29 a les 18 h

La Santa Market al Horse Club

A partir de les 18 h, celebració de la Santa Market 2021, amb moda, noves tendències, música, activitats infantils i gastronomia.